Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
folc Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25 Prispevkov: 678 Aktiv.: 3.57 Kraj: Nekje med NG in Tolminom
|
Objavljeno: Pon Sep 10, 2012 8:43 pm Naslov sporočila: I: Y čokoladica za spajanje kablov |
|
|
upam da sem dovolj jasen kaj iščem,
namreč rad bi na 2,5mm^2 kabel priklopil vzporedno še enega in sicer tako da bi tega prekinil in iz enega nato šel naprej z dvema .. poraba ne bo velika ampak da bi vse skupaj bilo kolikor toliko zavarovano (beri: nebi cinil kablov skupaj zaradi možnosti odstranitve)
hvala za kakršne koli namige kako se temu strokovno reče in kje bi seveda to lahko našel
_________________ elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
m4to Član

Pridružen-a: Čet 28 Jan 2010 22:27 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.68 Kraj: Kamnik
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25 Prispevkov: 678 Aktiv.: 3.57 Kraj: Nekje med NG in Tolminom
|
Objavljeno: Pon Sep 10, 2012 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
vse lepo in prav poznam to, mi temu pravimo "forbox" ampak naredi ravno tisto, kateremu bi se rad izognil namreč pri tem moraš vse kable pripeljati iz ene smeri, temu bi se pa rad izognil
v poštev bi prišle le hitre spojke te bi mi prišle prav ampak rad bi takšne le da bi bile na vijak
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Pon Sep 10, 2012 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole
_________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pon Sep 10, 2012 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Takim sponkam pravimo tudi luster kleme, čokoladne - sponke. Imajo jih pa v vsaki elektro trgovini. So pa na dva vijaka, na eni strani daš notri eno žico in priviješ na drugi pa dve in spet priviješ. So pa različnih dimenzij - 1,5, 2,5, 4mm^2.
Edit: Me je Krampus prehitel. In kaj tem manjka?
_________________ LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

|
Objavljeno: Pon Sep 10, 2012 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja to vse poznam jih dnevno uporabljam ampak jaz iščem točno takšno kot sem narisal
da ima 3 vijake na eni strani enega na drugi strani 2 in zato sprašujem če to obstaja sploh, namreč jaz jih nisem danes v 6-ih elektro trgovinah zasledil niti nikjer na internetu
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pon Sep 10, 2012 9:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če so kabli finožični lahko daš na eni strani dvojno votlico ali tulec, ki ga stisneš s kvalitetnimi kleščami, tako bo na strani dveh kablov dober spoj med enakimi vodniki.
Drugače pa imajo dobro založene elektro trgovine tudi take sponke, da ima ena sponka več izhodov za isti potencial.
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

|
Objavljeno: Pon Sep 10, 2012 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
v tej smeri sem tudi že razmišljal da bi dal oba vodnika v eno votlico ampak potem pride do problema pri odstranitvi...
bi pa lepo prosil če mogoče veš za kakšno trgovino
tle na primorskem nisem nič našel ne v Tolminu ne v NG ne v Šempetru pri NG
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Pon Sep 10, 2012 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na tisti strani, kjer je en vodnik daš na drugo luknjo kratkospojnik, potem pa lahko odviješ vsak vodnik posebej, če je to namen.
_________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

|
Objavljeno: Pon Sep 10, 2012 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Krampus ta ideja mi je zelo všeč ampak ne vem če si prav predstavljam kratkospojnik ... maš mogoče sliko... google mi vrne veliko različnih primerkov
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pon Sep 10, 2012 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
folc je napisal/a: |
@Krampus ta ideja mi je zelo všeč ampak ne vem če si prav predstavljam kratkospojnik ... maš mogoče sliko... google mi vrne veliko različnih primerkov |
Na vhodni strani povežeš, kjer pride noter ena žica še dodatno žico na drugo klemo- in imaš kratkospojnik.
_________________ LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26 Prispevkov: 421 Aktiv.: 2.51 Kraj: Goriška Brda
|
Objavljeno: Pon Sep 10, 2012 10:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Največ takega materiala imajo v Diamond centru (je tudi elektornabava tam) v Šempetru, pri tehničnih pregledih. Dobiš marsikaj!
Krampus je pa po mojem nekaj takega mislil:
Lp
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
12.16 KB |
Pogledana: |
9055 krat |

|
_________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

|
Objavljeno: Pon Sep 10, 2012 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
@korjance danes sem bil dol v Šempetru pa ko sem ga po Y spojkah vprašal je rekel da nimajo ... za mostičenje, čokoladice, forbox-i in ostalo vem imam uporabljam na delu vsaki dan zanima me le če se da dobiti prav namenske spojke Y oblike kot sem zgoraj omenil... če ne bo drugače bom res kratko-spojno rešil zadevo
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elpollo Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07 Prispevkov: 555 Aktiv.: 2.69 Kraj: Podravje
|
Objavljeno: Tor Sep 11, 2012 12:43 am Naslov sporočila: Re: I: Y čokoladica za spajanje kablov |
|
|
folc je napisal/a: |
upam da sem dovolj jasen kaj iščem,
namreč rad bi na 2,5mm^2 kabel priklopil vzporedno še enega in sicer tako da bi tega prekinil in iz enega nato šel naprej z dvema .. poraba ne bo velika ampak da bi vse skupaj bilo kolikor toliko zavarovano (beri: nebi cinil kablov skupaj zaradi možnosti odstranitve)
hvala za kakršne koli namige kako se temu strokovno reče in kje bi seveda to lahko našel |
http://www.elektrotrgovina.si/sponke-spojke-no%C5%BEaste-spojke-c-78_118_122.html
_________________ Življenje je prekratko, da bi bili malenkostni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|