www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Spajkalnik: Kateri proizvajalec?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Ankete
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Katerega proizvajalca spajkalnikov uporabljate doma?
Weller
40%
 40%  [ 131 ]
Ersa
30%
 30%  [ 100 ]
Toolcraft
3%
 3%  [ 10 ]
Iskra
5%
 5%  [ 19 ]
Noname
12%
 12%  [ 40 ]
Več od naštetega
7%
 7%  [ 25 ]
Skupaj glasov : 325

Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 73166.99

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 04, 2008 6:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
yz7myg
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Jun 2006 21:37
Aktiv.: 0.09

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 06, 2008 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Doma imam Weller WSD81 rucka LR21 za odpajkovanje pa Denon SC - 7000Z.
Nazaj na vrh
gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.86
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 07, 2008 3:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabljam spajkalno postajo ST-80D od Toolcraft-a in sem prav zadovoljen. V uporabi je že dve leti in pol, uporabljam ga vsakih par dni, včasih po cel dan in še do sedaj nisem menjal niti ene konice. Ima malo konico, prijeten za držat, lahek, mehki silikonski kabel...

Moti me edino, da se pri višji temperaturi čez kar nekaj časa malo segreje tudi držalo in v posodici za gobico je kos kovine, ki prav lepo rjavi (jaz sem ga odstranil, saj je tam le za zaščito plastike pred dotikom s konico).

Glede na ceno, mislim da ponuja čisto dovolj za ametersko rabo tako da ga priporočam.

Perhan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04
Aktiv.: 0.94
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 07, 2008 7:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Doma imam Wellerja, v službi pa uporabljam Erso. Če bi še enkrat kupoval bi kupil Erso, zaradi lažje menjave vročih konic, pa čeprav mi je Wellerjev dizajn nekoliko bolj pri srcu.

lp
Nazaj na vrh
s51zg
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35
Aktiv.: 2.35
Kraj: JN76BC - Srednje brdo

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 07, 2008 8:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V svoji kar "dolgi" karijeri sem tudi sam preizkusil že marsikaj. Prvi moj "home made" spajkalnik sem ogreval še v žerjavici. Našel sem primeren komad bakra, ga malo oblikoval-skoval ter ovil z močnejšo železno žico, manestil ročaj in hajd v žerjavico in že smo "cinili". Za čiščenje "konice" se uporabljal kar smrekovo "smolo". Takrat še nismo imeli štroma...HI. Nadalje sem pač uporabljal tisto, kar se je v določenem obdobju našlo. Od dobrega THS-11, ki še vedno funkcijonira. Podoben THS-u je ELA 24, ki je tudi še v uporabi. Nato razni Wellerji, ki so praktično neuničljivi, ERSA, ceneni LS-DIGI 60 uporabljam bolj za "kmečka" opravila. Ima pa neverjetno dobro konico. Za bolj "profi" pa uporabljam PACE ST 115.

lp
Janez S51ZG
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jele007
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 17 Feb 2009 12:21
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2009 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

weller je tabol Twisted Evil Twisted Evil
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 62.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2009 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam dva spajkalnika ELVO. Seveda je tu tudi nekaj Wellerjev, a moram reči, da je ELVO razred zase. Švicarji pač. Je pa res, da so dragi kot žafran.
http://www.elvo.ch/

tom_II
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Dec 2007 14:08
Aktiv.: 0.34
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2009 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V firmi smo imeli no še so weller ampak konice niso zdržale nič
potem smo kupli DIC SS-8400 odlična stvar
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 62.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2009 3:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tom_II je napisal/a:
potem smo kupli DIC SS-8400 odlična stvar

Kje ste kupili in kakšna je cena ?

TilenS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29
Aktiv.: 2.42

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2009 4:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Doma Erso RDS80 v službi pa JBC AM 6800 in par starejših spajkalnikov od Erse.

Lp

Nazadnje urejal/a TilenS Tor Jan 19, 2010 1:06 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 10.19
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2009 7:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spajkalnike DIC prodaja Media-trade, ampak za ceno 480€ bi si raje kupil kakšen JBC spajkalnik.
Doma uporabljam Conrad in Weller spajkalnika, v službi pa Erso in JBC.
Še vprašanje za TilenS, kje kupujete potrošni materila za JBC spajkalnike? Amtest?

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.14
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2009 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ersa RDS 80, še zmeraj prve konice, je ne zamenjam (vsaj ne v tem cenovnem razredu).
Nazaj na vrh
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.52
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2009 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vidim, da zelo hvalite ERSO RDS 80, sedaj imam spajkalnik ERSA čist običen. ERSA tip 260 ko pride prva plača pa pade ERSA spajkalna postaja!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.52
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2009 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti tudi kupil spajkalno postajo ob prvi plači? Si srednja šola?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
TilenS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29
Aktiv.: 2.42

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2009 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PPG78 je napisal/a:

Še vprašanje za TilenS, kje kupujete potrošni materila za JBC spajkalnike? Amtest?
LP, Peter

Če se ne motim od Amtest-a ja.

Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Ankete Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Naslednja
Stran 3 od 11

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 265 dni