www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Regulator temperature
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
re5pect
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Dec 2010 15:38
Aktiv.: 0.08
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 15, 2010 4:03 pm    Naslov sporočila:  Regulator temperature Odgovori s citatom

lp
potreboval bi vašo pomoč pri načrtovanju regulatorja temperature.
ta regulator bi uporabil za grelec pri tiskanju besedil v les. temperatura mora biti nastavljiva (zaradi barve tiska), max temepratura pa je 600 stopinj. vsaka pomoč je dobrodošla Smile

Nazadnje urejal/a re5pect Sre Dec 15, 2010 4:07 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
žrepko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12
Aktiv.: 3.77
Kraj: Ptuj-Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 15, 2010 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej dobrodošel, nato pa se preseli iz Butal. Smile

Si vešč programiranja?
Imaš grelec in primeren temperaturni senzor, ki ima napetostni ali tokovni izhod?
Kakšno aplikacijo želiš?

Povej več, da ti lahko pomagamo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
re5pect
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 15, 2010 4:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

žrepko je napisal/a:
Najprej dobrodošel, nato pa se preseli iz Butal. Smile

Si vešč programiranja?
Imaš grelec in primeren temperaturni senzor, ki ima napetostni ali tokovni izhod?
Kakšno aplikacijo želiš?

Povej več, da ti lahko pomagamo.

programirat znam, če pa se mi kje zatakne pa imam prijatelja ki obvlada Mr. Green
grelec imam, zanima pa me tudi kakšen senzor bi uporabil, glede na to da je to visoka temperatura. grelec pa je 1300W
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 15, 2010 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem sestavil že kar nekaj regulatorjev. Od -160st.C pa vse do 450 st.C Za vse sem uporabljal K-tip sond. Te sonde za šalo zdržijo 600 st.C.
Če poznaš programiranje ti priporočam uporabo MAX6675 ter seveda uporabo PID/PWM

re5pect
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 15, 2010 10:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:
Sam sem sestavil že kar nekaj regulatorjev. Od -160st.C pa vse do 450 st.C Za vse sem uporabljal K-tip sond. Te sonde za šalo zdržijo 600 st.C.
Če poznaš programiranje ti priporočam uporabo MAX6675 ter seveda uporabo PID/PWM

prosim te, če mi pošleš shemo in kosovnico.. Smile častim sbeer
delam to za šolo in bi mi res prav prišlo
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 15, 2010 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za pivo sem vedno ZA Smile
Poglej si temo o reflow peči. Tam je vse kar potrebuješ Wink

re5pect
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 15, 2010 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:
Za pivo sem vedno ZA Smile
Poglej si temo o reflow peči. Tam je vse kar potrebuješ Wink

to shemo, ki si jo prilepil v temi o peči ne odpre,ampak odpre pravila o obnašanju na forumu Sad
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 15, 2010 11:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa si jih prebral?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
re5pect
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 16, 2010 3:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MadMax je napisal/a:
Pa si jih prebral?

ja zdej sem jih.. se opravičujem Smile
Nazaj na vrh
re5pect
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 17, 2010 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nekaj sem se pozanimal o tem temperaturnem regulatorju vendar nič pametnega ne piše..
zanima me če bi bil tale čip tudi dober:
http://www.ic-elect.si/b2c/pic/ic-pic16f84a-04p-dip-18-flasheeprom-8-bit.html
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.06
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 17, 2010 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To, na kar si dal povezavo je mikrokrmilnik in ne temperaturni regulator. Lahko se ga uporabi za temperaturni regulator, vendar bo to težka naloga.

Pa še nekaj: tu in tam lahko uporabiš tudi kakšno veliko začetnico, saj praviš, da si prebral pravila. Whistle

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
re5pect
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 17, 2010 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
To, na kar si dal povezavo je mikrokrmilnik in ne temperaturni regulator. Lahko se ga uporabi za temperaturni regulator, vendar bo to težka naloga.

Pa še nekaj: tu in tam lahko uporabiš tudi kakšno veliko začetnico, saj praviš, da si prebral pravila. Whistle

Vem da to ni temperaturni regulator, uprašal pa sem če bi bil tale čip dober za temperaturni regulator kar je seveda razlika Razz
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 17, 2010 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
......
Lahko se ga uporabi za temperaturni regulator, vendar bo to težka naloga.
......

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
re5pect
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 17, 2010 9:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Našel sem internetno stran, na kateri je nekdo objavil izdelavo regulatorja, vendar je problem, ker je le do 125 stopinj celzija..
Je možno, da bi delal po tem načrtu, z istim kontrolerjem, le da bi senzor menjal?

http://www.machinegrid.com/2008/12/pic16484a-temperature-controller/
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 17, 2010 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je možno.
Si prečital?
Citiram:
Note:To follow this project you may need to know to program a PIC, there are some helpful links at the bottom of the page if you are not familiar with it.

Bolje bi bilo uporabiti kak drugi PIC.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni