aggr3ssiv je napisal/a: |
Saj .hex lahko odprem, vendar mi tako ali tako nič ne koristi, ker se je ne da pretvoriti nazaj v C. |
Koda: |
//define 12F675
//ifdef(12F675){ #define pin2 RB5 #define pin3 RB4 #define pin5 RB2 //} void main() { PORTB = 0; TRISB &= ~(1 << pin2); TRISB &= ~(1 << pin3); TRISB &= ~(1 << pin5); while(1){ int i = 0; for(i = 0; i < 50; i = i + 1){ if((PORTB & (1 << pin2)) > 0){ PORTB &= ~(1 << pin2); PORTB |= (1 << pin3); delay_ms(10); }else{ PORTB &= ~(1 << pin3); PORTB |= (1 << pin2); delay_ms(10); } } if((PORTB & (1 << pin5)) > 0){ PORTB &= ~(1 << pin5); }else{ PORTB |= (1 << pin5); } } } ... in delujoč arduino program ... const int pin12 = 12; const int pin11 = 11; const int tiristor = 10; void setup() { pinMode(pin12, OUTPUT); pinMode(pin11, OUTPUT); pinMode(tiristor, OUTPUT); } void loop() { for(int iStevec=1;iStevec>0;iStevec++) { digitalWrite(pin12, LOW), digitalWrite(pin11, HIGH); delay(20); digitalWrite(pin11, LOW), digitalWrite(pin12, HIGH); delay(20); if(iStevec%50==0) { digitalWrite(tiristor, HIGH), digitalWrite(tiristor, LOW); } } } |
Youtup je napisal/a: |
.......Zanima me tudi na kakšen interval prožite tiristor ? Pulze na 1s ? Tukaj slutim; manjkrat ga odpiram manjkrat spraznim kondenzatorje posledično tudi manjša poraba. Bi to držalo ? LP |
Youtup je napisal/a: |
Kod je razvidno iz prilog je pastir sestavljen.
Težave imam s preizkušanjem ![]() |