Avtor: mosqito, Objavljeno: Sob Okt 01, 2022 5:29 pm Naslov sporočila: Kaj počnem, oktober 22 ---------------------------------------------------------------------------- Priprave (že dopoldne) za UHF/SHF R1 contest.
Avtor: mosqito, Objavljeno: Ned Okt 02, 2022 1:16 am Naslov sporočila: ---------------------------------------------------------------------------- Par zvez sem pa le naredil na 70cm. Glede na to, da je iz "doline" in s par W moči je kar OK. Sploh pa če ima sogovornik hud antenski sistem (DR9A), je vse možno.
Avtor: jernejc, Objavljeno: Pon Okt 03, 2022 3:44 pm Naslov sporočila: ---------------------------------------------------------------------------- Čestitke, moja jagi-ca je trenutno v kosih, sicer pa iz Miklavža (Gorjanci) ali iz Vel.cirnika se daleč pride...
LP Jernej s52dc (s-pet dva de-ci)
Avtor: mosqito, Objavljeno: Pon Okt 03, 2022 3:48 pm Naslov sporočila: ---------------------------------------------------------------------------- Eh, sem kar iz domačega qth delal. Res pa sem na najvišji točki v NM.
Par zvez sem pa le naredil na 70cm. Glede na to, da je iz "doline" in s par W moči je kar OK. Sploh pa če ima sogovornik hud antenski sistem (DR9A), je vse možno.
Avtor: lojzek, Objavljeno: Čet Okt 06, 2022 1:17 pm Naslov sporočila: ---------------------------------------------------------------------------- Včeraj sem zamenjal original priključni kabel razsmernika. Po debelini je bil videti kakih 25mm2 ali pa vsaj 16mm2.
Ko sem ga pa preščipnil pa je bilo videti, da ima izolacijo kot, ne vem, 3kV kabel
Po sliki se vidi, da je klasični 6mm2 kabel na levi pol tanjši....
Drugače se grem pa finomehanika... Za kolega sem predelal primitivni generator megle na avtomatsko delovanje.
In glej ga zlomka, ko ga oddam iz rok, ne dela...
Mikropumpica nekaj štrajka. Sem jo potem razdrl in nazaj sestavil, sedaj dela. Upam da vsaj toliko časa, da delujoče oddam iz rok.