|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2012 1:18 pm Naslov sporočila: Logo! TD TextDisplay |
|
|
Zanima me, če je že kdo delal z njimi? Če prav razumem, je kompatibilen z vsemi 0BA6 enotami?
Za kaj gre? Kolega misli modernizirati kotlovnico. Med drugim kotel na trdo gorivo predelati na pilete. Sedaj malo tuhtam možnosti kako bi bilo najbolje izvesti avtomatizacijo. Glede na to, da sem pred leti delal avtomatiko na en večji kotel, ki služi za ogrevanje sušilnice, poslovnih prostorov, ter stanovanjske hiše. Kuri se na sekance. Kotel obratuje popolnoma avtomatsko. Izkoristil sem sicer max. razširitve logota. Glede na to razmišljam, da bi kolegu predlagal kar logota. Za kontrolo, nadzor ter parametriranje bi uporabil tale panel. Koliko sem gledal, bi to stroškovno zneslo tam okrog 300€ Panel, logo, napajalnk...morda še kaka razširitvena enota.
Če bi šel v neko samogradnjo krmilnika bi vrjetno prišel z materialom ceneje skozi, a bi stroške dvignilo vse ostalo. (od dela, ohišij programiranja...) _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1852 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2012 1:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nisem še sicer delal z njim, je pa kompatibilen od 0BA5 naprej.
Če ni nujno zaradi drugih stvari lahko vzameš 230RC verzijo in ne rabiš napajalnika. Tudi sam krmilnik je lahko v kombinaciji s panelom lahko brez displaya, je tudi cenejši. _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2012 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Krampus je napisal/a: |
...Tudi sam krmilnik je lahko v kombinaciji s panelom lahko brez displaya, je tudi cenejši. |
No tole razmišlam. Vseeno bo potreben napajalnik za panel. Itak pa napajalnika ne bi kupil orginalega - za njega je cena preveč zasoljena. Ceneje mi pride en toroid grez, kondezator.... _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mehanik Neznanec

Pridružen-a: Pet 06 Apr 2012 5:11 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02 Kraj: lenart
|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2012 8:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tema je malo stara, ampak jaz sem tukaj bolj nov in me zanima če si je kdo izdelal sam kabel za programiranje logota,ker je originalen pretirano drag. Nekaj sem našel na internetu vendar iščem kakšno domačo idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.62 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2012 8:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem že delal s zaslonom in je kar ok. Na voljo imaš 100 zaslonskih slik, ki jih prikazuješ oz. vežeš v sam program. Posameznim zaslonskim slikam lahko določiš prioriteto, v primeru da več zaslonov "vežeš" na isti pogoj. Je pa zaslon hitro premajhen... Zelo uporabne so funkcijske tipke (F1-F4), ki ti nadomestijo tipke pri enostavnih aplikacijah.
Glede LOGO! programabilnega kabla nisem zasledil,da bi ga kdo izdelal sam. Še najugodneje je kupiti kit komplet (Starter kit),ki so občasno v akciji. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2012 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
poule je napisal/a: |
Sam sem že delal s zaslonom in je kar ok. Na voljo imaš 100 zaslonskih slik, ki jih prikazuješ oz. vežeš v sam program. Posameznim zaslonskim slikam lahko določiš prioriteto, v primeru da več zaslonov "vežeš" na isti pogoj. Je pa zaslon hitro premajhen... Zelo uporabne so funkcijske tipke (F1-F4), ki ti nadomestijo tipke pri enostavnih aplikacijah.
Glede LOGO! programabilnega kabla nisem zasledil,da bi ga kdo izdelal sam. Še najugodneje je kupiti kit komplet (Starter kit),ki so občasno v akciji. |
Hvala za informacije. Bo verjetno izbrana kar ta kombinacija. Glede kabla se strinajam. Najbolje je kupit kak razvojni komplet. Jaz sem ga kupil nekaj po tem ko se je pojavil na trgu. Cena je bila nekaj več kot sam logo. V kovčku je bil kabel software (2 Cd-ja) ter izvijač. Kabel je sicer s serijskim priključkom a zadeva lepo dela s kablom rs232 ->USB. V nekem zelo starem elektorju je bil načrt. Sem ga poskusil narediti, a zadeva ni delala. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.51 Kraj: Bloška planota
|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2012 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
S katerim programom pa se programira ta displej - z istim kot Logo?
Si mogoče pogledal za unitroniksovo paleto, ki imajo displeje že vgrajene - recimo najosnovnejši JAZZ ali M90/91 - bi te prišlo ceneje (M90/91 serija je cca 200€ navzgor če se še prav spomnim nekega povpraševanja) _________________ -
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 7:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Programiraš s LOGO! Soft comfort. Tukaj pa je povezava na video, kako programiraš TD... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 1:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gledam farnelovo ponudbo - pa nič jasno. Je tole cena za krmilnik ter displej skupaj. ***klik*** _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japek Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50 Prispevkov: 781 Aktiv.: 3.30 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 1:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Oznaka 6ED1 052-1MD00-0BA6 je za LOGOta, pri sliki pa piše, da je simbolična. Po moje je kar samo modul brez TD.
Kupil sem kabel, USB galvansko ločen, ga pa še nisem preizkusil. Lahko poročam, ko ga bom..
LINK . Cena je bila tako kot piše 18,44€, zraven mali CD z gonilniki. _________________ 73 de S55WT, Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 1:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne. Skupaj (pod eno šifro) jih ne moreš kupiti, razen v starter kitu. Starter kit na RS-u. je 250€. Koda samo za LOGO!TD je 6ED1055-4MH00-0BA0 (cca 120€);LOGO! 24 KRMILNIK 8DI, 4DO TRANZ, BREZ DISPLEJA 6ED1052-2CC00-0BA6 (cca 80€) ;LOGO! 12/24 RCo KRMILNIK 8DI , 4DO RELEJSKI, BREZ DISPLEJA 6ED1052-2MD00-0BA6 (cca 80€); |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poule, hvala za infoirmacije. No, se mi zdijo cene kar sprejemlive. Za nekoga, ki nima kabla ter softwera je vsekakor ugodna ponudba starter kit. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.51 Kraj: Bloška planota
|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 7:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Poule, hvala za infoirmacije. No, se mi zdijo cene kar sprejemlive. Za nekoga, ki nima kabla ter softwera je vsekakor ugodna ponudba starter kit. |
Danes sem boljšo polovico peljal v Koper in ker sem imel čas viškat sem skočil v Elektronabavo - tam je na veliko reklama za LOGO začetni kit (logo, usb kabel, CD s programom, izvijač v škatli) za 155€ če se ne motim _________________ -
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
5lamca Član

Pridružen-a: Čet 19 Apr 2012 13:17 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.06
|
Objavljeno: Pet Apr 20, 2012 12:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Si mogoče razmišljal o kakšnem unitronicsu? Zelo zanimive zadevce za takšne stvari.
Krmilnik in display, vse v enem...Pa še lično izgleda.
Programiraš pač z grabljicami, kot logo, se mi pa zdi da imajo več I/O. Logo ima samo 4 izhode in kmalu rabiš še kakšen dodaten modul.
Ponujajo jih pa v tipteh.
Cene ti ne znam povedat.
Tu si lahko pogledaš http://www.tipteh.si/oplc_krmilnik.php |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
besoft Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22 Prispevkov: 585 Aktiv.: 3.64 Kraj: Žižki - Prekmurje
|
Objavljeno: Pet Apr 20, 2012 2:18 am Naslov sporočila: |
|
|
5lamca je napisal/a: |
Si mogoče razmišljal o kakšnem unitronicsu? Zelo zanimive zadevce za takšne stvari.
Krmilnik in display, vse v enem...Pa še lično izgleda.
Programiraš pač z grabljicami, kot logo, se mi pa zdi da imajo več I/O. Logo ima samo 4 izhode in kmalu rabiš še kakšen dodaten modul.
Ponujajo jih pa v tipteh.
Cene ti ne znam povedat.
Tu si lahko pogledaš http://www.tipteh.si/oplc_krmilnik.php |
priporočam, sem delal z Visilogic-om (Unitronics)..zadeva je enkratna.,.pa še podpora uporabniku je zgledna.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni