www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Faks elektrotehnike
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rupnk
Član
Član

Pridružen-a: Pon 17 Jan 2011 18:37
Aktiv.: 0.06
Kraj: Zadlog

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 07, 2011 5:11 pm    Naslov sporočila:  Faks elektrotehnike Odgovori s citatom

Sem v času, kos e moram začeti odločati, kateri faks bom izbral. Zelo me vleče za elektrotehniški faks v Ljubljani in me res zanima če ima kdo kakšne izkušnje s tem. Glede težavnosti faksa, možnost zaposlitve in še razno.....
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.80
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 07, 2011 5:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1. Težak je, tako kot vse šole. Če te elektrotehnika zanima in če si pripravljen delat...
2. S tem faksom se zaposliš takoj, sploh danes, ko je služb za stran metat
3. Razno... hm... ne boš imel veliko sošolk...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sortaj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51
Aktiv.: 3.95
Kraj: Med Vipavo in Štanjelom

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 07, 2011 6:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

eh ta izpitni oddelek me rahlo jezi...
popravljeno:

audiox je napisal/a:
1. Težak je, tako kot vse šole. Če te elektrotehnika zanima in če si pripravljen delat...

Se strinjam z gornjimi trditvami. Težko je, ker še nobena fakulteta ni bila lahka. Sam sem bil prej na srednji šoli, sedaj sem elektro/UNI in mi (zaenkrat) še kar gre...

audiox je napisal/a:

Kakšna je podlaga za to trditev?
Služb za stran metat? Od kje ti ta podatek?

lp, Jernej

zažigalec
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2008 21:19
Aktiv.: 0.87
Kraj: Vipavski Križ (blizu)

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 07, 2011 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Težka je toliko kolikor se sam odločiš da bo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.63

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 07, 2011 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A imaš namen iti na UNI?
Nazaj na vrh
rupnk
Član
Član

Pridružen-a: Pon 17 Jan 2011 18:37
Aktiv.: 0.06
Kraj: Zadlog

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 07, 2011 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja sedaj zaenkrat imam še namen iti....
Nazaj na vrh
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.71
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 07, 2011 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem imel tudi v mislih samo UNI, nakoncu sem se le odlocil za VSS, ne zato ker bi bil glup (no v vsaki lazi je malo resnice... Angel ) ampak ker nisem tip ki bi trpel za knjigo... VSS je bolj baziran na prakticno delo, UNI pa na teorijo, saj je odlicna odskocna deska za naslednjo stopnjo-magisterij.
Odlocitev je tvoja...

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.40
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 07, 2011 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

audiox je napisal/a:
Očitno si nisi pogledal kako zgleda prvi letnik letos...

sortaj je napisal/a:
audiox je napisal/a:

Kakšna je podlaga za to trditev?
Služb za stran metat? Od kje ti ta podatek? lp, Jernej

Ne vem kaj je mislil s tem "za stran metat" Ampak že dejstvo, da je bil ta teden Job Fair, ko pridejo firme nabirat kader še med študente ti da vedeti, da se zaposliš, če hočeš.
Razen, če si delal faks z namenom, da boš brez bilo kake prakse dobil direktno šiht v pisarni kake elektro Primorska/Gorenjska itd. (tudi taki so). Potem boš pa še nekaj časa službo iskal, pa po vezah ali brez.

Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.80
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 07, 2011 10:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če si zdeloval srednjo šolo z 4 ali 5, ter da ti ni preveč težko(vsem je težko, ampak vseeno) potrpet malo več časa pred knjigo, in ti dokaj leži matematika, lahko greš na UNI.

Če se nimaš namena učit, ne boš naredil uni.(tudi ne vsš)

Sicer se moraš tudi na vsš precej učit, vendar je snov matmatično manj poglobljena.

Jaz sem na uni sedaj prvi letnik. In ti povem, da za 10 ali 9 se boš moral učit precej precej več kot v srednji šoli za 5.

sortaj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51
Aktiv.: 3.95
Kraj: Med Vipavo in Štanjelom

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 08, 2011 6:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start je napisal/a:
... VSS je bolj baziran na prakticno delo, UNI pa na teorijo...

In kdaj si dobil to neizpodbitno izkušnjo?

1. letnik lahko trdim z gotovostjo, da je prakse enako na UNI kot na VSŠ(laboratorijske vaje). Edina razlika je, da je na VSŠ izbirni predmet že v prven letniku(torej za tisti predmet tudi lab. vaje), na UNI pa v drugem.

Tako da ne govorit nekaj na pamet...

lp, Jernej

NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 08, 2011 8:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@start: magisterijev ni več, je samo še doktorat.

Drugače pa je letošnja anketa pokazala, da naj bi 60% študentov na UNI imelo službo že po diplomi, 1 leto po diplomi pa že vsi.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
cimo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Dec 2008 16:03
Aktiv.: 0.16

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 08, 2011 9:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jule je napisal/a:
Če si zdeloval srednjo šolo z 4 ali 5, ter da ti ni preveč težko(vsem je težko, ampak vseeno) potrpet malo več časa pred knjigo, in ti dokaj leži matematika, lahko greš na UNI.

Če se nimaš namena učit, ne boš naredil uni.(tudi ne vsš)

Sicer se moraš tudi na vsš precej učit, vendar je snov matmatično manj poglobljena.

Jaz sem na uni sedaj prvi letnik. In ti povem, da za 10 ali 9 se boš moral učit precej precej več kot v srednji šoli za 5.

Samo v vednost, da se bodoči bruc slučajno ne prestraši.....jaz sem prišel iz gimnazije na elektro, kljub slabemu poznavanju matematike (redna ocena v redovalnici je bila 2) in povprečni oceni letnikov 3. Šel sem na ta faks, smer UNI, ker me je zanimalo to področje. Moram reči, da sem prvi in drugi letnik faksa študiral in preštudiral matematiko, ki sem jo nekako preskočil v srednji šoli in se mi je to zelo obrestovalo v naslednjih letnikih. Danes pa že pišem diplomo, čeprav sem v štartu dvomil, da bom sploh prišel do sem, ker sem mislil, da bo moja slaba matematika pretežka ovira.

Res pa je, da sta nekako 1. in 2. letnik malo težja, ker naj bi bilo vse nekako novo, potem pa kar gre, saj se snov veliko ponavlja in nadgrajuje.

Priporočam ta faks....veliko odneseš in imaš velike možnosti zaposlitve.

LP,
Mitja.
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 08, 2011 9:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni ni več jasno nič pri tem novem bolonjcu, ne vem kakšna je razlika med uni in vs. Po obeh se lahko vpišeš v drugo stopnjo, druga stopnja pa se ne deli, v čem je potem finta?
Cilj slovenskega šolstva je masovna proizvodnja visokošolskega kadra, kaj pa dejansko znanje?
Nazaj na vrh
SamoR
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 3:58
Aktiv.: 2.10
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 08, 2011 9:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:
Cilj slovenskega šolstva je masovna proizvodnja visokošolskega kadra, kaj pa dejansko znanje?

Cilj slovenskega šolstva je degradiranje srednjih šol in faksov. Pred leti si za enako delovno mesto potreboval srednjo šolo sedaj pa faks. Ali so srednje šole tako zanič ali pa na faksih dobiš znanje, ki si ga pred leti dobil na srednji šoli.

Boljše je sovražnik dobrega!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
semzzzz
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Feb 2011 14:50
Aktiv.: 0.72
Kraj: Sp. Besnica

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 08, 2011 9:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:
Meni ni več jasno nič pri tem novem bolonjcu, ne vem kakšna je razlika med uni in vs. Po obeh se lahko vpišeš v drugo stopnjo, druga stopnja pa se ne deli, v čem je potem finta?

Pozdravljen!

Oba sta 3 leta. Na VSS se že, ko se vpišeš v drugi letnik izbereš katero smer boš šel. Na UNI pa jo izbereš šele ob vpisu v 3 letnik. Pa VSS ima v tretjem letiku en semester predavanj, nato ima 3 mesece prakse in tri mesece cajt za diplomo. UNI prakse nima.

Sam sem v 2. letniku bolonca VSS-ETAP in je kar zanimivo.
Pri vsakem predmetu so vaje nekatere praktične, nekater računske, pa vse so obvezne. Tud odnosi profesorjev z študenti so veliko boljši kot v prvem letniku. Pa isite delaj sproti, če da s kolokviji, da ti čim manj ostane za čez poletje.

LP Uroš
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni