|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rok Član

Pridružen-a: Pet 13 Mar 2009 16:31 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.84 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Sob Sep 26, 2009 7:06 pm Naslov sporočila: WIN XP in DEP funkcija |
|
|
Pozdravljeni!
Imam nikonov fotoaparat Coolpix S230. Slika normalno, ko pa je potrebno prenesti slike na računalnik, mi windows javi da zapira program, da bi nekaj preprečil. Sedaj me pa zanima, ali se da funkcija DEP izklopiti oz. kako dosežem da mi prebere vsebino mape? Slike prenašam preko čitalca SD kartic. Odpre in pokaže vsebino vseh map, samo mape 106NIKON ne (E:\DCIM\106NIKON).
Lep pozdrav,
Rok
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
23.63 KB |
Pogledana: |
3 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Sep 26, 2009 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da se. Klikni na MyComputer /properties in v okencu prelistaj zavihke. DEP je data execution prevention.
Torej procesor ne "okna" prepozna, da pri kopiranju podatkov preko spomina pride do buffer overflowa, oziroma prepisa pomnilnika, ki ni bil predviden za pisanje. Tako lahko v spomin PC-ja dobiš virus.
Tega generalno nebi priporočal izklapljati. Imaš flash kartico, ki se uporablja samo v fotoaparatu ali še kje drugje. Lahko si staknil virus v drugem primeru. V prvem primeru je pa lahko sesuta samo kakšna datoteka, v tem primeru bi verjetno pomagal format kartice.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rok Član

|
Objavljeno: Sob Sep 26, 2009 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Format kartice ni problem, glavo si belim s tem, da bi s formatom izgubil cca. 115 slik. Ali se slik ne da rešiti? Mimogrede, na mapi so 3 mape: 106NIKON, 107NIKON in pa 108NIKON. Odpret noče samo 106.
Lep pozdrav,
Rok
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Sob Sep 26, 2009 8:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odpri v kaksnem Live operacijskem sistemu, pa se ne bo treba sekirati kaj je se dodatnega med tistimi slikami. Skopiraj slike drugam (na varno), pocisti vsebino kartice in to je to.
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2222 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sob Sep 26, 2009 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preglej s protivirusnim programom. DEP boš našel Moj računalnik (desni klik) /Lastnosti/Dodatno/Učinkovitost delovanja/DEP.
Vključena bi morala biti zgornja opcija.
_________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rok Član

|
Objavljeno: Sob Sep 26, 2009 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Odpri v kaksnem Live operacijskem sistemu |
Kaj pa je Live operacijski sistem? Ali bi pomagalo če odprem mapo in skopiram podatke na drugem računalniku? DEP funkcije pa nebom izklapljal, ker se računalnik stalno bombardira z okuženimi USB ključi...
Lep pozdrav,
Rok
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Sob Sep 26, 2009 8:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
rok je napisal/a: |
Sokrat je napisal/a: |
Odpri v kaksnem Live operacijskem sistemu |
Kaj pa je Live operacijski sistem? Ali bi pomagalo če odprem mapo in skopiram podatke na drugem računalniku? DEP funkcije pa nebom izklapljal, ker se računalnik stalno bombardira z okuženimi USB ključi...
|
...
Ja, bo pomagalo, ce imas morebiten virus raje na drugem racunalniku kot na prvem
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Sob Sep 26, 2009 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
rok je napisal/a: |
DEP funkcije pa nebom izklapljal, ker se računalnik stalno bombardira z okuženimi USB ključi... |
Izklopi raje autoplay, ki je kapitalna oslarija...
_________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.42 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Ned Sep 27, 2009 8:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Če danes prineseš vse v Slovenj Gradec (tukaj sem do nekje 18h), ti rešim slike. Na ZS si dobil telefon in pokliči.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rok Član

|
Objavljeno: Ned Nov 08, 2009 6:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Našel sem povzročitelja oz. izvor težav. Kriv je bil videoposnetek, narejen z fotoaparatom. Ko ta video zbrišem, od DEP-u ni ne duha ne sluha. Vzporedno s tem ugotavljam da nimam naloženih oroginalnih XP-jev pa še nod32 ki ga uporabljam je star kot peca (verzija 2.5). Nod tudi ni licenčen (tako da se ne more posodabljat). Sicer pa vsak video ki ga ustvarim z fofotaparatom zadostuje, da se pojavi DEP. Slike so rešene , kartica pa sformatirana. Začel sem sumiti fotoaparat...
Ali kdo ve kako naprej?
Lep pozdrav,
Rok
_________________ I live in a world where vacuum tube is king!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R33D3M33R Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56 Prispevkov: 244 Aktiv.: 1.25
|
Objavljeno: Ned Nov 08, 2009 9:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na tvojem mestu bi prej posumil na kodeke, ki jih imaš nameščene oz. funkcijo generiranja thumbnailov. Za hec poskusi uporabi podrobni pogled v mapi: Details
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kastaneda Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.40
|
Objavljeno: Pet Nov 27, 2009 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Podoben problem na Visti.
Sistemske nastavitve ne pomagajo, ker: Procesor računalnika podpira strojno funkcijo DEP.
Na hitro sem preletel BIOS, pa ni bilo nič podobnega.
Ima kdo kake izkušnje, ideje?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Čet Maj 26, 2011 10:43 am Naslov sporočila: |
|
|
(2 leti kasneje) - danes mi živce kravžlja DEP iz naslova. Isto vprašanje kot predhodniki, mogoče se je v dveh letih kaj spremenilo: kje to izklopiš ?
Poskusil sem s tem, da sem obkljukal programe v katerih se DEP pojavlja, a potem javi še neko napako in zapre vse skupaj.
Pojavi pa se to pri poskusu TISKANJA v Wordpad in Acrobat reader.
|
156.59 KB |
13 krat |

|
|
192.97 KB |
7 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Maj 26, 2011 11:33 am Naslov sporočila: |
|
|
A si prepričan, da nimaš kakšne nesnage na PC-ju?
Tole je namreč zaščita pred vrivanjem kode v pomnilnik. Programi ki imaš odkljukane teh stvari ne počnejo. Nikoli mi ni bilo potrebno DEP-a izklapljati.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pet Maj 27, 2011 10:34 am Naslov sporočila: |
|
|
naredil sem "full scan" z Malwarebytes, pa ne najde nič. Tudi sam sem se prvič srečal s tem "DEP"-problemom, pa uporabljam Windows XP že kar nekaj let, doma na dveh in službeno na dveh PC-jih.
Je pa res, da je tale tretji PC prvi, ki je "tovarniški", torej original Fujitsu Siemens, letnik 2010 (uporablja se šele od marca/aprila 2011 naprej, prej je bil zapakiran). Mogoče je res kaj v zvezi s tem, da gre za novejši procesor in prejšnje stare škatle funkcije DEP sploh ne podpirajo ?
...aja, saj imam dve od štirih starih škatel na mizi, pa lahko kar pogledam...
...aha, to bo verjetno to. Na prvi "stari škatli" (WinXP, SP3, 2.60GHz) piše:"Vaš procesor ne podpira strojnega DEP. Vendar lahko Windows uporabi programsko opremo DEP..." in tako naprej.
Druga "stara škatla" (WinXP, SP3, 1.3GHz): piše isto, samo v angleščini.
Pri najnovejšem PC-ju tega ne piše.
Torej, bo pravi namig v tisto smer, ko je nekdo napisal, da je treba to v BIOS-u izklopiti. Če se sploh da.
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni