www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pošta Slovenije
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Pranger
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.07
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2012 6:31 pm    Naslov sporočila:  Pošta Slovenije Odgovori s citatom

Ko se človek potrudi in kalkulira vsak cent, da bi neko stvar izpeljal kar se da poceni in ko se ti že zdi, da ti je uspelo, te doleti pošta.

Na našo pošiljko fluxa,kjer je že vkalkulirana cena pošiljanja 1,33€ so mi hoteli dodati še znamko za 0,15€. Češ, da je teden požarne varnosti. Rolling Eyes d'oh!

Malo sem zajel sapo,.... in pomislil, potem je bila pa explozija - tokrat kar brez nalepk.

Argumentiral sem takole: Mi imamo nek poslovni odnos, kjer vi dostavite pošiljko na naslov mi pa zato plačamo po veljavnem ceniku. Ker je cena poštnine vključena v že plačano pošiljko in ker je taka v še vedno veljavnem ceniku, ne vidim razloga za to, da bi karkoli doplačeval.
Dodal sem še: To je neko pobiranje denarja kar tako v tri krasne in tega nismo dolžni plačati, kljub fotokopiranemu obvestilu na njihovem okencu, ki trdi, da smo to dolžni.

Potem je bilo mučne 2 minuti tišine,... nato telefon, pa še en telefon, pa vrsta. Čedalje daljša vrsta. Potem je končno prišel odrešilni telefon. In delavka je rekla, da mi tega ne bo računala, a da nimam prav.

Kdo mora torej sedaj imeti moralnega mačka ?

audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.80
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2012 6:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nikakor se ne strinjam s tem, da ti avtomatično zaračunajo dodatek za dobrodelne namene.

Lahko bi seveda promovirali dobrodelnost in če hočeš dodali še eno cenejšo znamko na pošiljko.

S tem da... itak več ne verjamem nobenemu ki nabira denar za karkoli. Ponavadi konča v kakšnem, že tako velikem žepu.

Nobenega moralnega mečka ne rabiš imet. Večji problem je v tem, da ni najmanj 10 000 ljudi naredilo isto kot ti.

matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.33

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2012 6:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drugič reči, da pošiljaš bukve (v stekleničkah Very Happy ).
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.30
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2012 6:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pošta.

Tukaj se strinjam s tabo. Lepo, da sodelujejo v razmih dobrodelnih akcijah, ampak nedopustno je, da ti zadevo obvezno zaračunajo polek. Jaz vem, da če bi pošiljal in bi me vprašala bi privolil, tako pa sem vedno slabe volje ko so kakšne take stvari in sem se že obrnil na okencu in rekel da pridem poslati naslednji dan, ko mi ne bodo vsiljevali dobrodelnosti.

Zanimivo bi bilo izvedeti koliko tega denarja dejansko gre kam.

Najboljše, da vsak teden zaračunajo 0.15 na vsako pošiljko, vsakič z drugačnim namenom.

Lahko bi pa naredili drugačno varjanto. Dober dan gospod, ta teden je teden požarne varnosti. V kolikor se odločite donirati 0.10€, bo tudi pošta iz zneska vaše poštnine donirala 0.10 €. Tako, da bi malo tudi sebe prislili in ne samo stranke.

TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2012 6:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mihec
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 20:10
Aktiv.: 1.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2012 7:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko bi vsaj 1% vseh "prostovoljnih" prispevkov končalo v pravih rokah Rolling Eyes

Tako pa...nič doplačil, katera so nenujna. Že dodatno zdravstvo mi gre nekam Rolling Eyes
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.43
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2012 7:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz smatram, da vse te prispevke poravnam vsak mesec, ko mi ukradejo več kot pol plače. Takrat plačam vse ultrazvoke, gasilske cisterne, flike za asfalt in ostale reči tako, da so takile obvezni samoprispevki povsem odveč! Evil or Very Mad
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.07
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2012 7:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa predlagam teden Društva elektronikov Slovenije.
gregoral
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Nov 2006 9:42
Aktiv.: 3.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 04, 2012 12:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz se ne strinjam z:
- obveznim čalnstvom kjerkoli (GZS, OZS, ...)
- dimnikarskimi koncesijami in s tem njihovih abnormalno visokih tarifah
- obvezno objavo letnega poročila v AJPES za katero je treba plačati, potem pa AJPES te podatke še prodaja
- je še veliko drugega a bom rajši nehal

Glede tega kam gre denar je pa tako, da znamke natisne/založi GZ (gasilska zveza) in pošta jih od GZ v bistvu kupi, tako da denar skoraj sigurno pride do gasilske zveze.
Podobno je z znamko rdečega križa.

Glede na to kaj pa te organizacije delajo s tem in drugače doniranim denarjem, sem pa absolutno zato da bi morale biti te dodatne znamke prostovoljne.
Če se bodo izkazali, boš dodal znamko, če pa ne pa ne bodo dobili donacij.

LP, Gregor
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 04, 2012 6:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

moralno prav ima tisti, ki noče plačati prisilno prostovoljnega zneska.
Uradno prav pa bi imela pošta, če bi zavrnila sprejetje pošiljke.

elektronik
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 2:17
Aktiv.: 1.29
Kraj: postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 04, 2012 8:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O pošti bi se dalo marsikaj napisat. Nazadnje so mi dvignili pritisk, ko sem naročil nekaj robe iz ZDA. Poštnina je znašala 15$, ker pa je bilo potrebno plačati davek, se je pošiljka ustavila na pošti na Viču, nato so mi do centra Ljubljane nabili še 4€ poštnine, čeprav je bila le ta že plačana.
Nazaj na vrh
mihec87
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2006 0:04
Aktiv.: 0.11
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 04, 2012 8:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tiste 4 eur v bistvu ni poštnina pač pa stroški carinjenja ki so vedno fiksni..
Če je zadeva čez mejo za plačilo ddv ter carino..
Je artikel nato pa 20%ddv ter carina(če je)+5eur(slabih 5eur manipulativnih stroškov)...Če so pa še na to kaj računali je pa sv... brez premiere..

Gasilci lepo dobijo 1x na leto par 10eur ko prinesejo koledarje, nvm zakaj je treba dodatno posiljevat folk z tem- ne rečem ponudi če gdo vzame, če ne pa tudi ok...
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.77
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 04, 2012 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sestra je bila na razgovoru za študencko delo na unicefu. Faloti znajo dobro kasirat. Najpraj vidiš ponudbo za delo, ki je kar dobro plačno(kiks). Nato te vzamejo na izobraževanje. Tam te seznanijo z vsemi bistvenimi podatki le o tem ne iz kje te plačujejo(kiks), na predavanjih dobiš knjigo, ki jo mora nekdo plačat (tinta in papir ni zastonj-kiks). V tej brošuri, ki jo dobiš imaš naveden cenik potrebščin in storitev za afričane(cene so takšne, da bi mi vkljično s klošarji morali ratat debeli in študirani-kiks). In še zadnji kiks. Ko ti dajo vse informacije in si skoraj pripravljen za telefonjade te fliknejo ven češ, da jih imajo preveč ali pa nisi zadovoljil standardov. Čes kakšen teden lahko greš na isto stran, kjer si iskal študentsko delo, pogledati za nove in spet jih boš našel tam, da še naprej iščejo novega kandidata, pa čeprav jih je bilo na izobraževanju najman 10. Tudi centa jim ne dam.
Nazaj na vrh
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.14
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2012 1:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kroko je napisal/a:
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200683&stevilka=3628

Podobno je za teden solidarnosti in teden rdečaga križa.

Ok, za to zadevo je še mogoče zapisano "uradno", vedar naša Pošta Slovenije ne pozna meja. Najbolj sem jezen, ko dobiš kako pošto in moraš plačati po povzetju; torej plačaš kupnino, ter stroške pošte (za odkupnino....itd); nato ti pa poštar s kemikom na pošiljko dopiše še kar svoj znesek (odvisno od zneska, par procentov) in meni, tebi nič, ti vse skupaj sešteje in PLAČAJ. Seveda, tisti znesek ni nikjer napisan na računu, ne plača se DDV-ja... če seveda ne plačaš ne dobiš blaga Brick wall Brick wall Brick wall

Zmeraj ko slišim ime Pošta Slovenije mi gredo kar kocine pokonci, prodajajo na njihovih mestih vse živo, še kruh se pomoje da dobiti Shame on you , cene so pa dražje kot če prejmem pošiljko s sledenjem iz Anglije ali Kitajske (tam se ponekod vidi profesionalnost ki jo plačaš, predvsem z sledenjem in prilagodljivostjo z dostavo...).

lp
Nazaj na vrh
Nace
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12
Aktiv.: 3.50
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2012 7:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V takih primerih rečeš poštarju da nimaš trenutno toliko gotovine in da ti naj napiše obvestilo in greš z njim na pošto in vprašaš kako in zakaj tako.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Pranger Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni