www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Engineers of Jihad

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 30, 2008 7:05 pm    Naslov sporočila:  Engineers of Jihad Odgovori s citatom

Kolega računalničar mi je danes pripel link na tole debato, kjer piše:
Citiram:

Oxfordska sociologa sta se vprašala, zakaj so diplomanti naravoslovnih, tehničnih in medicinskih smeri bolj vključeni v Islamska gibanja kot drugi študentje. Čeprav ne gre nujno za nam poznana ekstremna gibanja, so bili preučevani študentje vseeno člani različnih nasilnih organizacij. Odgovor sta našla v inženirskem pogledu na svet, ki se kaže predvsem kot dejstvo, da so ti študentje bolj nagnjeni k ekstremnim konzervativnim in religijskim odločitvam.

Seveda so to nekateri že povezali s terorizmom in vse skupaj poimenovali teroristični pogled na svet. Na voljo je tudi izvorno znanstveno poročilo.

Mogoče pa je končno čas, da se nas športniki začno bati?

Tam se je sicer razvila kar dolga debata, jaz pa upam, da tole ni pretežka tema za naš forum...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BostjanVidmar
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46
Aktiv.: 1.41
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 30, 2008 7:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je po mojem zato ker edini vidimo, da gre ta svet v ''ku*ac''.
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.88
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 30, 2008 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dokazovanje povezanosti izobrazbe s političnim prepričanjem na vzorcu 200-tih ljudi je nesmisel.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 30, 2008 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moje najljubše kemikalije so solna kislina, vodikov peroksid in aceton. Nekaj imam v hlačah.

Sem torej potencialni terorist in posiljevalec !

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni