www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Napajalno vezje za 100 W ojačevalec
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dyspey1
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Jul 2008 16:24
Aktiv.: 0.26
Kraj: Štanjel

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 16, 2008 9:30 pm    Naslov sporočila:  Napajalno vezje za 100 W ojačevalec Odgovori s citatom

Trafo sem priklopil na napajalno vezje. Napajalno vezje sem priklopil na ojačevalc. Nisem pa priklopil še zvočnikov in radiota. Ko priklopim vse skupaj na 230 V se mi žačne trafo močno segrevat in čez nekaj časa se tudi kadit začne in trafota. Greatz na napajalnem vezju se mi tudi zelo segreva. zanima me kaj je narobe?

Nazadnje urejal/a dyspey1 Sob Jul 19, 2008 6:43 pm; skupaj popravljeno 5 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ID
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17
Aktiv.: 3.64
Kraj: Ljubljana-Podpeč

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 16, 2008 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najverjetneje imaš na trafotu kratki stik (prežgan, spraskan lak).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dyspey1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 16, 2008 10:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

je mogoče, da bi bil greatz narobe priklopljen ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.68

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 17, 2008 12:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo verjetno, če si slučajno zamenjal AC priključke s + ali -. Če se ti je začelo kaditi s trafota, je verjetno že preveč poškodovan, prav tako greatz. Je govora o BRUTUS ojačevalcu? Ta rabi vsaj 300W trafo za 2x100W izhodne moči.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
dyspey1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 17, 2008 9:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ne ne ni Brutus. Trafo sem potem odklopil od ojačevalnika. In sem samo Trafo priključil na 230 V in potem sem z multimotrom izmeril če, mi še vedno da ven 2 krat 40 V in še zmeri dela.
Nazaj na vrh
dyspey1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 17, 2008 9:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sumim,da sem samo greatz narobe priklopil. Sem dodal se napajalno vezje.
opis spodnje slike: Na priključek X3-2 priklopimo trafo in na priključek X4-1 tudi priključimo trafo.Maso od Trafota priključimo na priključek X3-1. Na priključka X1 in X2 pa priključimo ojačevalec.priključek X1-1 je plus,priključek X1-2 je masa in priključek X1-3 je minus. Priključek X2-1 je minus,priključek X2-2 je masa in priključek X2-3 je plus.To napajalno vezje je narejeno, da se lahko priključi dva ojačevalca(stereo).

Napajalno vezje.jpg
 Opis:
To je napajalno vezje
 Velikost datoteke:  132.36 KB
 Pogledana:  30 krat

Napajalno vezje.jpg

Nazadnje urejal/a dyspey1 Čet Jul 17, 2008 10:29 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 17, 2008 10:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da, greatz si narobe priklopil, pa morebiti še kaj.
V pomoč pripenjam na hitro narisano vezje. Tu lahko dodaš še varovalke, ...

psu.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  45.04 KB
 Pogledana:  34 krat

psu.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
dyspey1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 18, 2008 5:06 pm    Naslov sporočila:  Shema Odgovori s citatom

Tu je shema napajalnega vezja

Napajalno vezje shema11.jpg
 Opis:
Shema napajalnega vezja
 Velikost datoteke:  70.37 KB
 Pogledana:  45 krat

Napajalno vezje shema11.jpg

Nazaj na vrh
dyspey1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 18, 2008 7:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem ugotovil napako. Je bil narobe Greatz priklopljen.
Nazaj na vrh
ID
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17
Aktiv.: 3.64
Kraj: Ljubljana-Podpeč

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 18, 2008 11:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si pa imel ogromno srečo, da nisi skuril transformatorja!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dyspey1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 18, 2008 11:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ma saj se ne kar skuri trafo tako hitro. Bolj ustrahu sem bil, da sem greatz uničil,za trafo me je bilo bolj malo strah. Lepo prosim naj mi kdo pogleda to napajalno shemo in board.Že vnaprej se zahvaljujem.
Nazaj na vrh
panasonic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13
Aktiv.: 1.66
Kraj: med Notranjsko in Primorsko

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 19, 2008 12:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, že v shemi imaš narobe narisan greatz in isto je potem tudi na vezju narobe označeno. Zamenjani so priključki za AC in pa + in -.

Že na hitro vidiš, da so izmenični priključki povezani z elektroliti Shocked

Greatz zavrti za 90 stopinj v nasprotni smeri urinega kazalca Wink

dyspey1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 19, 2008 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem videl že sam,da je greatz narobe priklopljen.Sem že popravil
Nazaj na vrh
dyspey1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 19, 2008 12:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V programu eagel kjer sem izdeloval vezje pa ne vem kako se to popravi,ker mi je že program narobe priklopil greatz.
Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 19, 2008 12:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eagle ti ni nič narobe priklopil, greatz si narobe prikjučil že v načrtu. Malo poglej razliko med mojim in tvojim priklopom greatza. Eagle ti je po tem (napačnem) načrtu samo zrisal ploščico.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni