Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.81 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Okt 14, 2005 8:26 am Naslov sporočila: Splan & Layout preglejevalniki |
|
|
Sam uporabljam za risanje tiv ter načrtov programa iz naslova. Abacom zraven svojih programov ponuja free preglejevalnike datotek, ki omogočajo tudi izpis.
V prilogi.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
viwers.zip |
Velikost datoteke: |
1.01 MB |
Downloadano: |
347 krat |
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.44
|
Objavljeno: Pet Okt 14, 2005 9:15 am Naslov sporočila: |
|
|
S splanom sem enkrat nekaj delal pa lahko rečem, da to ni to. Shema na koncu pride pravi zmazek, nato sem poiskusil s protelom in se programa sploh ne moreta primerjati. Res je s protelom na začetku težje delati, amapk se izplača.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.81 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Okt 14, 2005 9:27 am Naslov sporočila: |
|
|
LoLek je napisal/a: |
S splanom sem enkrat nekaj delal pa lahko rečem, da to ni to. Shema na koncu pride pravi zmazek, nato sem poiskusil s protelom in se programa sploh ne moreta primerjati. Res je s protelom na začetku težje delati, amapk se izplača. |
Kak bo končni "zmazek" je čisto odvisno od avtorja. Vse sheme, ki sem jih pripenjal tukaj so narejene prav z Splanom. Še nihče mi ni rekel, da je to zmazek.
Povej mi kaj manjka recimo tema dvema v priponi?
|
 Download |
primeri.zip |
20.18 KB |
64 krat |
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.95 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Okt 14, 2005 12:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj je še pregledovalnik WSCAD datotek ...
|
 Download |
Wsview41.rar |
2.02 MB |
78 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.44
|
Objavljeno: Pet Okt 14, 2005 7:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem pogledal je lepo narisano. Vidijo pa se prekinitve na linijah (ob nekaterih komponentah) pa tudi vozlišča niso najlepša. Saj, če se potrudiš se še kar da nekaj narediti, ampak se ne more primerjati s protelom kjer je vsaka linija na svojem mestu in tudi ko premikaš komponente gredo linije za komponento (pri splanu pa linije visijo kar nekje v zraku). Enostavno mi splan ni všeč...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Okt 15, 2005 9:47 am Naslov sporočila: |
|
|
SPlan mi je všeč z več razlogov.
Zelo enostavno risanje ter hitra tvorba simbola. Lahko kar celo že narisano shemo daš v simbol (makro). Zgoraj primer v moji shemi je displej "mini projekta".
Pri jakotočnih shemah si lahko narišeš standarne sklope ( kot so recimo razni vklopi z kontaktorji, zvezda-trikot, smeromenjalni ...itd) ter jih shramiš kot simbol. Na tak način imaš potem lahko shemo narisano v par minutah.
Programa skoraj ni. Na disku ne zasede niti 5M. Nič ne "svinja" po disku (ne piše v register, sistem ali kam drugam) Lepo dela tudi na počasnih PC-jih.
Končno tudi cena. Licenčna verzija (Conrad Graz) stane 36€ kar je vrjetno proti protelu zelo poceni.
Nočem delati reklame, a demo verzije vseh vsaj zame izredno dobrih progamov za hobi elektronike lahko snamete na njihovi domači strani. Abacom
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 3.99 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Nov 11, 2005 5:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Silvo
A v sPlanu narišeš shemo in jo nato exportiraš v Sprint Layout? Ali kako delaš? Kakšen postopek uporabljaš?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Nov 13, 2005 3:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Programa med sabo - razen, da gre za istega proizvajalca nimata nič skupnega. Layout je za risanje tiskanin Splan pa za risanje električnih shem. (Vrjetno si mislil, da dela podobno kot Tango, kjer narišeš shemo - tvoriš net. datoteko, ter nato postavilš elemente. Avtoruter pa ti generira tiskanino? )
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Smarty25 Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 1:25 Prispevkov: 25 Aktiv.: 0.11 Kraj: Vitanje
|
Objavljeno: Ned Nov 13, 2005 6:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
(Vrjetno si mislil, da dela podobno kot Tango, kjer narišeš shemo - tvoriš net. datoteko, ter nato postavilš elemente. Avtoruter pa ti generira tiskanino? ) |
Če sem pravilno razumel potem ta program sam naredi tiskanino po tisti električni shemi ki si jo sam narisu. Pa a je ta program kvaliteten za uporabo, ali so potrebna kakšna posebna znanja za uporabo programa Tango?
Sem pa tudi jaz večkrat uporabil programe kot so oni ki si jih dal v prilogi, pa sem bil zelo zadovoljen z njimi. Delo z temi programi je dokaj enostavno.
_________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

|
Objavljeno: Ned Nov 13, 2005 8:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se pravi, da moraš pri Sprint Layout-u sam narisati tiskanino in nima možnosti avtoroutanja. Da bi iz sheme generiral listo in jo naložil v Sprint Layout-u.
Jaz sem pa mislil, da sta sPlan in Sprint Layout povezana (v sPlanu narišeš shemo in jo exportiraš v Sprint Layout).
Program Tango je za DOS in je zelo lahek za uporabo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Smarty25 Član

|
Objavljeno: Ned Nov 13, 2005 8:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
NUFAN je napisal/a: |
Program Tango je za DOS in je zelo lahek za uporabo. |
Pa ta program sploh dela na Windows xp.
_________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

|
Objavljeno: Ned Nov 13, 2005 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekje sem bral, da obstaja ena verzija za Win 95, 98 in NT. Za XP-je pa ne vem, če obstaja kakšna verzija.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Smarty25 Član

|
Objavljeno: Pon Nov 14, 2005 12:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa kakšen drugi program, ki ima podobno funkcijo kot Tango?
_________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70668.66
|
Objavljeno: Pon Nov 14, 2005 1:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.95 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Nov 14, 2005 1:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smarty25 je napisal/a: |
NUFAN je napisal/a: |
Program Tango je za DOS in je zelo lahek za uporabo. |
Pa ta program sploh dela na Windows xp.  |
V XPjih dela, ampak je izgleda odvisno od grafične kartice. Meni na notesniku dela v PCju pa ne.
Če ga nujno potrebujem na PCju naredim boot v ME.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|