|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.06 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Jun 18, 2008 9:19 am Naslov sporočila: s.p. in enostavno knjigovodstvo |
|
|
V marcu sem odprl "popoldanski" s.p. in na AJPESu in na davčni prav pogumno izjavil, da bom poslovne knjige vodil sam. Sedaj ugotavljam, da enostavno knjigovodstvo za nekega elektronika le ni tako enostavno in se mi poraja tisoč vprašanj. Če ima kdo od članov foruma tudi tak s.p. in obvlada enostavno knjigovodstvo, ga prosim, da se mi javi na ZS in mi pomaga pri začetnih težavah s tega področja.
LP _________________ Wasting time online since 1999
Nazadnje urejal/a milan62 Sre Jun 18, 2008 11:34 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1235 Aktiv.: 5.66 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Sre Jun 18, 2008 9:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Vodenje poslovnih knjig raje prepusti usposobljenim ljudem. Saj ni tako težko, vendar je potrebno poznavanje računovodskih standardov in tekočih zahtev DURSa. _________________ Lep pozdrav iz Kopra Rudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Jun 18, 2008 9:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, žal je birokracija na prvem mestu.
Računovodski servisi pa te oberejo za nevemkoliko, za vsak papirček posebej.
In na koncu leta, ko ti morajo pripraviti celotno poročilo, ne odgovarjajo za nič. Če oni zaj*b*jo, ti plačaš. Svinjarija na kvadrat. Zato pa so za vsakim vogalom.
Mislim, da ima Sulc popoldanski s.p. Njega povprašaj. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s51zg Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35 Prispevkov: 538 Aktiv.: 2.26 Kraj: JN76BC - Srednje brdo
|
Objavljeno: Sre Jun 18, 2008 10:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Nevem, kaj te muči? Normalno so ti programi dosti enostavi. Jaz sem tudi bil zadnjih aktivnih 17 let, kot s.p. Sam sem tudi vodil knjige in delal davčno napoved. Sam program je vseboval GK (glavno knjigo) in pa FA, (fakturiranje). Nevem, kaj za en program uporabljaš? Enostavno knjigovodstvo je res enostavno... Malo preglej pomoči po posametnih področjih in mislim, da ti bo sčasoma postalo vse enostavno...
lp
Janez |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.90 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Sre Jun 18, 2008 10:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Poglej (ali se prijavi) na tale forum. Meni veliko pomaga. (sam urejam računovodstvo v društvu), ti glej za s.p.! Zelo radi pomagajo. _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 1.99
|
Objavljeno: Sre Jun 18, 2008 11:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam kar polni s.p., vendar sem papirologijo prepustil pooblaščeni osebi. Pošči nekoga, ki to počne v popoldanskem času, če nimaš veliko prometa, ne bi smelo biti drago. _________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Jun 18, 2008 11:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Online programi za te stvari ima Gorišek iz Maribora. Kolikor sem slišal okrog jih hvalijo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mona Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 19:26 Prispevkov: 163 Aktiv.: 0.69 Kraj: okolica Ljubljane
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Jun 19, 2008 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dokler sem bil s.p. sem si svoje računovodstvo vodil sam. Na lastnih programih.
Stvar ni toliko komplicirano kot je tečna. Ko si največ delal ti potem ostane še vse za poknjižit. Ni ravno prijetno. Se pa mnogokrat izplača bolj kot delat. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

|
Objavljeno: Čet Jun 19, 2008 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fantje hvala za kar lep odziv na moje vprašanje. Najbolj sta mi pomagala z odgovori mucek4 in mona.
Priznam, da nisem vedel da obstajajo online programi v ta namen. Tako bom sedaj poskusil sam urediti te stvari,
tudi s pomočjo forumov namenjenim tej problematiki.
Všeč mi je tudi Darkotova izjava "Ni ravno prijetno. Se pa mnogokrat izplača bolj kot delat"
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Jun 19, 2008 11:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Všeč ti je že ja. Ampak dojel jo pa šele boš..... _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jun 20, 2008 3:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moja taboljša polovica dela v računovodstvu (beri - ga vodi), prav tako pa dela za brata, ki je s.p. . Saj ne rečem, da fantje niste sposobni tega počet sami, ampak glede na to, ko vidim, da je moja vsak dan v tem in dela samo to pa mora ogromno stvari naštudirat dvomim, da je lahko s.p., ki se ukvarja z svojo dejavnostjo še na tekočem z vsem iz računovodstva. Tudi sam sem imel s.p. začel sem voodit knjige sam.......do prihoda prvega inšpektorja sem bil prepričan, da delam vse prav . No po odhodu inšprktorja sem začel iskati računovodski servis !!(da ne boste mislili, da so me obrejili, pa naj povem, da je inšpektor k sreči bil žlahtnik, ki je prišel zato ker sem ga poklical, da vidim, na čem sem).Povedal mi je tudi, da če bi šlo za rutinski pregled knjig bi mi še v takratnem času odnesli od 3 do 5 MIO SIT .
Torej....velja razmisliti.
LP
Boris |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

|
Objavljeno: Pet Jun 20, 2008 6:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ojoj boco, sem že zbral malo korajže, ti si me pa spet prestrašil .....
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jernej_ Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 0:42 Prispevkov: 150 Aktiv.: 0.71 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jun 20, 2008 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
747'! Preberi vendar kaj je napisal Darko (VolkD). Upam, da se lahko zmeniš za "neboleč" (informativen) pregled poslovanja. Do novega leta imaš še čas, da se odločiš kako in kaj. J. _________________ Elektronika v domači delavnici |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jun 20, 2008 11:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
mi747...nočem te prestraši, samo problem je v tem, da so tudi meni vsi govorili...saj si pameten, bož že sam to reševal, celo ena računovodkinja mi je od začetka pomagala....pa še program sem dobil "brezplačno" za knjigovodstvo, ampak ti lahko povem kaj mi je rekel "tisti" inšpektor. Na terenu slišijo 1MIO izgovorov, da niso vedeli, da so jim rekli tam..., da naj tako naredijo, da jim je računovodski servis tako rekel, da.....inšpektorjev to ne briga. Če ni kot bi moralo biti , je pa kazen. Res je da so tudi inšpektorji ljudje (vsaj nekateri) in da se da kaj zmenit, in ti vsaj pustijo odpravit napake če le te niso preveč hude.
Vsak začetek je težak, glede na to, pa kot je omenil Aly, da je računovodski servis na vsakem ogalu se najde tudi kakšen, ki je dober in poceni.
Pa veliko sreče v dejavnosti.
LP
Boris |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni