|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Marjan55 Neznanec

Pridružen-a: Čet 27 Jan 2005 14:30 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Čet Jan 27, 2005 2:40 pm Naslov sporočila: Odločitev za cad program |
|
|
Pozdravljeni !
Sem nov na forumu, čeprav mu že lep čas sledim, sicer brez prijave. No sedaj sem prišel do tega, da potrebujem vaš nasvet.
Firma bo kupila Cad program po moji izbiri. Dejansko ga bom jaz uporabljal in zato se moram tudi sam odločiti katerega.
Program se bo uporabljal za izdelavo projekne dokumentacije, katero je do sedaj risal zunanji sodelavec. Ker je to predrago bom moral to v bodoče početi jaz. Strojni del je pokrit z Autocadom.
Kaj naj uporabim za elektro energetski del. Torej gre za elektro opremo in napeljave na mehanski opremi. Imel sem predstavitev nekaterih programov, vsak seveda hvali kar prodaja in težko se je odločiti, saj so končni rezultati in osnovni sistem dela na vseh zelo podobni.
Kolebam med Caddy ++ Electrical V3.82 in Autocad Electrical 2005.
Ker verjamem, da so na forumu tudi uporabniki obeh programov, jih prosim za izkušnje in priporočila.
Lep pozdrav
Marjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2343 Aktiv.: 9.86 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Čet Jan 27, 2005 7:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej še program WScad, mislim da je podoben Caddy-ju.
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cipko Član

Pridružen-a: Sre 22 Okt 2003 14:19 Prispevkov: 137 Aktiv.: 0.58 Kraj: velenje
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2005 8:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Ali pa E-plan. Že osnovna verzija omogoča izdelavo spončne in kabel liste, PLC upravljalec, dodeljevanje kontaktorjev, napetostnih nivojev, itd. Osnovna verzija omogoča povsem enake funkcije kot najmočnejša, omejitev je le število listov načrta projekta (40 strani). Cena pa je okrog 900 EUR.
Če pa misliš na WScad, potem moraš vzeti mega verzijo (z njo narediš vse, je pa draga, za začetnika komplicirana zadeva), ker osnovna ne ponuja "nič", avtomatska pa le dodeljevanje kontaktorjev in nap. nivojev ter izdelavo spončne liste.
LP, Cipko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Marjan55 Neznanec

Pridružen-a: Čet 27 Jan 2005 14:30 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2005 10:20 am Naslov sporočila: |
|
|
WSCad je prekompliciran (morda le na prvi pogled, a tako se mi je zdelo)
Pri ePlanu pa ne vem, ali se mi je zdel čuden, ali pa mi ga možakar ni znal dobro predstaviti. Vsekakor se mi je zdel Caddy++ enostavnejši. Torej bom še enkrat pogledal ePlan.
Hvala za sedaj.
LP
Marjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bpe Neznanec

Pridružen-a: Čet 17 Feb 2005 11:27 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Čet Feb 17, 2005 11:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav!
Naj še jaz dam predlog glede programske opreme za elektro načrtovanje-projektiranje. WSCAD in CADdy poznam zelo dobro. Za CADDy sem nedolgo nazaj vodil šolanje, sedaj pa sem se preusmeril na projektivo in delam z WSCAD-om. Kar se enostavnosti tiče in pa prihranka časa, vsekakor predlagam CADdy. Ogromno stvari je avtomatskih (popis materiala, spončne letve,...), kar omogoča ogromen prihranek pri času, obenem pa ni možnosti da je v projektu kakšna napaka. Ena od velikih prednosti je uvoz vseh slik iz AutoCAD-a in pa popolna kompatibilnost z vsemi Windows programi. Eplan pa sem spoznal tako malo v grobem na sejmu elektronike in sem mnenja, da je prezakompliciran.
Drugače pa si poglejte še kaj več o CADdy-ju na:
http://www.caddy-electrical.net/
Tudi jaz si želim nazaj na CADdy, kajti to da sedaj delam z WSCAD-om je zame pravi šok, ker vem da se da vse narediti lažje in enostavnejše.
Lp, Boštjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.44
|
Objavljeno: Sre Maj 11, 2005 12:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem pogledal demo verzijo CADdy-a in je enostavna za uporabo. Zdaj me pa zanima, če obstaja kakšna knjižnica elektronskih elementov? Kolikor sem gledal so knjižnice večinoma za krmilja, za elektroniko pa ni nobene (tranzistorji, integrirana vezja...).
Oz. kateri program uporabljate za risanje elektronskih shem? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70630.72
|
Objavljeno: Sre Maj 11, 2005 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

|
Objavljeno: Sre Maj 11, 2005 12:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne za tiskana vezja, potrebujem program s katerim lahko narišem vezalno shemo neke elektronike. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.33 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Čet Maj 12, 2005 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
LoLek je napisal/a: |
Oz. kateri program uporabljate za risanje elektronskih shem? |
Sam uporabljam Splan 5.0 . Bolj enostavnega programa ne poznam. _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Maj 12, 2005 8:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
LoLek je napisal/a: |
Ne za tiskana vezja, potrebujem program s katerim lahko narišem vezalno shemo neke elektronike. |
Misliš shematiko kot je tole, ki je v tejle temi: http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=1930 potem je to eagle, ki pa ga lahko preprosto potem uporabljaš tudi za tiskanine. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

|
Objavljeno: Čet Maj 12, 2005 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Robertos hvala, mislim, da bo to to. Demo verzija mi je kar všeč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tonko Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45 Prispevkov: 541 Aktiv.: 2.28 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Ned Sep 24, 2006 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa PCschematic , a ga kdo uporablja?
PCschematic |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4226 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pon Sep 25, 2006 9:15 am Naslov sporočila: re |
|
|
Če želiš res dober program z zelo lepo urejeno dokumentacijo , velikimi knjižnicami je to E3 series
link : http://www.cim-team.com/index.php?page=16
vse ostalo mu ne seže do kolen
prednosti :
- predpripravljeni osnutki projektne dokumentacije
- električno povezovanje in preverjanje povezav
- avtomatsko enumeriranje povezav
- pozna
komponente ( simbol + model+ dwg. model )
modele ( risanje na nivoju modelov za simulacijo )
simbole ( risanje na nivoju simbolov)
- z dwg. komponente se direktno sestavlja recimo montaža znotraj omarice
- pozna kabliranje ( elektronika , energetika - stroji , avtoelektronika )
- predpripravljene vezave -moduli ( npr : varnostni moduli po din standardih ,
ANSI , obračanje smeri vrtenja motorja , kompletni osnovni moduli za
motorje ,.... jih je precej trikot , zvezda ,...)
- velike knjižnice komponent , odklopnikov, stikal filtrov , kontaktorjev znanih proizvajalcev - da se jih predelat na svoj način in prilagodit )
jezikov je več evropskih ( dokumentacija )
LP _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
david.zupanc Neznanec

Pridružen-a: Tor 16 Jan 2007 18:04 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Tor Jan 16, 2007 7:25 pm Naslov sporočila: ePLAN |
|
|
Jaz rišem z ePLAN-om, sicer ne z najnovejšo verzijo, ampak sem se takoj navadil. Iščem pa novejšo različico: ePLAN 5.70 Pro ali ePLAN 5.75 Pro...
A kdo mogoče ve, kje se jo da dobiti?
LP
David _________________ "Štromar" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arozma Član

Pridružen-a: Čet 31 Jan 2008 16:57 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.26 Kraj: Britof pri Kranju
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2008 5:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si bom sposodil kar to temo.
Naložil sem si AutoCAD electrical. Ko vstavim kakšen simbol je komaj vidna pikca. Če pa odprem drugo že pripravljeno rusbo je pa simbol malo večji. Na nekatrih je pa čez cel ekran.
Od česa je odvisna velikost simbola in kje se da to nastavit. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni