|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2008 8:18 pm Naslov sporočila: Kvik-kvik... |
|
|
Ne vem kako naj drugače razložim to...kako bi naredil najenostavneje ta zvok (kvik-kvik) ki se oglasi ko zaklenejo avto v ameriških filmih?
Da bi pač dvakrat čivknalo, ko ga zaklenem?
Kakšna enostavna rešitev?
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.54
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2008 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
ISD + posnetek iz filma + vezje za predvajanje + zvocnik
Jaz bi se sicer lotil drugace:
Mikrokontroler + LP filter + zvocnik.
Zvok bi si moral najprej "ogledati" na osciloskopu, da bi spravil skupaj primerno obliko izhoda (PDM). Na tak nacin bi vsaj vedel kaj si naredil da zacivka, zvok zna vsak predvajati ...
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragoon Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51 Prispevkov: 452 Aktiv.: 2.05 Kraj: Trojane
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2008 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prav tako stvar sem se enkrat spravil delat, pa nikoli dokončal. Na koncu je iz mikrokontorerja prišel le en ubogi škri-škrip... Lahko pa probaš, mogoče ti rata boljše kot meni - zvočni zapis (v priponki) zapišeš u mikrokontroler, pelješ na DAC, na amp in ven na zvočnik. DAC sem jaz izvedel kar z PWM, poskusil sem tudi R2R, pa ni nobeno v redu... verjetno bi rabil boljše filtre (izračunane) ali kaj, ne vem, ne spoznam se najbolj na analogno elektroniko.
Če rabiš lahko bolj opišem kako prenest wav v uC.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Car alarm.zip |
Velikost datoteke: |
5.72 KB |
Downloadano: |
75 krat |
_________________ LP, Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jobber Član

Pridružen-a: Sob 07 Maj 2005 18:58 Prispevkov: 110 Aktiv.: 0.46 Kraj: Bohinj / Lj
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2008 11:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
O taki stvarci je bila že kar nekaj časa nazaj debata na sosednjem forumu - klik.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2008 12:13 am Naslov sporočila: |
|
|
res je, sam se mi zdi, da so zakomplicirali zadevo....
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragoon Član

|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2008 9:35 am Naslov sporočila: |
|
|
hja, bolj simpl, kakor je tam opisano, pa ne bo šlo...
Torej, s cooleditom pretvoriš u .txt, potem pa ta txt pretvoriš v obliko tabele, ki jo lahko vključiš v kodo (lahko ročno , lahko pa naredimo progrsam, ki to anredi avtomatsko). Naprej sprogramirš uC, uporabiš nek dac in mu pošiljaš podatke iz te tabele v takšne časovnem zaporadju, kakor si izbral samplig v CE.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2008 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
kaj pa če greš na ebay in za 50 dolarjev kupiš tak gotov alarm?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.68 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2008 2:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
V enem par let starem elektorju je shema take naprave. Zvok digitaliziraš (osembitno) in spraviš v en navaden eprom. Za adresiranje eproma uporabiš en binarni števec (40xx cmos) serija, ki zaporedoma samodejno naslavlja naslove eproma od 0 do konca. Izhodi (data) iz eproma gredo na uporovni delilnik (na primer R-2R, weighted binary,...), ki iz binarne vrednosti naredi analogno. Brez mikrokontrolerja, brez programa in tako naprej.
Ne, ne vem v kateri številki revije, niti ne vem naslova članka. Zdi se mi da je šlo za to, kako uporabiti star odvečen eprom (tak z oknom).
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2008 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
damo je napisal/a: |
kaj pa če greš na ebay in za 50 dolarjev kupiš tak gotov alarm? |
LINK mogoče?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DrRogla Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2005 18:00 Prispevkov: 336 Aktiv.: 1.42 Kraj: Hrastnik, Maribor
|
Objavljeno: Pet Feb 01, 2008 12:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Tale predlog od Jura se mi zdi najlaže izvedljiv.
_________________ LP, Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.65 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pet Feb 01, 2008 1:20 am Naslov sporočila: |
|
|
No, jaz sem tudi začel delati nekaj z generiranjem zvoka ... nimam še kaj veliko narejeno, mogoče pa pride ta moj program komu prav:
raw2c - konvertira iz 8-bit raw PCM @ 8000Hz v C unsigned char array.
LP!
Opis: |
raw2c - raw v C array konverter |
|
 Download |
Ime datoteke: |
wav2c.zip |
Velikost datoteke: |
294.79 KB |
Downloadano: |
18 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragoon Član

|
Objavljeno: Ned Feb 10, 2008 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče komu pride prav, na tole sem slučajno naletel: generiranje zvoka z avrjem in PWM DAC, tip vzorce preko rs232 pošlje na kontroler, ta pa jih predvaja - v stereu! seveda je kvaliteta bolj uboga, ampak za predvajanje glasovnih sporočil zadovoljivo.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni