|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.80 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2011 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj naj bi se dogajalo ali ne-dogajalo? Zgoraj sem napisal da sem nekaj naredil in to dela, zakaj bi crknilo. Zgoraj je tudi podan načrt. Program sem preko PM poslal dvema, od katerih nisem dobil odgovora niti muuu niti mijav, kaj šele hov...zato tukaj javno napišem v obvestilo da nikomur več ne dam programa...naj se sam matra, kakor sem se jaz. Nenazadnje je vprašanje če ne bosta oba modela prav poceni prišla skozi pri zaključni nalogi na račun moje naivnosti in radodarnosti...
Se ne hvalim, da ne bo pomote, sem že povedal da bi bil gotovo lahko boljši, ker nimam dolgoletne prakse s kontrolerji...ampak sploh ni pomembno, meni dela in to mi je dovolj.
Sarlazma pa vseeno ni treba zganjati, dokler sam ne narediš enako ali bolje, OK?
Pa brez zamere...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2011 11:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sporočilo sem razdelil, ter dal v ustrezen forum..
Podobnih stvari sem doživel od kar obstaja forum neštetokrat. Doživel sem še marsikaj od tega me nekdo prosi za spremembo neke moje kode, ki jo je našel na forumu ter to nekje drugje trži, pa do tega da me nekdo prosi za izvorno kodo, potem pa se gre "kdo ima večjega" .... Skratka tega imam že nekaj časa dovolj. So pač sledili moji ukrepi.
Na zasebna sporočila glede javno objavljenih projektov ne odgovarjam. Prav tako ne odgovarjam na sporočila, ki sodijo na forum.
Enako ne odgovarjam na zasebna sporočila naključnih "padalcev" na forum. Zasebna sporočila uporabnikov, ki niso člani foruma vsaj pol leta in niso aktivni uporabniki ignoriram.
Source kode ne prilagam več. Priložim ustrezen hex, tako da nekdo, ki želi nekaj narediti to lahko naredi. (nekoč sem za vse svoje objavljene projekte prilagal tudi source)
Nizek nivo komunikacijske kulture opažam pred vsem pri dijakih. Naj ob tej priliki citiram del prve točke pravil na forumu. Tudi oblika sporočila marsikaj pove o pošiljatelju, zato pričakujemo, da bodo sporočila napisana razumljivo.
Sem se pa odločil, da bom v nadaljevanju kako morebitno "mastno" zasebno sporočilo prilepil v ta forum.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2011 10:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Nista edina
Jaz sem enemu napravil kompletno zaključno nalogo. Od izdelave TIV preko sestavljanja, programiranja.No ohišje pa je le sam napravil. Sicer bolj tako, tako, ampak ohišje. Potem, ko je nalogo oddal ni bilo od njega niti duga ne sluha (me je zanimalo, kakšno oceno SEM dobil).
To je bil moj zadnji zaključni izdelek!
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2011 5:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo, hvala za namige. Se vom tudi jaz odslej držal teh "pravil". Dobrota je sirota, kot praviš,ja. No,saj od enih sem dobil odgovor...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2011 6:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
No marsikaj sem že marsikdaj naredil. Od nekaterih ni duha ni sluha, spet drugi so pozitivna izkušnja. Je pa res, da se da že v prvi minuti ugotoviti kako bodo stvari tekle.
° Dobil sem prošnjo (član foruma), če bi lahko bil pri stvari kot zunanji mentor. Seveda lahko. V sekundi sem vedel, da bo stvar s pozitivnim rezultatom. In tako je tudi bilo.
° "Iščem nekoga, ki mi lahko naredi tiskano vezje" je bila vsebina oglasa (ne na našem forumu). Nič kakšno vezje, nič kaj je sploh treba narediti, nisem vedel ali bom moral sam risati ali je potrebno samo zjedkati,... Vedel sem da bo hudič ! A kaj ko mi firbec ni dal mira..... ja in je bil hudič !!! Prišlo je dekle z vpadljivim pirsingom po obrazu, vratu in tudi v popku sem nekaj opazil, dlje pa raje nisem raziskoval. Bilo je več kot očitno, da ne ve kaj hoče (ne v življenju ne pri tiskanem vezju). Skoraj celo uro sem porabil, da sem izvlekel z nje kaj sploh hoče. No potem sem to naredil v kake 15-tih minutah. (V uteho mi je bilo, da vsaj stoji zraven in celo gleda kaj nastaja). Nato je sledilo jedkanje. In ja sledila mi je tudi mlada dama. Nekako zdolgočaseno, brez volje, ko da sem ji očeta ubil se je vlekla za mano. Do vrtanja lukenj sem zdržal, potem je pa vsekalo z mene: " Dobro, kaj hudiča si pa šla na to šolo?"
Ker so doma tako hoteli je bil odgovor. Kmalu za tem je dodala še, da se bo prešolala, a mora letnik končati, če hoče, da bo delala samo diferencialne izpite. V nasprotnem mora še enkrat delati letnik. "Umetnica" pomislim in ona nadaljuje, da bi rada na umetniško akademijo......
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.92 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2011 6:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
"Umetnica" pomislim in ona nadaljuje, da bi rada na umetniško akademijo...... |
Darko, saj je umetnica. Prepričala te je v izdelavo izdelka.
_________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.77 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2011 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Kaj naj bi se dogajalo ali ne-dogajalo? Zgoraj sem napisal da sem nekaj naredil in to dela, zakaj bi crknilo. Zgoraj je tudi podan načrt. Program sem preko PM poslal dvema, od katerih nisem dobil odgovora niti muuu niti mijav, kaj šele hov...zato tukaj javno napišem v obvestilo da nikomur več ne dam programa...naj se sam matra, kakor sem se jaz. Nenazadnje je vprašanje če ne bosta oba modela prav poceni prišla skozi pri zaključni nalogi na račun moje naivnosti in radodarnosti...
Pa brez zamere... |
Mislim da je hvala premalo za trud. Naslednjič mu/jim zahtevaj donacijo pa boš bolj zadovoljen(mogoče se bo premislil in obupal ali pa nakoncu celo rekel hvala), če ti bo padel kakšen cvenk v badžet. Linux distribucije se tudi moraj od nekje financirat in ponavadi so to donacije ali nakup "sponzorskih" artiklov(nosijo njihov logotip). Samo naglas razmišljam.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2011 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisti, ki imamo znanje imamo tudi moč, da ga delimo in ustvarjamo pogoje, da se dotični osebki učijo. Tisti, ki pogojev niso pripravljeni sprejeti, ne bom rekel, da niso vredni da z njimi delimo znanje, je pa zagotovo zanje škoda izgubljati čas.
Če se že izogibamo čistega mentorstva, je običajno vredno pomagati osebam, ki so pripravljene sprejeti pogoje daš, dam oziroma narediš, naredim. Tako vsaj z nekaj truda pridobijo izdelek, kateri je potencialni "trigger", da bodo v prihodnje mogoče pa vendarle nekaj podobnega naredili sami.
Darko, take zgodbe so pravzaprav žalostne. Zase vem, da ne bi bil sposoben narediti ničesar, če bi me kdorkoli kratkomalo prisilil v nekaj, kar me ne veseli. Če vprašaš mene, je v tem primeru uspeh že zbrati motivacijo, da narediš nekaj in popraviš storjeno. In je med ostalim pač poiskala pomoč... Dvomim, da ji ni ostalo v lepem spominu, če drugega ne.
Sam pomagam, če le zmorem pomoč stisniti v nek časovni okvir. Včasih mi tudi za pomoč zmanjka časa in se mi reč nekje na sredini ustavi, a običajno vidim, da so se stvari vsaj nadaljevale, če že ne končale . Dovolj mi je že dejstvo, da sem nek vmesni člen, katerega je nekdo rabil za oporo.
Verjetno je to zato, ker nikoli ne rečem, "bom pa jaz naredil". Ocenit situacijo in podat pogoje, ki so meni v prid, sicer igrice odpadejo.
Nuf said
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Čet Okt 27, 2011 6:22 am Naslov sporočila: |
|
|
evo, toliko dobrotnikov tukaj, jaz pa obupno iščem nekoga, ki bi mi za 300-400€ naredil komplet diplomsko, jaz se samo na pamet naučim povzetek/predstavitev
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Čet Okt 27, 2011 8:50 am Naslov sporočila: |
|
|
psevdonim je napisal/a: |
evo, toliko dobrotnikov tukaj, jaz pa obupno iščem nekoga, ki bi mi za 300-400€ naredil komplet diplomsko, jaz se samo na pamet naučim povzetek/predstavitev  |
Verjemi, da ti ne bo škodilo
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.69 Kraj: Polhov Gradec
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.33 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 1:31 am Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
. Program sem preko PM poslal dvema, od katerih nisem dobil odgovora niti muuu niti mijav, kaj šele hov...zato tukaj javno napišem v obvestilo da nikomur več ne dam programa...naj se sam matra, kakor sem se jaz. |
Silvo je napisal/a: |
Podobnih stvari sem doživel od kar obstaja forum neštetokrat. Doživel sem še marsikaj od tega me nekdo prosi za spremembo neke moje kode, ki jo je našel na forumu ter to nekje drugje trži, pa do tega da me nekdo prosi za izvorno kodo, potem pa se gre "kdo ima večjega"
....
Nizek nivo komunikacijske kulture opažam pred vsem pri dijakih. Naj ob tej priliki citiram del prve točke pravil na forumu. Tudi oblika sporočila marsikaj pove o pošiljatelju, zato pričakujemo, da bodo sporočila napisana razumljivo. |
...
In potem, na žalost, v ta isti "ignorantski" koš avtomatsko pademo tudi tisti sličnega družbenega položaja, ki bi pa nam source koda kdaj prišla zelo prav ampak (še) nimamo potrebnih znanj/opreme za njen razvoj in/ali testiranje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 10:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Joj, ne vse tako dobesedno vzeti. Vedno obstajajo izjeme... saj se ve, da smo take sorte da je težko reči NE...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 10:44 am Naslov sporočila: |
|
|
program_er je napisal/a: |
In potem, na žalost, v ta isti "ignorantski" koš avtomatsko pademo tudi tisti sličnega družbenega položaja, ki bi pa nam source koda kdaj prišla zelo prav ampak (še) nimamo potrebnih znanj/opreme za njen razvoj in/ali testiranje.  |
Ker je tole letelo name, bom odgovoril še na tole. Na forum sem napisal ca 11 000 sporočil, po večini z namenom pomagati, sila malokrat sem sam prostil za nasvet. Vem tudi zakaj si se oglasil. Zato, ker ti nekoč nisem hotel dati kode za grafični displej z NH. Zakaj sem ti razložil. A nisi bil niti toliko, da bi sam skušal preštudirati datashet kontrolerja, probat sam nekaj napisat, vprašati potem, ko se nekje zatakne. Ne, tole bi ti na koncu raje kupil. .. Lahko grem iskati zasebna sporočila, ko si mi tole pisal..
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.33 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 11:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
program_er je napisal/a: |
In potem, na žalost, v ta isti "ignorantski" koš avtomatsko pademo tudi tisti sličnega družbenega položaja, ki bi pa nam source koda kdaj prišla zelo prav ampak (še) nimamo potrebnih znanj/opreme za njen razvoj in/ali testiranje.  |
Ker je tole letelo name, bom odgovoril še na tole. Na forum sem napisal ca 11 000 sporočil, po večini z namenom pomagati, sila malokrat sem sam prostil za nasvet. Vem tudi zakaj si se oglasil. Zato, ker ti nekoč nisem hotel dati kode za grafični displej z NH. Zakaj sem ti razložil. A nisi bil niti toliko, da bi sam skušal preštudirati datashet kontrolerja, probat sam nekaj napisat, vprašati potem, ko se nekje zatakne. Ne, tole bi ti na koncu raje kupil. .. Lahko grem iskati zasebna sporočila, ko si mi tole pisal.. |
Ja, priznam. Pisal sem vam 11. novembra 2009 in sem po negativnem odgovoru "v istem mahu" pač predlagal, da za trud, vložen v kodo nekaj plačam.
Nato sem po vašem opozorilu odnehal.
Pred letošnjim RoboCup tekmovanjem sem ta isti Display hotel uporabiti na robotu. Kak teden sem ga skušal usposobiti, a ker mi ni uspelo sem raje spremenil načrt in uporabil drug GLCD, ki je sicer slabši, a vsaj dela, ker že imam knjižico zanj. GLCD iz NH mi od takrat leži v predalu (kot do takrat) in bo tako verjetno tudi ostalo, saj zdaj raje že v designu uporabim drug GLCD in svoj trud preusmerim temu, da vsaj vsa ostala koda dela. Mogoče ga bom usposobil, ko bom znal ASM (ali pa ko bo kdo napisal knjižico zanj - zato pa so knjižice, ki jih razvijejo (včasih plačani, ali prostovoljni) ljudje zato, da drugim stvar deluje).
Pa prosim ne vzeti napisanega (zadnjega stavka) preveč osebno, sem pač odgovoril s svojim mnenjem. Vas po tistem za kodo nisem (in nebom) več prosil.
Lep pozdrav
Bojan Potočnik
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni