www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Akumulatorski vrtalnik Black & Decker
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.55
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 18, 2010 9:33 pm    Naslov sporočila:  Akumulatorski vrtalnik Black & Decker Odgovori s citatom

Danes sem dobil rabljen akumulatorski vrtalnik Black & Decker. Je pa že kar nekaj let star, je tista črna profi varianta, ko so imeli še malo boljšo kvaliteto. Z samim vrtalinkom je vse ok le akumulator je bolj v slabem stanju.

Zato bi rad dobil nov akumulator. Sem gledal po internetu in tudi na E-bayu pa nisem nič našel. Oznaka vrtalnika je Black&Decker 9017. Akumulator pa je Univolt 9340-7 in je narejen za nazivno napetost 7,2V.

Druge ideja, ki mi je prišla na misel pa je, da bi odprl ohišje akumulatorja in menjal samo posamezne celice. Bi bilo to sploh izvedljivo?

Vnaprej hvala za odgovore.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.03
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 18, 2010 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če boš menjal celice, menjaj VSE naenkrat.
Dobiš v Delko-tu ali modelarskih trgovinah (navadno so SUB-C velikost).

Lp, Grega
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 18, 2010 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Če boš menjal celice, menjaj VSE naenkrat.
Dobiš v Delko-tu ali modelarskih trgovinah (navadno so SUB-C velikost).

Lp, Grega

Lahko prosim daš link do take celice na Delkotu. Sem iskal na delkotu pod SUB-C pa se mi zdijo nekam velike.

Drugo vprašanje ki se mi poraja pa je kako odpreti hišje, ker je namreč nekako zlepljeno skupaj in ni nobenih vijakov?

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.44
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2010 1:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko da je ultrazvočno varjeno ohišje. To pomeni:

-olfa nož
ali
-kladivo

Verjetno boš v skoraj vsakem primeri primoran deformirati ohišje :/

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
legenda
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Dec 2006 23:35
Aktiv.: 0.74
Kraj: Lj. okolica- Dobrunje

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2010 1:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Akumulatorčke premeri podolgem in počes, potem pa klic v trgovino...in boš vedel pri čem si. Če Delko nima poizkusiš lahko tudi http://modeli.si/EBATT_SI,,energija.htm pa tule bi tudi kaj vedeli o tem http://www.cool-pc.org/index.php?firstcatid=243

Glede odpiranja ohišja bi lahko poizkusil z mini vrtalnikom in primerno rezalno ploščo. Ko sestavljaš nazaj pa stične robove zalij npr. z epoksi smolo...
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2010 6:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj sem baterijo polnil čez noč in moram reči, da se mi zid skoraj ok. Edina čudna stvar je to da se da vrtalnik v drugi prestavi sicer s težavo z roko vstaviti. V prvi pa to ne gre. Kako naj čim bolj učinkovito ugotovim ali je akumulator zanič?
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.58

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2010 7:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predlagam, da greš kar lepo v trgovino v Grosuplje in nabaviš nov akumulator.
Zadeva bo potem vsaj za kakšni dve leti delovala, tako kot je treba. Če je mašinca še kolikor tolikor v redu, boš imel po zamenjavi akumulatorja občutek, da si kupil novo.

LP M.

MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.34
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2010 8:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Navadno so original nadomestne baterije tako drage, da se bolj splača kupit nov vrtalnik. Pred kakšnim mescem sem kupil bosch baterijski vrtalnik, profi varianta za cca. 145€. Cena se mi je zdela ok, z vrtalnikom sem pa več kot zadovoljen (je presegel moja pričakovanja). Trgovec je ob enem povedal, da samo nadomestna baterija stane 90€ (če je to res pa ne vem).
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2010 9:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:
Navadno so original nadomestne baterije tako drage, da se bolj splača kupit nov vrtalnik. Pred kakšnim mescem sem kupil bosch baterijski vrtalnik, profi varianta za cca. 145€. Cena se mi je zdela ok, z vrtalnikom sem pa več kot zadovoljen (je presegel moja pričakovanja). Trgovec je ob enem povedal, da samo nadomestna baterija stane 90€ (če je to res pa ne vem).

Možno. To me spominja na situacijo s tiskalniki in tonerji.

Eno mojo vrtalko, ki mi je zelo prirasla k srcu, sem zato opremil s kitajskimi LiPo baterijami. Deluje super. Izdelati sem moral le zaščitno vezje proti prevelikemu praznenju. Polnim z modelarskim polnilcem

LP

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2010 10:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojem se mi ne splača kupiti nove originalne baterije, saj je verjetno zelo draga, pa še na internetu je nikjer ne najdem.

Koliko pa bi me prišlo 6 primernih sub-c celic in prosim, če lahko kdo prilepi link do takih celic na Delkotu.

Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.02
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2010 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni je moj vrtalnik opešal, sam vzrok mi ni jasen. Napolnim, dam v pištolo in pustim čez noč, je tako prazen da komaj zmore obrat ali dva, Ali pa dela 2 minuti ok, potem pa umre.

Imam vrtalnik od iskra ero, zdej nevem ali se mi sploh splača kupovat baterije.
Ali mislite da če menjam baterije, da bi tudi original polnilec zamenjal s kakšnim drugim, ki ima kaj več parametrov?
Nazaj na vrh
qwertzui
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Maj 2009 9:38
Aktiv.: 2.21
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2010 2:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pobesneli je napisal/a:
Tudi meni je moj vrtalnik opešal, sam vzrok mi ni jasen. Napolnim, dam v pištolo in pustim čez noč, je tako prazen da komaj zmore obrat ali dva, Ali pa dela 2 minuti ok, potem pa umre.

Imam vrtalnik od iskra ero, zdej nevem ali se mi sploh splača kupovat baterije.
Ali mislite da če menjam baterije, da bi tudi original polnilec zamenjal s kakšnim drugim, ki ima kaj več parametrov?

Tudi jaz imam tega iskra ero, pa dela tako kot tvoj Mad
Nazaj na vrh
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.58

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2010 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nova original baterija je draga, se pa da za Black & decker dogovoriti za menjavo baterije staro za novo, kar pa je cca 20%ceneje.
Lp M.

Majster
Član
Član

Pridružen-a: Sob 14 Nov 2009 1:05
Aktiv.: 1.81
Kraj: Majšperk

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2010 3:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali pa stvar malo predelaš in začneš uporabljati litijeve celice Smile
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2010 7:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No ja stvar je taka. Ohišje sem s težavo odprl, ampak na srečo tako, da se ga bo dalo sestaviti nazaj. V notranjosti je kot sem pričakoval 6 celic in kot ste napisali so SUB-C velikosti. Med seboj so celice privarjene na zadnjo in prvo pa so privarjeni konatkti.

Stvar je taka, celice v Delkotu so napram tujim trgovinam zelo drage. Kreditne kartice in podobnih zadev nimam. Torej kje v Sloveniji kupiti take baterija čim bolj poceni?

Druga možnost, ki se mi poraja, je ta, da bi če bi kdo od Vas kaj naročal npr. preko E-baya naročil še accuje zame in jih potem s pomočjo Pošte Slovenije poslal meni na dom. Jaz bi plačal vrednost baterij, celotno poštnino Pošte Slovenije in še polovico poštnine celotnega paketa do naročnika.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni