www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zakaj je toliko nelegalnih OS - Problem z Visto !
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pomlad
Član
Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54
Aktiv.: 1.99
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 17, 2008 11:34 am    Naslov sporočila:  Zakaj je toliko nelegalnih OS - Problem z Visto ! Odgovori s citatom

Kupil sem prenosnik THOSHIBA z Visto home basic angleško. Da se ta ne da poslovenit še delno razumem, čeprav bi to bilo lahko rešeno z nekim doplačilom - pa seveda ni. Želim pa legalno Visto nadgraditi na Visto home premium in sem dobil ponudbo za ceno 99 eurov + DDV, lahko pa kupim novo slovensko Visto premium za ceno 88 eurov (že vključen DDV).
To pomeni, samo nadgradnja in to še angleška že plačane Viste home basic je precej dražja od slovenske verzije Home premium. Če mene vprašate mi to ni niti malo razumljivo, da ne zapišem pošteno. Če želim torej nadgraditi obstoječi OS moram stran zabrisati že kupljen legalni OS, pa kupiti ponovno drugega ali preprosto poskrbeti za nelegalno Visto ultimate Slo, pa naj se potem kažejo statistike še naprej tako slabo luč na nas. Prosim za vaša mnenja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 17, 2008 11:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enako , le da sem kupil DELLa

Brez kančka slabe vesti sem jo na novo naložil s ultimate verzijo OEM

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 17, 2008 12:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Že na par računalnikov z legalno Visto so šli OEM XPji... ;

LP, Grega
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 17, 2008 12:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko zaženeš računalnik imaš v start meniju eno opcijo, kjer lahko Visto proti doplačilu nadgradiš na obilnejšo verzijo ali pa celo zamenjaš z WXP. Si tam preveril, ali si to spraševal preko telefona?
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 17, 2008 1:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek-->se čisto strinjam, samo pri novih je vse večkrat problem ker ni šoferjev za XP. Nove Toshibe, HP-ji imajo šoferje samo za Visto, XP ni niti omenjen, kaj šele da bi imeli šoferje na netu... In potem se hvalijo koliko vist so prodali...
Jaz bi vsakemu svetoval na PRED nakupom preveri na netu če za izbran model obstajajo gonilniki za XP. Drugače ni za kupit.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zoran
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Aktiv.: 2.31
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 17, 2008 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi* uradno dovoli downgrade iz Vista na XP vendar samo določene verzije Viste. Postopek je opisan na njihovih spletnih straneh. To sem v službi tudi naredil in ko sem jih uradno vprašal kako je s tem sem dobil odgovor, da je to legalno vendar moram moram imeti svoj medij in aktivacijsko kodo za XP. Kako pa do tega pridem pa je druga stvar. Če nimam, lahko samo še kupim.
Če pa kupim pa mi tako ni treba kaj dovoljevati.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 17, 2008 4:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja, to je v ameriki. Kako je s tem pri nas je vprašljivo. Že pri XPjih se spomnim, ko sem hotel nabaviti upgrade iz W98 na XP - ker jih nikjer v SLO ni bilo, v USA je pa bil že kar nekaj časa po 100 USD, sem vprašal na M$ slovenija, kjer so rekli da pri nas tega ni mogoče kupiti ter da moram kupiti celotno verzijo, nakar sem (sicer nič krivo) žensko na drugi strani nadrl ko triglavega zmaja Evil or Very Mad Mad je rekla da so se v SLO pač tako odločili. Jaz pa telefon dol in ...bolha vabi Twisted Evil
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 17, 2008 4:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za HP notesnike so driverji za xp na njihovi strani. Sem januarja inštaliral nov hp notesnik. Moraš pa seveda potegniti vsakega posebej dol. Najprej pa še v inštalacijo xp dodati driver za trdi disk, da ga xp-ji prepoznajo.

Dela dosti bolje kot z visto.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 17, 2008 4:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dva meseca nazaj za model od kolega ni bilo. So vsi za Visto, pod XP nič. Ne vem zdajle kateri model, ampak definitivno ni bilo. Laptop je bil pa kupljen v italiji...
pa par mesecev nazaj za toshibo tudi nismo našli...
Se pa govori da bodo ti proizvajalci kljub vsemu začeli dajati na net tudi XP šoferje zaradi prevelikega pritoževanja.
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.42
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2008 8:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Hja, to je v ameriki. Kako je s tem pri nas je vprašljivo.

Pokličeš na M$, poveš kodo od Viste in dobišp kodo od XP-jev, ki potem celo ne težijo, da so ilegala. Šoferji so pa problem.

Nazadnje urejal/a mucek4 Pet Apr 18, 2008 8:03 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2008 8:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem kakšen model imaš. Za mojega compaq 8510p najdeš vse.
primer
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2008 9:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Srečko Dancing
Če se prav spomnim, je bil iz serije Pavillion. recimo tukaj ni driverjev za XP. Torej, kot izgleda, je odvisno od modela Sad
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2008 10:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem kaj si ti iskal, ampak jaz najdem tole za HP Pavilion dv6200 za WXP ... nekaj je; ni ravno nic.
Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.03
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2008 10:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včasih so stvari okoli gonilnikov zelo zanimive. Punca je kupila Acerja Aspire 5520G z visto, ki je delala povsod neke probleme. Odločil sem se da ji dam gor XP in sedaj delajo super. Kasneje sem videl napis pri enem izmed naših trgovcev:

Citiram:
BOF komentar
Prenosnik ni kompatibilen z Windows XP operacijskim sistemom!

Res pa je da sem se moral zelo potruditi z iskanjem gonilnikov(zbrani so iz različnih vetrov) ker so podobne komponente v drugih notebookih. Tako da tem stvarem da stvar ni kompatibilna ne verjamem več.

Glede nadgradnje Viste sem kolegu poskušal legalno zamenjat jezik (notebook je kupil v Italiji).Kličem na Mic* kjer mi prijazna deklica zagotovi da je treba še enkrat kupit licenco za slovensko Visto. Sem mel že namen stresat jezo nad načinom licenciranja ampak ona ni nič kriva. Zame je to kriminal da imaš sistem samo jezik bi zamenjal (XP so imeli MUI ki je bil brezplačen) pa moraš še enkrat kupit licenco. Še vedno sem pristaš XP če že mora bit Windows.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2008 10:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat, točno to sem našel, pa manjka recimo audio driver, graphics driver, chipset driver...v bistvu skoraj vse. No, ne rečem da bi se dalo najti če bi se tako potrudil kot recimo roadracer, ampak dejstvo ostaja da ta serija "kao" ne podpira XP-jev, Poglej pod VISTA drivers in boš videl da je tam vse, kar rabiš.
Se pa čisto strinjam z roadracerjem - to je res kriminal, da te tako lupijo. Ne vem a res ni človeka na zemlji ki bi ustavil takle monopol in nalašč je**nje vseh po spisku?
Mislim da je tule problem ker je OS "priložen" laptopu - torej OEM varianta. Če bi kupil box, bi po moje lahko menjal jezik (no, ultimate in home premium itak ponujata MUI preko spleta). Je pa vseeno svinjarija.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni