|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2012 6:37 pm Naslov sporočila: Windows 8 |
|
|
Ravno sem si namestil novi Windows 8 RTM (x64) na računalnik (kot dualboot). Prvi vtisi: hm----hm... kot prvo, ne vem, zakaj vraga bi rabil dve namizji...eno je tisto slavno novo namizje, ki mi že na windows mobile 7 ni všeč, drugo pa klasično, samo brez start ikone v kotu. 5 minut iščeš, kje ima power-off, pa še kaj se najde. Sicer je kar hiter, ampak itaq....saj nima nič gor.
naslednje: internet explorer: zagnan iz starega namizja..OK, podobno kot v sedmici. Zelo podobno. Potem pa...zagnan iz NOVEGA namizja: ŠOK!!! Qwahudichajepato? Ni statusne vrstice, ni priljubljenih, vnosna vrstica je SPODAJ, ni zavihkov, teče v FULLSCREEN in ga Ni možno izklopit (desni klik prikliče gornjo vrsto z njimi)....kar nekaj...
naprej: na NOVEM namizju zaženeš program---ni ikone X za zaprtje programa. OK, potem pogruntaš da z miško potegneš od zgoraj dol in se zapre...
da ne rečem te grde škatle na novem namizju...joj, prejoj...
No, temo namenjam tistim, ki tudi uporabljajo osmico, naj malce povedo izkušnje, slabe stvari, dobre...zakaj DA, zakaj NE...
menda naj bi bili občutno cenejši, predvsem za sedajšnje lastnike winsov. Če bodo razlogi ZA prevladali, jih kupim, drugače ostanem na sedmici. Namreč, zadeva je ZELO podoban sedmici, kot na hitro kaže je samo grafični vmesnik narejen drugače...
da še povem; NE uporabljam FB, NE uporabljam M$ pošte, NE uporabljam twitter, pipser in nevemkajševse...NE uporabljam kakšnih škatlic, kjer bi mi kazalo fotke na 5 sekund, NE nameravam uporabljati stikov tako, kot da bom umrl če ne bodo na osnovnem namizju... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2012 8:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem preizkusil še RC. Podobne izkušnje. 5 minut sem iskal gumb za izklop? Očitno mislijo, da ljudje računalnike samo uspavajo. Novi vmesnik? Se mi zdi da ni ne tič ne miš.
Vmesnik je tako razbit, da ne vem kaj so mislili. Osmice zaenkrat ne mislim imeti.
Dobro da imamo alternative, če bo šel razvoj v to smer. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matej79 Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 21:15 Prispevkov: 342 Aktiv.: 2.03 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2012 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Osmica, če se ne motim je predvsem namenjena mobilnim telefonom in tablicam, predvsem za uporabo na touch-screenih.
Izklop? Alt+F4? Windows tipka na tipkovnici tudi ne pomaga, da se dokopaš do menija? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2012 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, alt F4 je opcija. Ampak, saj veš...človek je vajen klikati X.
Osmica naj bi bila namenjena vsem, ne samo tablicam. V bistvu je največja nova stvar pred sedmico ravno dodana podpora tablicam. Od konca oktobra, ko pride ven bo na voljo na vseh PC-jih, laptopih...
Tipka WIN pokaže namizje, ja, ampak to obenem pomeni da dotični program še vedno teče v ozadju.
Jaz bi tako na hitro rekel da je prva stvar, ki bi ko moral narediti ravno izklop tega novega namizja (če je mogoče). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.69 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2012 8:58 pm Naslov sporočila: Re: Windows 8 |
|
|
@protoncek:
koliko pa zasede osnovna inštalacija na disku? koliko časa se inštalira?
Hvala in LP _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2012 11:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
15 giga. Namestitev je mogoče celo malenkost hitrejša kot pri sedmici. Na začetku podobno izbereš "po meri" in particijo, kamor nameščaš, potem po končani prvi namestitvi restart, par minut "dokončevanja" in to je to. Zanimivo je da so se vsi gonilniki namestili - mislim nobenega vprašajčka ni. Ker uradno zadeva še ni zunaj je itak vprašanje kateri driverji pašejo gor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hahalolek Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2010 11:49 Prispevkov: 199 Aktiv.: 1.08 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2012 11:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem namestil win 8 RTM.
Na začetku tudi nisem bil preveč zadovoljen saj se nisem znašel po tem novem vmesniku.
Zdaj pa se počasi že privajam na to zadevo.
Preproste nastavitve imaš v Metro vmesniku če pa hočeš kaj bolj kompliciranega pa še vedno lahko uporabiš Control Panel, ki je ista kot v win 7.
Problem s katerim sem se tudi sam srečal pa sem rešil tako:
- Ustvaril sem vsem znano bližnico z ukazom "shutdown -s -f -t 00"
- Spremenil ikono
- ter jo pripel na start (Pin to Start) _________________ Lp Blaž
Prvi poklic na svetu je bil električar. Še preden je bog rekel naj bo luč, so oni že kable napeljevali. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2012 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
si že "aktiviral" ? Menda so vsi strežniki sesuti... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.69 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2012 12:12 am Naslov sporočila: |
|
|
@protoncek: Hvala za info, bo potrebno poizkusit.
LP _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2012 12:17 am Naslov sporočila: |
|
|
ne vem, koliko časa imamo do aktivacije... saj zaenkrat še ne krademo, ko osmice še ni na policah (uradno ga itak ne moreš aktivirati, da ne bo pomote) ,potem pa itak pravijo da bo dosti cenejša...
EDIT: še eno lastnost sem ugotovil: ko brišeš datoteko, nič več ne vpraša "ste prepričani..." ampak samo izbriše in basta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hahalolek Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2010 11:49 Prispevkov: 199 Aktiv.: 1.08 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2012 11:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Windowsa tudi jaz zaenkrat še nimam aktiviranega ker KMS serverji niso Online. _________________ Lp Blaž
Prvi poklic na svetu je bil električar. Še preden je bog rekel naj bo luč, so oni že kable napeljevali. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2012 11:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Pravijo, da bo osmica fail, zaradi zgodovine:
98-ok
millenium-fail
xp-ok
vista-fail
sedmica-ok
Kaj sledi? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko-x Član

Pridružen-a: Tor 02 Nov 2004 14:21 Prispevkov: 326 Aktiv.: 1.37 Kraj: prekmurje
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2012 12:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
15 giga. Namestitev je mogoče celo malenkost hitrejša kot pri sedmici. Na začetku podobno izbereš "po meri" in particijo, kamor nameščaš, potem po končani prvi namestitvi restart, par minut "dokončevanja" in to je to. Zanimivo je da so se vsi gonilniki namestili - mislim nobenega vprašajčka ni. Ker uradno zadeva še ni zunaj je itak vprašanje kateri driverji pašejo gor. |
15GB namestitve?!? Huh, rastejo na GB kot gobe. Kaj pa je v teh famoznih 15GB skrito? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.69 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2012 1:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Šminkarija in gonilniki. Spračujem se s katerim programom se lepo hitro pregleda sistem in neškodljivo odstrani nepotrebno navlako? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2012 1:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
hm...za XP-je sem nekoč imel tak program, ker sem ga rabil za Asus EEE, ki je imel samo 4GB SSD spomina. Sem ga tako oklestil da je imel XP po namestitvi tam 300-400 MB...
MarkoM: ne verjamem. večina pravi da bo uspešen, saj je to v bistvu sedmica, samo malenkosti so spremenjene, največ grafični vmesnik, dodana je podpora touch, pa ARM...sicer bo pokazal čas (kot vedno...)
hahalolek --> že nekaj časa te imam namen nekaj vprašati: namreč:
hahalolek je napisal/a: |
Prvi poklic na svetu je bil električar. Še preden je bog rekel naj bo luč, so oni že kable napeljevali |
zanima me, kdo za vraga jim je pa naredil kable, sponke, izolir trak...? torej to NI bil prvi poklic
(malo heca) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni