www.elektronik.si
Antidecubitus sistem MK75-E5-60

www.elektronik.si -> Nostalgija - splošno

Avtor: crowaveKraj: Zagreb, Hrvatska PrispevekObjavljeno: Pon Jun 07, 2021 7:47 pm    Naslov sporočila:  Antidecubitus sistem MK75-E5-60
----------------------------------------------------------------------------
Nema samo Iskra/IEV svojo zgodovino, tukaj je primer naprave drugih še vedno aktivnih slovenskih podjetja (Poznik Celje, IET Tovornik):

http://www.crowave.com/blog/2021/06/06/antidecubitus-sistem-mk75-e5-60/

Avtor: Jaka57Kraj: Grosuplje PrispevekObjavljeno: Tor Jun 08, 2021 6:59 pm    Naslov sporočila:  
Zelo lep in poučen opis naprave na tvojem blogu.
Če ne bi prebral, tudi slučajno ne bi vedel, čemu služi.
Hvala!

Avtor: crowaveKraj: Zagreb, Hrvatska PrispevekObjavljeno: Tor Jun 08, 2021 9:17 pm    Naslov sporočila:  
Prav tako ni jaz nisem vedel čemu služi. Videl sem to napravo na bošjaku i če bi takoj vedel čemu služi, verjetno ju ne bi kupil Smile Veliko se lahko naučimo od teh starih stvari. Učenje skozi prakso je najlepše Smile

Avtor: MarkoMKraj: Lovrenc na P. PrispevekObjavljeno: Sre Jun 09, 2021 11:16 am    Naslov sporočila:  
Moderni kompresorji za antidekubitus blazine imajo samo eno nastavitev, in sicer tlak v blazini in s tem trdota. Zanimivo je to, da se pri starih lahko nastavljajo cikli polnjenja in praznenja.

Avtor: psevdonimKraj: slo PrispevekObjavljeno: Sre Jun 09, 2021 1:04 pm    Naslov sporočila:  
jaz jo imam iz Soče in ima dve cevki: del blazine se polni, drugi del prazni, in obrnjeno. Res pa ima samo en potenciometer za nastavitev trdote in nič drugega.

Stran 1 od 1