www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Hitro pokvarljivi mobilni telefoni
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 10, 2005 6:43 am    Naslov sporočila: icon_warning Hitro pokvarljivi mobilni telefoni Odgovori s citatom

Raziskava neke britanske revije je pokazala, da se eden izmed sedmih mobilnih telefonov pokvari že v prvem letu od nakupa.

V raziskavi so vprašali 5.000 lastnikov mobilnikov, ki so večinoma zadovoljni s svojimi telefoni, vendar jih je 70 odstotkov povedalo, da so imeli z njim težave že v prvih šestih mesecih od nakupa.

Napake na telefonih so odvisne tudi od ponudnikov omrežja, ki uporabnikom nudijo SIM-kartice in programsko opremo za telefone.

Najbolje Nokia, najslabše Motorola
Raziskava je pokazala tudi, da se največkrat pokvarijo mobilni telefoni Motorole in Sony Ericssona, saj je imela petina lastnikov težave z njimi. Telefoni proizvajalcev Nokia in Samsung naj bi bili najbolj zanesljivi, čeprav je imel vsak deseti lastnik težave s telefonom.

Vir RTVSLO

Še moj komentar na to temo.
V raziskavi ni napisano na kake vrste težav je šlo. Ker pa je mobilni telefon danes vse kaj drugega kot le naprava za za telefoniranje, smatram, da so med "težave" šteto tudi rokovanje. Sicer si skoraj ne znam predstavljati, da bi bila Motorola najslabša. Strinjam se, da uporabniku ni preveč prijazna. (sam sem jo imel kak mesec, a se je nikakor nisem mogel navadit) Nokio po moji presoji uvršča na prvo mesto ravno enostavno rokovanje.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.90
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 10, 2005 9:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo,strinjan. Jaz sem imel mobi Motorola,ker uporabljam sms poročila.In sem imel probleme in preveč prijazno. Zdaj imam Ericsson T65 in je v redu,samo za pisanje gre počasi.Imam še Nokia 3510i in to najraje uporabljam,je enostavnejši.T65 imam drugič,ker prvi naenkrat pokvaril,drugi pa se skoraj,ne vem zakaj.
Lp Andrej
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 10, 2005 9:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolega se ukvarja s servisom gsm in ravno tako pravi, da sony-ericsson ni kaj prida, prav tako motorola, najboljša pa je seveda nokia.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.90
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 10, 2005 10:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam uporabljam Nokia 3310. Dela, dela in še vedno dela, kljub temu, da mi kar nekajkrat pade po tleh. Res pa je, da je zame pomembno pri telefonu samo to, da lahko nekoga, ki ga rabim pokličem, ter da sem dosegljiv. Ostale funkcije pa me zaenkrat ne zanimajo. Tudi barv ne rabim, saj je to le šminka. Najbolj važna stvar pri telefonu pa je baterija!
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 10, 2005 10:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mirkatmir je napisal/a:
Sam uporabljam Nokia 3310. Dela, dela in še vedno dela, kljub temu, da mi kar nekajkrat pade po tleh. Res pa je, da je zame pomembno pri telefonu samo to, da lahko nekoga, ki ga rabim pokličem, ter da sem dosegljiv. Ostale funkcije pa me zaenkrat ne zanimajo. Tudi barv ne rabim, saj je to le šminka. Najbolj važna stvar pri telefonu pa je baterija!

Enako, sam imam dve 3310 "domačo" ter službeno. Če prav bi lahko za službeni telefon dobil bistveno "boljši" - dražji aparat, sem zahteval 3310 kajti telefon uporabljam izključno za telefoniranje. Gre za izredno trpežen aparat - kar nekajkrat je že letel po tleh. Baterija je vzdrživa, displej dobro viden, prijazni menuji skratka idealen telefon za moje službene potrebe.

egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 10, 2005 1:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam sedaj Sony Ericsson F500i in nisem prav nič zadovoljen.Tudi menji je najvažnejše, da mi brezhibno delajo osnovne funkcije. Pa ni tako. Včash ko me kdo kliče in ga imam spravljenega v imeniku, mi ne prikaže imena,včesih kar prekine sam od sebe(vendar to redko).Pa signal mu zelo niha. Nekaj časa dela v redu, potem pa kar pade signal in nič več ne slišem.Ostali telefoni na tej lokaciji delajo bolje. Razmišljam, da bi uveljavljal garancijo, toda teh napak jim verjetno ne morem pokazati tam na mestu, tako da ne vem, če bi mi garancijo priznali.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70621.22

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 10, 2005 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 10, 2005 11:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
Zakaj ne naredijo enega mobilca brez vseh gadgetov, samo tipke, imenik in SMS. Več ne rabim. Aja, pa da zdrži redno tumbanje po žepih, ruzaku, na kolesu, dežju, blatu, da ga lahko pustiš na mizi v delavnici med rezkanjem balze (brez da bi LCD zasul prah) itd...

Še boljši bi bil pa tisti, s katerim bi se dalo pogovarjat preko ponudnika "No network".

Ej, točno to, to bi bil prodajni hit, samo nekaj drugega je v tej igri ... mobilni operaterji bi potem precej manj denarcev povlekli iz naših žepov, zato se to ne bo zgodilo. Vendar to še ni največja ovira. Verjetno bo večja ovira frekvenčni pas ali kako bi temu rekel, uporaba frekvenc ... to bi bila ena zmešnjava, ali pa tudi ne, vse se da rešit, vendar če so v igri dobički, potem je to to.

Telefon s čim manj funkcijami, velik display, velike tipke, da lahko tudi en ata s krampasto roko in debelimi okornimi prsti pritiska tipke in predvsem vidi na display. To mi pravi kolega, da bi marsikdo rad preprost in po dimenzijah večji telefon z malo funkcijami.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70621.22

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 11, 2005 12:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 11, 2005 8:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, saj GPRS pri teh telefonih ni zato da bi ga praktično ali koristno uporabil, ampak da ga uporabiš za traparije .... to je prenos raznih slikic, melodij, ... in to uporabljajo v glavnem otroci in mladostniki, vedno več "neumnih" pa je tudi odraslih, zrelih oseb.
Res je, da smo v manjšini taki, ki bi želeli preprost telefon, zato jih tudi ne delajo.
Pokvarljivost pa s številom funkcij precej narašča.
Problem pri telefonih z velikim številom funkcij je tudi software, ki se tudi pri zanesljivih telefonih kot je nokia, pokvari. Ravno včeraj je mojemu sinu odpovedala poslušnost nokia 3510i. Se ne prižge več, samo malo posveti in konec. Prej se mu je nekajkrat kar brez veze ugasnila, sedaj se pa ne prižge. Kolega pravi da bo treba flashat in da to ni osamljen primer. Če so sesutju krivi dolpotegi melodij in slik pa ne vem. Naredila sva wap stran na www.tagtag.com kamor sva naložila midi datoteke in nekaj slikic, da mulci ne bodo kupovali melodij po 200sit in še več.
Mimogrede, ali je možno sesuti nokia 3510i na daljavo, da bi nekdo to naredil nalašč, operater mogoče, tagtag-ovci ? Jaz o tem nimam pojma, ker takega telefona ne uporabljam, pa tudi funkcij ne uporabljam, še sms pošiljam le prek računalnika ker so zastonj.
Nazaj na vrh
slawc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Mar 2004 11:43
Aktiv.: 0.88

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 11, 2005 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimiva novica, upam da bodo cene telefonom dejansko padle (in ne da bodo cene ostale nizke, stroski za proizvajalce pa bodo drasticno padli).
http://focus.ti.com/docs/pr/pressrelease.jhtml?prelId=sc05158
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kemik
Član
Član

Pridružen-a: Pet 01 Avg 2003 1:35
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 11, 2005 1:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam se zelo strinjam z tem, da so mobiteli premajhni, imajo pa preveč šare. Sam uporabljam samo klicanje in SMS ter nič drugega. Kdo bo hodil po internetu preko tistega malega ekrančka (so nas PC-ji razvadli)? Lahko bi naredili večji mobitel, dodaten prostor pa bi porabili za baterijo z večjo kapaciteto. Tudi sam prisegam na noki-je.

Mimogrede, Reber je napisal da so ti dodatki služijo samo za izvabljanje denarja. Čista resnica, ko je Vega tarnala nad izgubo jim je direktor Mobitela hitro odgovoril, da praktično ne ponujajo dodatnih storitev.

Še izkušnja iz tujine. Naš profesor je bil v Ameriki, kjer so prodajali 2 vrsti mobilnih aparatov (mislim da po 59$ in po 69$), medtem ko so bili pri nas po nekaj tisoč mark. Ko je vprašal, kako je mogoča taka razlika v ceni, so ga podučili, da se ne služi z prodajo aparatov temveč z njihovo uporabo. V Koreji pa baje plačaš nekaj malega na mesec in govoriš kolikor hočeš.

Lp
Boštjan
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 11, 2005 5:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz prisegam na Nokio. Z sinom imava vsak svojo 7650, ki nama že tri leta delujejo brezhibno, čeprav so bili ti telefoni v elitni slovenski reviji za mobilno telefonijo ocenjeni kot najbolj pokvarljivi. Pri tem aparatu mi je všeč koledar za razne opomnike in beležnica v kateri imam podatke od raznih DŠ, EMŠO ... itd. številk cele družine in poslovnih partnerjev vedno s seboj. Tudi skromen fotoaparat v žepu pride prav za dokumentiranje kakšnega razporeda modulov, kablovja, ipd. pri servisiranju ali kakšnem drugem dokumentiranju. Med drugim z njim lahko hitro preverim delovanje UV in IR fotocelic ter telekomanderjev. Z dodatki v symbianu lahko prenašam celo manjše datoteke, brskam po njegovih treh "diskih" in preko bluetootha celo uporabljam oskubljeno a zanesljivo GPS navigacijo. Za GPS po potrebi raje vzamem HP dlančnik 6340 z GSM-jem, ki pa je kljub GSM zmožnostim namenjen bolj za rezevo nokiji.

Za najhujše nasprotnike velikega števila funkcij mobilnikov (nekatere so priznam, res brezvezne) pa predlagam TOLE. Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.86
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 11, 2005 6:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam priložnost "preizkušatii" Motorolin C550.
V prvih treh tednih je bil telefon 4x na servisu in 2x zamenjan, pa še vedno ne deluje čisto tako, kot bi moral. Na območjih s slabšim signalom se ugaša, občasno izpiše kaj v phžnjjščini in v seznamu dohodnih/odhodnih klicev občasno manjka kak klic

S tem telefonom ni problem preklicati polovico številk v imeniku medtem, ko ga imaš v žepu. Zaklepanje tipkovnice tu nič ne pomaga. Prav tako ni problem na isti način dodati v imenik nekaj deset novih stikov tipa "*0ug*rft" brez telefonske številke.

Telefon tudi precej spremeni glas osebe, ki ga uporablja.

Kamera, aplikacije in meniji so tipčno Motorolini.

Če bi moral izbirati med C550 in GA628 (1. mobi-cigla), bi izbral slednjega.

L.P. int47
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 11, 2005 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še moje mnenje o telefonih, s katerimi sem imel opravka.

- Nokia 5110 - dober telefon, motil me je premajhen pomnilnik SMS sporočil. Telefon se je po kar nekaj letih uporabe pričel občasno izklapljati. Verjetno kontakti na bateriji.
- Audiovox GDX300 - telefon za tolar, kakršna je bila tudi njegova uporabna vrednost. Nezanesljiv, občasno se je izključeval sam, slaba kvaliteta zvoka.
- Nokia 6310 - odličen telefon, ki pa se je po nekaj letih uporabe pričel čudno obnašati. Verjetno nek problem s programsko opremo. Če bom kje uspel dobiti nadgradnjo po razumni ceni, ga bom poskusil še usposobiti.
- Nokia 6680 - Telefona še nimam dovolj dolgo, da bi lahko sodil o njegovi vzdržljivosti, je pa dokaj funkcionalen in zaenkrat daje pozitiven vtis.

Zame so bistvenega pomena dolg interval med polnjenji baterije, zanesljivost delovanja, dobro sodelovanje s PC-jem (GPRS-u bi se v zadnjem času težko odrekel). Za zelo uporaben dodatek se je izkazala možnost fotografiranja, saj je telefon vedno pri roki, kar za aparat običajno ne velja.

Lp, Frenki

GSM_telefoni.jpg
 Opis:
Opisani telefoni
 Velikost datoteke:  66.98 KB
 Pogledana:  14 krat

GSM_telefoni.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni