www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Regulator napetosti za motocikle
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ferdo
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10
Aktiv.: 1.49
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 06, 2005 9:19 pm    Naslov sporočila:  Regulator napetosti za motocikle Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam v obdelavi starejši motocikel (1974), na katerem je uničen regulator napetosti. Alternator je izveden s permanentnim magnetom, zato izdelava ali vgradnja klasičnega regulatorja ne pride v poštev, saj nima vzbujevalnega navitja. V prilogi je osnovna shema regulatorja, ki sem jo uspel najti na internetu, niso pa nikjer označene vrednosti elementov. Mi lahko kdo pomaga s kaj bolj konkretnimi podatki ali shemo?

Basic circuit for voltage regulation in motorbike.doc
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Basic circuit for voltage regulation in motorbike.doc
 Velikost datoteke:  42 KB
 Downloadano:  153 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 07, 2005 3:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povej mi ti malo bolj tocne podatke o motociklu, firma regulatorja, napetosti in sliki tuljave, pa lahko jaz vprasam enega mojega kolega, ki dela na AET v Tolminu prav na tem podrocju.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ferdo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 08, 2005 5:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Motocikel je Laverda 1000 ccm, trije cilindri. Alternator ima dve tuljavi, ki sta vezani vzporedno, trajni magnet, ki se vrti pa inducira v njih napetost (enako, kot pri mopedih, le da je tam ena največkrat ena tuljava). Znamka regulatorja je neznana, oznak ni. Na netu sem našel principielno shemo, ki je pripeta prvemu postu. Na netu sem našel podatek, da je nadomestni regulator Shindengen SH532, pa nimam pojma kje ga naj dobim pri nas, saj do sedaj nihče od vprašanih še ni slišal zanj.
Nazaj na vrh
ferdo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 12, 2005 7:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fantje, ima še kdo kakšen podatek? Po malem obupujem.
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 12, 2005 3:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz ti na zalost ne morem pomagati.
Kolega ne pozna zadeve in ne ve, kaj bi lahko bilo za zamenjavo....

SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 12, 2005 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cakaj malo. Sedaj sem si malo bolje ogledal shemo. To je prakticno samo omejitev napetosti, da ne preseze 12V na izhodu. To imam jaz se en taksen regulator v garazi, ce se ne motim. To je za tomos motorje z 12V sistemom. Ce ti ustreza ga lahko dobis za ceno PTT. Javi mi pod ZS
ferdo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 16, 2005 11:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stvar smo rešili. Izvedel sem, da ima traktor Tomo Vinkovič enak sistem generatorja in preprosto vgradil njegov regulator, ki sem ga dobil za pivo. Imam še v rezervi Lombardinijevega, ki je sicer malo večji, princip pa je enak. Zdaj rabim še kakšnega, ki je fuč, da ga razkopljem za znanost in prihodnost. Laughing
Nazaj na vrh
rzidar1
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 20 Avg 2007 18:26
Aktiv.: 0.02
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 20, 2007 6:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lep pozdrav

Tudi jaz iščem regler... Vendar za Suzuki SV650S, letnik 2000. Lahko kdo kaj pomaga?

Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 20, 2007 6:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Reglar je PWM regulator in prekinja minus na vzbujanju. Če se malo poigraš, lahko skoraj katerikoli reglar priklopiš na katerikoli alternator in tudi dinamo Wink
Imam delujoč komplet reglarja od yuga na dinamu renault 22A (ne vem od katerega modela).
lp

rzidar1
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 20, 2007 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

a to paše gor katerakoli zadeva ali kako?
jaz nisem podkovana v elektroniki in res ne bi vedela.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 20, 2007 7:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Paše ne, lahko se pa zveže. Treba je pač malo čarati, potegniti žici iz krtačk in potem tam vmes priklopiti reglar.
Za tvoj motor je najbolje poklicati na kak servis Wink
lp

rzidar1
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 20, 2007 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sem se že malo pozanimala... okvirna cena na yamaha servisu je med 100 in 150€.

iz suzukijevega servisa pa še čakam, da me pokličejo.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 20, 2007 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če popraviš podatek o kraju bivanja v svojem profilu, ti bo brez težav kdo priskočil na pomoč za :union: ali :lasko: . Tu smo iz cele Slovenije.

Take reči se težko servisira preko interneta brez merilne opreme.

rzidar1
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 20, 2007 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

popravljeno...
drugače pa sem se tudi jaz pripravljena peljati na katerikoli konec slovenije, če bi komu to uspelo uštimat, da bi delalo. pa dam za :union: :lasko: :union: :lasko: :union: :lasko: za po vrhu pa še Twisted Evil

smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.57

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 20, 2007 11:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusil sem narediti ta regler za starejši motor (DKW-175/5Cool, pa nikjer ne dobim MAX921. Ali ima mogoče kdo kaj takega kje na zalogi, oz. ve, kje bi se to dalo še dobiti? Vsekakor bi bil zelo vesel, če bi kdo povedal kaj bi lahko vzel kot nadomestek MAX921? Žal se na avtoelektriko (reglerje) slabo spoznam.

LP M.

6V_Regler.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  6V_Regler.pdf
 Velikost datoteke:  2.95 MB
 Downloadano:  56 krat

Nazadnje urejal/a smatjaz Pon Avg 20, 2007 11:33 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni