www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ventilator kabine scenik 1.6 dela smo v 4 hitrosti
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
notangel
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 19 Mar 2008 20:40
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 26, 2008 8:00 am    Naslov sporočila:  ventilator kabine scenik 1.6 dela smo v 4 hitrosti Odgovori s citatom

Lep pozdrav vsem. Imam en problem pa poletje je skoraj tu.Ventilator kabine mi deluje samo v 4 hitrosti ki pa je direktna..vsaj mislim tako.Mislim da so mi šli upori ali nekaj temu podobnega.Zanima me kje se nahajao ti upori in kako se da rešit ta problem.V naprej se zahvaljujem za vsako pomoč..

ivan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 26, 2008 9:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Scenic ima elektronski modul ... če ugotoviš kaj je narobe se priporočam za rešitev.

Lp, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 26, 2008 1:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Senika ne poznam, ampak če ima upore, so le ti locirani v zračnem kanalu blizu ventilatorja. Ventilator pa je ponavadi pod sovoznikovo armaturo.

Če razdreš stikalo hitrosti, boš hitro videl ali so upori ali ne. Če so vse žice debele in debel preklopnik, potem so nekje skriti upori. Multimeter v roke in boš hitro našel vzrok težav.

tivoli1
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Nov 2006 9:00
Aktiv.: 0.06
Kraj: Šk. Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 28, 2008 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V našem scenicu je pa ravno obratno. Samo 4 hitrost ne dela.

LP Tivoli
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.43
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 28, 2008 10:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem imel enak problem ampak na Volvotu. Na ploščici z upori, ki je bila zraven ventilatorja, je oksidirala bimetalna toplotna varovalka.
Kako je z elektronskimi moduli pa ne vem...

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ecl
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jan 2008 20:04
Aktiv.: 0.28
Kraj: ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 28, 2008 11:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem imel enake težave pri starem Fiat Tipo. Prvič mi je pregorel en upor, katerega sem zamenjal z nadomestnim sestavljenim iz štirih uporov. Drugič pa mi je pregorela termična varovalka, katero sem kratko vezal.
Ti upori so montirani takoj za ventilatorjem pod armaturno ploščo na sovoznikovi strani, tako kot je že napisal en predhodnik.
Nazaj na vrh
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 28, 2008 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ecl je napisal/a:
Jaz sem imel enake težave pri starem Fiat Tipo. Prvič mi je pregorel en upor, katerega sem zamenjal z nadomestnim sestavljenim iz štirih uporov. Drugič pa mi je pregorela termična varovalka, katero sem kratko vezal.
Ti upori so montirani takoj za ventilatorjem pod armaturno ploščo na sovoznikovi strani, tako kot je že napisal en predhodnik.

Jaz sem sosedu pri Tipotu dvakrat menjal te upore.
Potem smo le ugotovili, da os na ventilatorju"riba" in so za to pregorevali upori ker je vleklo preveč toka.
Ko smo to uredili je pa imel mir dokler ga je imel.

LP Srečko

damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 28, 2008 11:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sodelavcu je enkrat crknil mosfet na tem modulu (reno Clio). po zamenjavi mosfeta je delalo bp.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.88
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 29, 2008 12:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot je Srečko opisal, je dobro pregledati tudi ventilator, saj upori, modul ponavadi ne odpove brez razloga.
Sam nameravam ventilator v mojem avtu zamenjati, saj sem opazil, da je zadnje čase precej glasen, kar kaže, da je že mehansko obrabljen in zaradi tega lahko porablja več el. toka kot bi moral, tudi regulacijsko stikalo je precej toplo ob dolgotrajni uporabi.

jursi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Mar 2005 15:44
Aktiv.: 0.12
Kraj: Divača

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 29, 2008 12:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Enak problem sem imel pri megane-u. Pregorela je termo varovalka v regulatorju hitrosti. Na armaturko pride ena žica (+), ki jo potem s stikalom preusmeriš na tri upore v regulatorju hitrosti; četrta brzina gre direkt na ventilator. Regulator ni pri ventilatorju, ampak na drugi strani! Najprej je potrebno vzeti akumulator ven, potem odklopiti konektor regulatorja (dve debeli žici) in nato odviti dva vijaka, ki držita regulator - pečico. Notri je termo varovalka, ki jo zamenjaš.

d
Nazaj na vrh
MaTTrA
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 29 Maj 2008 19:23

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 29, 2008 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No mi mamo isti problem, sam da je ta Nissan Sunny (1.6 SLX ...) in vse drugo dela perfektno sam to ne. Avto ne uporabljamo veliko sam ko klime ni in imas nabasan avto do konca (takrat ne mors okna odpret Rolling Eyes ) je problem!
Ve kako pri tem avtu to popravit?
Nazaj na vrh
polpiskra
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 08 Feb 2010 10:31
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 11:16 am    Naslov sporočila:  regulator gretja Berlingo 01 Odgovori s citatom

Hitrost ventiraltorja se je "zataknila" na četrti stopnji. Po diagnosticiranju sem ugotovil, da je eden od obeh transformatorčkov na regulatorju gretja odpovedal. Nabavil nadomestna tranzistorčka in ju pritrdil namesto starih dveh. Stvar dela tako kot mora. Celoten strošek 10€.

IMG_2466.JPG
 Opis:
pred menjavo
 Velikost datoteke:  508.96 KB
 Pogledana:  15 krat

IMG_2466.JPG

IMG_2490.JPG
 Opis:
po menjavi
 Velikost datoteke:  630.91 KB
 Pogledana:  17 krat

IMG_2490.JPG

Nazaj na vrh
salvador
Član
Član

Pridružen-a: Pon 04 Okt 2004 18:51
Aktiv.: 0.37
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 8:56 pm    Naslov sporočila:  Re: ventilator kabine scenik 1.6 dela smo v 4 hitrosti Odgovori s citatom

notangel je napisal/a:
Lep pozdrav vsem. Imam en problem pa poletje je skoraj tu.Ventilator kabine mi deluje samo v 4 hitrosti ki pa je direktna..vsaj mislim tako.Mislim da so mi šli upori ali nekaj temu podobnega.Zanima me kje se nahajao ti upori in kako se da rešit ta problem.V naprej se zahvaljujem za vsako pomoč..

ivan

Povsej verjetnosti ti je šel modul z upori in termično varovalko- nahaja se na sredini armaturne plošče za stikali ventilacije, je dostopen iz zadnje strani če veš točno lokacijo in imaš majhne roke- na tem modulu ponavadi odpove ta termična varovalka strošek popravila je neznaten če to narediša sam, lahko nalotaš ustrezno debelino žice, ali pa daš to enemu elektroniku,cena novega islim da je okoli 30 eur na servisu.........

Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.46
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 09, 2010 3:34 pm    Naslov sporočila:  Re: ventilator kabine scenik 1.6 dela smo v 4 hitrosti Odgovori s citatom

salvador je napisal/a:
notangel je napisal/a:

ivan

Povsej verjetnosti ti je šel modul z upori in termično varovalko- nahaja se na sredini armaturne plošče za stikali ventilacije, je dostopen iz zadnje strani če veš točno lokacijo in imaš majhne roke- na tem modulu ponavadi odpove ta termična varovalka strošek popravila je neznaten če to narediša sam, lahko nalotaš ustrezno debelino žice, ali pa daš to enemu elektroniku,cena novega islim da je okoli 30 eur na servisu.........

d'oh! 2 leti stara tema... Laughing

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
salvador
Član
Član

Pridružen-a: Pon 04 Okt 2004 18:51
Aktiv.: 0.37
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 14, 2010 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brick wall d'oh! pač nisem gledal datuma ampak samo odgovoril na temo pred mano........
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni