www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pinnacle Studio 9 ??
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Ljubo89
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Mar 2008 13:17
Aktiv.: 0.17
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2008 9:22 pm    Naslov sporočila:  Pinnacle Studio 9 ?? Odgovori s citatom

Pozdravljeni !

Imam problem pri urejanju filmov v programu Pinnacle Studio 9 in sicer ne najdem pravega formata da bi sploh lahko film vstavil v ta program ! A mogoče kdo ve kakšen format bi potreboval in mogoče če kdo ve za kak bolši converter ?

Hvala za pomoč !

LP Grega
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.17
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2008 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pinnacle Studio 9 je predvsem namenjen urejanju posnetkov z kamero in ne razno raznih video formatov, saj jih podpira le nekaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Ljubo89
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2008 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja saj ravno to bi rad ker imam digitalno kamero in bi rad posnetke uredil ! Zato pa me zanima katere formate podpira ta program ?
Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2008 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno DV. Če se prav spomnim, podpira tudi MPEG2, samo jaz sem imel precej problemov, ko sem hotel MPEG2 urejat z Pinnaclom. Če nimaš prevelikih zahtev, lahko osnovne stvari narediš z virtualdub-om, ali čim podobnim.

LP!
Nazaj na vrh
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.17
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2008 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni mi avtomatsko zazna če imam priklopljeno kamero na vhod 1394, verjetno je DV. Posnetek mi shrani z končnico .avi ali .mpeg, ima pa tudi preview katere pa nisem poskušal. Imam pa kamero digital video 8.
Nazaj na vrh
frapor
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24
Aktiv.: 1.08
Kraj: okolica Kranja

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2008 10:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem se jaz začel ukvarjat z obdelavo videa sem tudi začel najprej z Pinnaclom. Poleg svojih posnetkov s kamere sem hotel tudi snemati neke TV oddaje. Že pri inštalaciji Pinnaclove kartice sem imel kup težav, ki so se vrstile potem tudi naprej pri obdelavi videa.Pravzaprav do tega sploh nisem prišel. Zato sem nabavil drugo Leadtekovo TV kartico Winfast DV 2000, kateri je bil tudi priložen Uleadov program za obdelavo videa "Video studio 7".Oboje sem brez težav inšaliral. Sama obdelava videa s tem programom pa je zelo preprosta.
LP
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2008 11:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pinnacle pozna skoraj vse formate. Verzija 9 je znala delati z avi, mpg2 in še mogoče čim, novejše verzije podpirajo pa tudi mpg4.
LP
Boris
Nazaj na vrh
rudolf
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Sep 2007 23:10
Aktiv.: 0.07
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2008 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem sprva delal s pinnaclom, ker pa sem imel kar nekaj težav z njim sem začel uporabljat Ulead VideoStudio s katerim sem kar zadovoljen.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ljubo89
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 08, 2008 2:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No sem si šel kupit pinnacle PCTV analog pci kartico pa ne vem kako priklopiti kamero da bi mi jo sploh zaznalo ???

Sem na robu obupa....
Nazaj na vrh
Ljubo89
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No sem priklopil kamero na s-video priključek pa se prikaže slika zvoka pa ni !? Pa ali mogoče kdo ve kako bi lahko na tak način vstavil posnetek v pinnacle ? Kamera pa nima priključka DV...

Hvala za pomoč
Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 11:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S-video priključek prenaša samo video, moraš posebej priključiti še zvok -- verjetno RCA R-L.

LP!
Nazaj na vrh
Ljubo89
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo na tej TV kartici je samo s-video prikluček in pa priključka za anteno za tv in radijo Confused
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čakaj Ljubo sedaj mi pa ni več nič jasno.Imaš digitalno kamero in ti sedaj delaš preko S-video, da bi urejal filme???? Daj napiši model kamere, ki jo imaš. Mislim, da imajo sedaj več ali manj vse kamere FireWire priključek.Kaj je FireWire in kako to izgleda si lahko pogledaš tukaj http://en.wikipedia.org/wiki/FireWire . Pinnacle zna delat prav lepo z več ali manj vsemi kamerami preko tega priključka in imam občutek, da si prehitro šel na S-video.
Daj malce več podatkov s čim delaš ....prav tako kakšen je tvoj računalnik pa ti mogoče lahko povem, če in kako bodo zadeve delovale (imam kar nekaj izkušenj).
LP
Boris
Nazaj na vrh
Ljubo89
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 11:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusil sem najprej tako da sem enostavno prekopiral posnetek iz dvd-ja na disk in potem da bi uredil posnetek. Vendar nisem našel pravega formata da bi vstavil v pinnacla ali pa movie makerja. S convertanjem pa se veliko izgubi na kvaliteti...
Imam pa kamero Sony DCR DVD 306, ki pa nima DV priključka.
Nazaj na vrh
kavka
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Feb 2008 11:06
Aktiv.: 0.14
Kraj: sk. loka

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2008 1:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ljubo89 je napisal/a:
Samo na tej TV kartici je samo s-video prikluček in pa priključka za anteno za tv in radijo Confused

Katera kartica?
Ponavadi ima se firewire. Ravno zato sem pri prejšnji "gajbi" kupil pinacla, sedaj pri prenosniku ima pa samo firewire in anteno.
LP Gorazd
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni