|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.99 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Feb 08, 2008 7:04 pm Naslov sporočila: Internetne prevare spet aktualne |
|
|
Izgleda, da so prisotni ponovno poizkusi internetnih prevar. Tokrat je to poskus kraje gesla. Na mail sem dobil tole
Citiram: |
Dear SIOL Subscriber,
To complete your SIOL account, you must reply
to this email immediately and enter your
password here (*********)
Failure to do this will immediately render your
email address deactivated from our database.
You can also confirm your email address by
logging into your Siol account at
webmail.siol.net
Thank you for using SIOL.NET !
THE SIOL.NET TEAM |
In seveda sem takoj odgovoril !
To complete your SIOL account, you must reply
to this email immediately and enter your
password here (tisi1velikabudala) |
Žalosti me le dejstvo, da prejemnik verjetno ne zna slovensko. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polh Član

Pridružen-a: Pet 08 Apr 2005 18:27 Prispevkov: 225 Aktiv.: 0.95 Kraj: Maribor-Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 08, 2008 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi vsi na takšne zlorabe odgovarjali z napačnimi gesli, bi se jim zaradi ton lažnih gesel kaj malo splačalo vse skupaj... Tako da navali narod  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.11 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sob Feb 09, 2008 12:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uh, meni to kar redno posiljajo, ampak niti ne odgovoarjam _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70740.93
|
Objavljeno: Sob Feb 09, 2008 12:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.74 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Feb 10, 2008 12:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
kar je izredno zanimivo je koliko ljudi kljub vsem dejstvom "pade"na tako foro...Kljub nekaterim prvošolskim dejstvom, recimo kot prvo da je celotna stvar v angleščini, SIOL je pa slovenska firma, kar pomeni da bi iz siola gotovo poslali SLOVENSKO pošto...itd...
Jaz osebno sem mnenja da kdo nasede na takole naivno foro, mu je čisto prav in naj mu čimveč mailov pokradejo in seveda čimprej spremenijo geslo, da ne bo mogel do lastne pošte. Potem naj mu pa še SIOL pošteno ZARAČUNA prehod nazaj na normalno stanje. Taki nimajo pravice uporabe interneta. Eno osnovno znanje pa mora bit... Ne more vsak idiot imeti interneta...vsaj do pet je pa treba znat štet. Ni mi jasno da je človek, ki sicer razume angleško (torej je učen!), lahko tako zabit(??) da resnično pošlje geslo nazaj...kar SE dogaja...
Ja,kje so časi, ko s(m)o dobivali E-maile s priponko "pamela anderson naked.vbs (ali pa .scr)"... in pridno klikali na to... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.39
|
Objavljeno: Ned Feb 10, 2008 1:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Ja,kje so časi, ko s(m)o dobivali E-maile s priponko "pamela anderson naked.vbs (ali pa .scr)"... in pridno klikali na to... |
Ena boljših idej je bila priponka v stulu nekaj.doc.exe (in wordova ikona v .exe)
Oultlook je seveda skril končnico, ostalo je nekaj.doc in folk je veselo klikal po tem  _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.74 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Feb 10, 2008 1:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
jap... potem pa  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hogar Neznanec

Pridružen-a: Sre 27 Feb 2008 16:09 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Sre Feb 27, 2008 5:01 pm Naslov sporočila: primer prevare na bolhi |
|
|
Zdravo,
Tukaj opišem primer prevare, ki se pojavlja na bolhi.
Sam sem se namenil kupiti fotoaparat, a sem pravočasno ugotovil, da gre za prevaro. Izmenjal sem si nekaj mailov s prodajalcem. Odgovarjal je vedno v angleščini. Vsebino mailov sem preveril na googlu in ugotovil, da gre za standardne vzorce, ki jih prevaranti uporabljajo. Za pošiljanje naj bi uporabili TNT express, za nakazilo denarja pa Western Union. Osebe katerim naj bi nakazali denar ne obstjajo, naslovi pa so bili v mojem primeru naslovi nekega hotela in puba v Londonu
Nekaj koristnih povezav:
http://www.epc.si/index.php?sekcija=7&podsekcija=2&id=2&lang=slo
http://www.scamvictimsunited.com/phpBB2/viewtopic.php?t=2200
http://members.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=red-flags
Tu pa dodam še vsebino prvega maila, da bo še kdo, ki ga bo dobil našel ta komentar:
Hello, I will write my messages in English because I don't write or speech very good your language.The price and details for the Internet advert are correctThe product is brand new in sealed box with warranty. The delivery time is around 2 days . We will use TNT Shipping Company for this so we can have a safe deal and your money and my product can be safe. If you are interested please reply me so I can give you more information Thanks for your time and interest.
Have a nice day !
Pa lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.99 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Feb 27, 2008 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zelo zanimivo za vse. Ali je oglas na bolhi še vedno prisoten ? Če je bi prosili še za link. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kastor Član

Pridružen-a: Ned 24 Apr 2005 20:10 Prispevkov: 153 Aktiv.: 0.65 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Feb 28, 2008 10:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Pravkar prejel:
Dear PayPal ® customer,
We recently reviewed your account, and we suspect an unauthorized transaction on your account.
Protecting your account is our primary concern. As a preventive measure we have temporary limited your access to sensitive information.
Paypal features.To ensure that your account is not compromised, simply hit "Resolution Center" to confirm your identity as member of Paypal.
* Login to your Paypal with your Paypal username and password.
* Confirm your identity as a card memeber of Paypal.
Please confirm account information by clicking here Resolution Center and complete the "Steps to Remove Limitations."
*Please do not reply to this message. Mail sent to this address cannot be answered.
<span class="style <P><span class="style3">Copyright © 1999-2007 PayPal. All rights reserved. |
Naslov povezave, kjer bi naj vnesel svoje podatke:
http://paypal-secure-login.com |
Sem preveril svoj račun na paypal, kjer v Resolution centru piše, da ni odprtih zadev (No open cases).
Lp Marko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.68
|
Objavljeno: Čet Feb 28, 2008 11:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Domain Name.......... paypal-secure-login.com
Creation Date........ 2008-02-23 00:50:26
Registration Date.... 2008-02-23 00:50:26
Expiry Date.......... 2009-02-23 00:50:26
Organisation Name.... xiaowen
Organisation Address. No.12 chang'an road
Organisation Address.
Organisation Address. Beijing
Organisation Address. 100001
Organisation Address. BJ
Organisation Address. CN
Admin Name........... gr wen
Admin Address........ No.12 chang'an road
Admin Address........
Admin Address........ Beijing
Admin Address........ 100001
Admin Address........ BJ
Admin Address........ CN
Admin Email.......... 3498@34.com
Admin Phone.......... +86.103093034
Admin Fax............ +86.103493934
To sigurno ni paypal!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TECHNIC Član

Pridružen-a: Tor 31 Okt 2006 11:18 Prispevkov: 582 Aktiv.: 2.56 Kraj: Senovo
|
Objavljeno: Čet Feb 28, 2008 12:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko odprem stran, mi firefox javi:
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
spy Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43 Prispevkov: 403 Aktiv.: 1.76 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Čet Feb 28, 2008 2:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najlažje "scam" prepoznaš po nedoločnosti - nikjer ne omenijo recimo Slovenije, tvojega kraja, vse je bolj v smislu "Your country", "your language".
Na moj email dobivam precej spam-a, pa ga k sreči Gmail uspešno meče v koš. Enkrat sem malo pregledoval koš in zasledil precej emailov nekih Ruskih punc, ki so mi pisale v stilu "helou from XX". Da ne bo kdo mislil, da sem nasedel , ampak izključno zato, da vidim reakcijo scamerjev, sem se odločil odpisati nazaj pod pretvezo "resnega kandidata". Kreiral nek brezveze email, nekje na brezveze strežniku in odposlal odgovor z izmišljenimi podatki. Nazaj sem dobil nekaj slik nekih manekenk in standardne vzorce pisem. Prvi trik: nekaj sem vprašal, odgovora na konktretno ni bilo. Drugi trik: Pisati sem začel v Slovenščini, odgovor normalen, kot da razume naš jezik. Tretji trik: pisati sem začel v smislu copy/paste, pa je še nekaj časa šlo, nato je scamer ugotovil, da ga zajeb** in prekinil sodelovanje. Nekaj takih zafrkancij sem izvedel, vse so bile na isti princip.
Povzetek: punca si zaželi oditi iz Rusije v "tvoj" kraj na delo. Išče prijatelja v tem kraju za pomoč, preživljanje prostega časa. Na poti ji zmanjka denarja in prosi za nakazilo neke nizke vsote, češ, da vrne, ko pride "in your country". Uboga sirota je na slikah, ki jih pošlje, slikana ob ferrariju ali v vili,...
Ugotovil sem, da je verjetno zadaj skripta, ki odpošilja enega od vzorcev, le da spremenijo v tvoje ime (to se potrudijo). Nato prepustijo skripti. Ko je že nekaj izmenjav mimo, gredo le pogledat, če je žrtev nasedla. Če ni, zaprejo pogovor. Email naslov se jim je parkrat spremenil, tudi izvorni mail server, kar sklepam na mrežo scamerjev.
Po pregledu prakse na internetu, je kar nekaj ljudi, ki so nasedli.
Kot zanimivost.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.41 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Feb 28, 2008 3:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tale zadeva me je nasmejala - kako nategniti nategovalca: http://www.zug.com/pranks/powerbook/ _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.68 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni