www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

programiranje 89V51RD2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2008 4:35 pm    Naslov sporočila:  programiranje 89V51RD2 Odgovori s citatom

Poskušam presedlati iz Atmela na NXP. Ubadam se s programiranjem 89v51rd2. Naložil sem si Flashmagic, vendar se komunikacija nikakor ne vzpostavi. Povezan imam samo TXd RDx in GND. Pri vklopu naj bi mikrokontroler nekaj časa čakal na znak "U" in tako vstopil v način programiranja. No, to se pri meni ne zgodi.... Flashmagic mi napiše "Reset the device into ISP mode now"

Ima kdo kake izkušnje glede programiranja? Pomoč bi bila dobrodošla...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.66
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2008 8:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer ne vem kako je pri tvojem čipu, pri Atmelovem at89c51rd2 moraš /PSEN povezati na nulo, da se boot loader zažene. Poglej v manual od tvojega mikrokontrolerja ...

LP!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2008 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja, sem gledal in piše, da v času 400ms od starta mikrokontrolerja posluša serijski port, in če sprejme črko "U", gre v način programiranja. Bom pa sprobal še atmela.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2008 2:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S kaksno hitrostjo komunikacije si pa preizkusal ? "U" je izbran iz dolocenega razloga (skupaj s start bitom in stop bitom dobis zaporedje alternirajocih nicel in enic), hitrost komunikacije na strani MCUja se tako doloci iz casov [enakomernih] intervalov. Ker pa MCU za to racunanje uporablja interne komponente, je omejen na dolocene hitorsti; ce nastavis previsoko ali prenizko, ne bo delovalo.
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2008 8:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poskušal sem z vsemi hitrostmi.

nato sem namesto RC vezja dal supervisor 34064 + bc337 in 2 upora, da mu obrnem logiko. Stvar ni delovala. Nato sem vzel iz škatle frišen čip in stvar je delovala. Izgleda, da sem prva dva čipa nekako zafural, ko ni imel pravega reset vezja....

Se mi pa dogaja ena čudna reč, ki pa se dogaja z nxpjem in atmelom. Namreč če ga resetiram, se program včasih ne požene, ampak kot da bi procesor nekako osciliral. To se dogaja tudi s tem reset vezjem z 34064. Oscilator je klasika 11.059 + 2x22pf.
Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2008 9:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako imaš priključena /PSEN in /EA pina? Ko v Flashmagicu poženeš programiranje, a imaš procesor v resetu oz. ga resetiraš, ko ti program to reče? Si poskusil zamenjati kondenzatorje pri kristalu? Jaz imam 33pF.

Mi je pa že en kolega pravil, da znajo biti s tem kontrolerjem kdaj problemi -- on je uporabljal reset čip, ko ga je pa zamenjal s kondenzatorjem + upor, mu je pa normalno delal. Jaz imam tudi kar upor + kondenzator + gumb za reset, dela normalno.

LP!
Nazaj na vrh
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2008 9:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psen in ea nimam priključene, ale imam pull up 4k7 na +5V.

Ja, ko mi program reče, ga resetiram.

Bom pa poskusil kondenzatorje 33pf.

Prva dva procesorja, ki kao ne delata, bom pa poskusil na paralelnem programatorju.
Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2008 11:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ALE je izhod in ni potrebno, da je kam priključen.

/EA mora načeloma biti na Vcc, drugače mogoče kontroler ne ve, s kje naj izvaja program.

PSEN mora biti na GND, če hočeš da se zažene bootloader.

Citiram:

The bootloader can be activated by two means: Hardware conditions or regular boot process.

The Hardware conditions (EA = 1, PSEN = 0) during the Reset# falling edge force the
on-chip bootloader execution. This allows an application to be built that will normally
execute the end user’s code but can be manually forced into default ISP operation.

As PSEN is a an output port in normal operating mode after reset, user application
should take care to release PSEN after falling edge of reset signal. The hardware conditions are sampled at reset signal falling edge, thus they can be released at any time when reset input is low.

To ensure correct microcontroller startup, the PSEN pin should not be tied to ground
during power-on (See Figure 43).

LP!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni