|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.82 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Dec 01, 2004 3:55 pm Naslov sporočila: Vprašanja dobaviteljem elektronskih komponent... |
|
|
Ta post sem odprl zato, ker se je podjetje HTE odločilo za sodelovanje na forumu. Tukaj seveda lahko odgovarjajo tudi ostala podjetja, ki tržijo elektroniko. Post je odprt pred vsem z namenom, da lahko člani foruma vprašajo glede možnosti dobave določene elektronske komponente, čas dobave itd. Ob enem pa ne želim, da post postane komercialnega značaja. Torej brez reklam . Prav tako ne želim, da se tukaj pogajate o cenah. Napisana cena naj bo inforamtivnega značaja. Vse ostalo sodi pod zasebna sporočila.
_________________ lp
Silvo
Nazadnje urejal/a Silvo Čet Dec 30, 2004 12:29 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.82 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Dec 01, 2004 5:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naj kar sam začnem s vprašanji.
V HTE -ju nisem zasledil prodaje raznih RX TX modulčkov (recimo takšnih, kot jih izdeluje AUREL ) Tukaj je bilo na temo brezžične komunikacije ter raznih telekomand kar precej govora. Mislim, da bi modulčki z 433Mhz ter malo večjim dosegom bili kar zanimivi.
Zanima me tudi, če lahko pričakujemo kak najmanjši mikrokontroler družine PIC10F20X v vaših predalih?
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
HTE d.o.o. Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2004 12:58 Prispevkov: 29 Aktiv.: 0.12
|
Objavljeno: Sre Dec 01, 2004 6:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo Silvo:
http://b2c.hte.si/classification.asp?ClassID=1400060001
Glede Pica ni problem, lahko jih dobiš po naročilu!
So pa PIC200, 202, 204, 206...DIP in SOT izvedbe!
Cene od 300,00 do 600,00 Sit.
V kolikor misliš, da bi se dalo to prodajat jih vzamem v asortimant.
LP,
Marko
_________________ HTE d.o.o.
Koroška cesta 11
2000 MB |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sre Dec 01, 2004 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Marko pozdravljen,
Imaš kaj več podatkov o teh rx tx modulčkih. Pred vsem me zanima domet, ter če so na zalogi. (v Mariboru) .
Glede PIC-a
Tukaj gre za nove 6 pinske izvedbe. Vzel bi kakega za test. Mislim pa, da bi bili zanimivi marsikomu, ki izdeluje razne aplikacije s pic-i. Primer; V kombinaciji recimo z zgoraj omenjenim TX modulčkom bi se dala izvesti doba telekomanda z minimalnim številom sestavnih delov.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vulture Član

Pridružen-a: Ned 11 Jan 2004 22:09 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.06
|
Objavljeno: Sre Dec 01, 2004 11:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
pred časom sem v HTE (LJ.) preko eposte (sales@...) poslal spisek z narocilom in po tednu dni glajenja brade in vrtanja po nosu odpisal moznost e komuniciranja z nekaterimi. Naroceni artikli so bili copy/paste iz spletne strani z navedenimi kolicinami. Bi ga moral prinesti osebno ali oditi h konkurenci?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
HTE d.o.o. Član

|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2004 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Seveda bi bilo najbolje, če bi se poslužili kar našega online shop-a in oddali naročilo, vendar tudi če so bile količine in artikli skopirani ven in poslani na sales.lj@hte.si bi morala zadeva stečt.
Prosim, če mi pošljete vaše podatke na mzavrsnik@hte.si, jaz bom pa ugotovil kdo je zadevo zaštrikal in ustrezno ukrepal.
V odškodnino vam lahko edino ponudim 10% popust pri naslednjem naročilo in brezplačno dostavo, vendar moram nujno prej zvedet kdo ste.
LP,
Marko
Koroška cesta 11
2000 MB |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
HTE d.o.o. Član

|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2004 11:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo,
glede VF oddajnika in sprejemnika ti moram žal povedati, da ne vem kakšni so bom pa potegnil en komplet v MB in si jih ob priložnosti pridi pogledat.
Glede Pic-ov je pa takole, da zaenkrat lahko dobim:
PIC10F200I/P - 500Sit
PIC10F202I/P - 550Sit
PIC10F206I/P - 600Sit
Cene so za majhne količine. So pa DIP8. Za verzijo Sot23-6 pa me dobavitelj pogojuje z nakupom kolutka, kar je 3000 kosov. Zaenkrat se mi to zdi nesmiselna naložba v skladišče, dokler mi jih kdo izmed večjih kupcev ne najavi.
LP,
Marko
Koroška cesta 11
2000 MB |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ma73 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 21:56 Prispevkov: 49 Aktiv.: 0.21
|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2004 1:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav!
Jaz sem v HTE-ju MB, dobil te VF module za 433.92MHz. Mi jih je pa Boštjan naročil od
AX elektronike. Tako, da so to bili isti kot so objavljeni na zadnji strani revije Svet elektronike. Razno, če imajo še katere druge.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
HTE d.o.o. Član

|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2004 3:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem preveril. Točno ti so iz AX elektronike.
LP
Koroška cesta 11
2000 MB |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2004 4:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Marko pozdravljen,
Če lahko dobiš v majhnih količinah tiste v DIL8 ohišju, bi jih sam vzel kakih 5 (prepričan pa sem, da bodo zanimivi še za kakega ljubitelja pic-a) Konec koncev mi je vseno katere dobiš Mogoče bi bil zanimiv 10F206, ker ima komparator.
Modulčke RX/TX iz prodajnega servisa SE poznam. (doma nekje imam en tak par) Doseg ter stabilnost je primerna ceni . Lepo sicer delajo na kratki razdalji (recimo centralno zaklepanje vozila) Aurel po dokumentaciji sodeč najdeni na njihovi stani pa izdeluje tudi modulčke bistveno večjega dosega. Čudim se, da nobena trgovina ne trži njihove robe
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vlado Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35 Prispevkov: 563 Aktiv.: 2.37 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2004 8:47 pm Naslov sporočila: moduli |
|
|
Silvo!
Sam imam nekaj RX modulov od Aurela in sprejemnik kot ga trži AX-elektronika in Aurelovi so si popolnoma podobni .To so audionski sprejemniki,in vse je odvisno kako so nastavljeni.Imam en "super" od Aurela ki dela veliko bolje kot audioni.
Za doseg pa velja da dobra antena pomeni več kot pa nekaj kratno zvišanje moči.
Moč oddajnikov je takšna kot je in je pri vseh proizvajalcev približno enaka in je zelo odvisna od napajalne napetosti.Pred časom sam tudi sam iskal način kako povečati doseg in sem najdo nekaj zanimivih stvari.Eno pošiljam v prilogi ta ojačevalec sem najdo na eni strani kjer je avtor prenašal podatke iz modela letala in pravi da je doseg več kot km.Nisem ga imel prilike probati ker ga ne dobim.Nekaj podobnega dela tudi Maxim Max2640.
Vlado
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
AH1- UHF ampl.pdf |
Velikost datoteke: |
74.75 KB |
Downloadano: |
38 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2004 9:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vlado,
Z aurelo-vimi modulčki sicer sam nisem imel opravka. Že sama izvedba (VF del v kovinskem ohišju) priča, da gre za profesionalen izdelek. Temu primerna je vrjetno tudi cena? Sem bil pa presenečen nad modulčki iz prodajnega servisa SE. Če prav je sprejemnik praktično "gol" je dokaj stabilen. Je pa res, da je slabo selektiven ter brez ustrezne antene skoraj ne dela.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.54 Kraj: Javornik Jesenice
|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2004 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lepo ,da se dogaja na tem forumu sodelovanje take vrste
Rad bi povedal nekaj iz lastnih izkušenj ,namreč kar se tiče tistih modulčkov iz SE
kupil sem njihov sprejemnik tisti boljši z SAW filtrom ,ki naj bi bolje deloval, vendar me je malo razočaral ,predvsem njegova poraba ,kar je za take zadeve (vsaj zame) nesprejemljivo ,znaša pa debelih 10mA pri 5V.
Kot sem nekje že omenil sem nekaj poizkušal z modulčki od RFM http://www.rfm.com/RFM_IE.htm
in sicer s takrat dobavljivima moduloma TX1000 (ne izdelujejo več ) ter HX1000 (tudi ne izdelujejo več ) in sta se izkazala zelo v redu.
Za AUREL modulčke sem nekje dal povezavo ,ker so se mi zdeli zanimivi ,predvsem ,kot je že Silvo omenil njihova konstrukcija.
Kaj pa mogoče tole : http://www.micrel.com/product-info/qwikradio.shtml
Ali je mogoče že do poizkusil ?
_________________ Lp. Traflc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vulture Član

Pridružen-a: Ned 11 Jan 2004 22:09 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.06
|
Objavljeno: Sob Dec 04, 2004 12:18 am Naslov sporočila: |
|
|
HTE d.o.o. je napisal/a: |
Seveda bi bilo najbolje, če bi se poslužili kar našega online shop-a in oddali naročilo, vendar tudi če so bile količine in artikli skopirani ven in poslani na sales.lj@hte.si bi morala zadeva stečt.
Prosim, če mi pošljete vaše podatke na mzavrsnik@hte.si, jaz bom pa ugotovil kdo je zadevo zaštrikal in ustrezno ukrepal.
V odškodnino vam lahko edino ponudim 10% popust pri naslednjem naročilo in brezplačno dostavo, vendar moram nujno prej zvedet kdo ste.
LP,
Marko |
Hvala za odgovor in profesionalen pristop.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vlado Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35 Prispevkov: 563 Aktiv.: 2.37 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni