www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

SVHS/SVHS kabel
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 8:51 pm    Naslov sporočila:  SVHS/SVHS kabel Odgovori s citatom

V hofru sem nabavil komplet za brezžični prenos slike in zvoka.
V kompletu je kar nekaj kablov, a SVHS na SVHS ni in ne morem povezat računalnika z oddajnikom, ker grafična nima činč izhodov.
Ali tak kabel obstaja?
Hvala,
lp
Robi

fricky
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37
Aktiv.: 1.09
Kraj: Ribniško Pohorje

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 9:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na grafični imaš video izhod, zgleda pa kot S-VHS. Zraven grafične praviloma dobiš 10cm kabel iz tega na činč, vsaj pri moji ATI karti je bilo tako
Drugače pa si iz S-VHS narediš kompozitni video tako da združiš chroma in luminančni signal
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.55
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor [slovenščina je zame španska vas] vem je to ta izdelek http://www.hofer.si/si/html/offers/2827_9198.htm .
Ne vem kje je tu teževa na grafični je sigurno S-VIDEO kupiš S-VIDEO kabel in adapter iz S-VIDEO na scart in ga prklopiš na odajnik.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 12, 2008 4:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Na grafični imaš video izhod, zgleda pa kot S-VHS. Zraven grafične praviloma dobiš 10cm kabel iz tega na činč, vsaj pri moji ATI karti je bilo tako
Drugače pa si iz S-VHS narediš kompozitni video tako da združiš chroma in luminančni signal

Tako je kot je fricky napisal. Na grafični NI SVIDEO izhoda. Grafična ima navaden kompozitni video izhod, uporablja pa enak konektor kot svideo. Tudi ce vezes graficno na svideo vhod na tvojem oddajniku bo rezultat popacena crnobela slika. Vezat jo moras na scart ali cinch vhod. Prilagam skico kako svideo konektor na graficni povezat na cinch. (pa brez smeha prosim)
Upam da ti bo odgovor pomagal

01.jpg
 Opis:
skica
 Velikost datoteke:  47.69 KB
 Pogledana:  2 krat

01.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 12, 2008 8:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Manjka ti kondenzator Wink

Koda:
Y-ground------------------+
                          +---------- RCA/composite ground
C-ground------------------+

Y-------------------------+
                          +--------- RCA/composite video
C------------||-----------+
            470pF
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.55
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 12, 2008 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja nevem, če ravno drži, kar ste napisali. Jaz prenosnik z TV povezuzem z S-VIDEO kablom pri televiziji pa imam adapter na scart. Na televiziji sliko nastavim na svhs ne na AV deluje odlično in slika je barvna.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 12, 2008 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem! Sem se spet nekaj naučil Smile

Premetal sem klet, ker sem res dobil kabel poleg compa, a žal nisem našel. Pa sem odšel v prvo trgovino (BIT) , kjer so mi kabel prijazno odstopili- ZASTONJ Smile

lp
Robi

ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 13, 2008 9:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kabel, ki ga imam za izhod iz compa, ima na drugi strani tri rca vtičnice in sicer zeleno, modro in rdečo + vtičnico, ki je podobna SVIDEO in to gor tudi piše, ne paše pa skupaj z vtiokačem iz drugega kabla.

Katere barve so audio in katere video? Ali moram audio sneti iz zvočne kartice, tukaj je samo video? na rdeči piše:PrOUT, na zeleni Y OUT in na modri Pb/COMP out. Kateri je "rumeni" video?

Hvala,
lp
Robi

powr
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 13, 2008 10:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
modri Pb/COMP out

Moder (composite out).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2008 6:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne dela....Sad
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.27
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2008 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ti imaš vsako barvo na svojem kablu, ni nobenega audia zraven, tudi composita nimaš direktno
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2008 7:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A bi lotkolba kaj rešila?
powr
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2008 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rgb adapterja se nisem mel doma sta ga mela pa ze 2 frenda. Po veliko truda z usposabljanjem TV-out a se je izkazalo da je bil problem softverski, tako da ti svetujem da se enkrat fajn vse preklikaj
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2008 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še vedno mi ni uspelo zagnati tega Smile

http://www.medion.com/de/electronics/prod/Drahtloses+Funk%C3%BCbertragungssystem+MD+81999/50028768A1

Sprobal sem sledeče kombinacije:
- oddajnik sem priklopil na DVD player. Delalo normalno
- TV preko S video kabla na comp. Delalo normalno
- oddajnik preko ISTEGA S video kabla na comp. NE DELA!

Kje bi še iskal vzrok? Vsaka komponenta dela, v določeni kombinaciji pa ne. Ima pa tisti S video kabel samo štiri kontaktne pine! Ali je to dovolj?

lp
Robi

a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.29

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2008 9:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem če ti tista tvoja zadeva podpira Svideo.
Kot sem gledal v opisu, ni nikakršnega Svideo kabla zraven.
Ti malo poslikaj kaj si dobil zraven in tvojo grafo (izhode) in dobro preberi
navodila, ki si jih dobil zraven.

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni