www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Električarski izvijači
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 5:37 pm    Naslov sporočila:  Električarski izvijači Odgovori s citatom

Imam zelo staro garnituro unior-jevih električarskih izvijačev. Sem sedaj iskal malo po trgovinah - teh nisem več našel. Očitno jih ne delajo več?.
Kak predlog?
Zahteve:
- čim tanjša izolacija stebla izvijača
- ročaj mora dobro sesti v roko
- luknja v ročaju
- najvažnejše kvaliteten material izvijača

PB030395.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  425.69 KB
 Pogledana:  4 krat

PB030395.JPG

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.68
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 5:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Upam da ne bo kaj narobe, če prilepim ta link; http://www.conrad.si/7-delni-komplet-ploscatih%2fkriznih-PH-izvijacev,-v-skladu-z-VDE--Witte-Werkzeug--Odgon-plos.htm?websale7=conrad-slowenien&pi=825095&ci=SHOP_AREA_17600_1512011

Kaj takega mogoče? Sam imam en tak komplet in nimam pripomb.

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 5:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za videt so dobri. Kako se obnaša ročaj, če nimaš ravno čistih, suhih rok.
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 5:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Klik
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.68
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 5:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ročaji niso gladka, trda plastika ampak po občutku "napol" gumirani. Če nimaš res naoljenih dlani ne bi smel imet težav.
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 5:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby je napisal/a:
Klik

Gumby hvala. Kaka je kaj vzdržjivost? Je uniorjeva ali kitajska kvaliteta? Sad

Sem sedaj malo brskal po cor*adu. Uporablja kdo Porxxona?

ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.83
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 5:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabljam CIMCO in nimam kaj reči, podobno kot Unior le, da je ročaj malo gumiran.
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 6:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
gumby je napisal/a:
Klik

Gumby hvala. Kaka je kaj vzdržjivost? Je uniorjeva ali kitajska kvaliteta? Sad

Sem sedaj malo brskal po cor*adu. Uporablja kdo Porxxona?

Osebno so mi veliko ljubši enobarvni rdeči, ker tista oranžna plastika je na otip podobna gumi in mi ni všeč. Navadni rdeči elektro izvijači se mi zdi, kot da so nekoliko tanjši ročaji, meril pa nisem Rolling Eyes
Kakorkoli, izolacija na steblu je dovolj tanka, ročaji lepo sedejo v roko, tako da so boljši kot nekdaj, bolj ergonomsko oblikovani, konice pa kvalitetne. Verjetno z dvobarvnimi elektro ne bi nič zgrešil, ampak kot sem napisal, navadni so mi ljubši in še cenejši so. Kdor res veliko dela in mu je na otip boljše delno gumirano, so dvobarvni boljša izbira, ker manj drsi.

Predlagam, da kupiš za začetek enega ali dva, dimenzijo, ki jo najbolj rabiš. Posamezno prodajajo tudi v Merkurju, če nimajo na zalogi pa naročijo. Seveda se da kupit direktno v Uniorju, ampak so včasih kar malo "leseni" in nič ceneje za male količine.

Osebno me drugi izdelki sploh ne zanimajo, zaenkrat je zame Unior daleč najboljša izbira.

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 6:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Reber hvala. Sploh ni dileme. Po po tole grem v ponedeljek. Sem sicer bil pred kratkim v Merkurju, a v kupu vsemogoče navlake tega nisem videl.
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 6:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Kaka je kaj vzdržjivost? Je uniorjeva ali kitajska kvaliteta?

Za te dvobarvne ne vem. Sam imam tiste rdeče, kot na tvoji sliki.

psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 7:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uniorjev komplet imam 8 let (+/- 1 leto, recimo) in če bi jih rabil pogosteje, bi jih že zdavnaj zamenjal za kakšne no-name. Problem: pri ploščatih je konica predebela in ne gre v vijak, za katerega je namenjena. Pač vzameš "eno številko" manjši izvijač in potem gre, a ne brez poškodb na vijaku in tudi nimaš pravega občutka za zategovanje. Material izvijača pa zdrži marsikaj. Prej bo "crknil" vijak kot izvijač.
P.S.: ali kdo ve ali še obstaja hrvaška firma Fibis za klešča za kabelčevlje ?

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70626.72

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa Haupa. Mi jih imamo, in se obnesejo. So pa iz plastike in gume. Oprijem je dober. Dobiš jihv Schrack-u.
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 11:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
Uniorjev komplet ... Problem: pri ploščatih je konica predebela in ne gre v vijak, za katerega je namenjena. Pač vzameš "eno številko" manjši izvijač in potem gre, a ne brez poškodb na vijaku in tudi nimaš pravega občutka za zategovanje. Material izvijača pa zdrži marsikaj. Prej bo "crknil" vijak kot izvijač...

Ja, to deloma res drži, ploščate konice so res primerno debele, žal včasih za las predebele.

Material in kvaliteta Unior izvijačev je na visokem nivoju, zato pa lahko zdržilo leta in leta uporabe. Poleg kvalitete materiala pa življenski dobi pripomore tudi masivnost in ta masivnost (debelina konice) včasih nekoliko ponagaja.

Rešitev za predebele ploščate konice je brušenje. Ja, brušenje, preprosto, zelo na tanko brušenje, konico je potrebno stanjšati res samo za eno malo malenkost, ampak tega pri novejših modelih nisem opazil, pravzaprav zaradi vijaka še nisem pobrusil nobenega izvijača. Brušenje je bilo potrebno le zaradi preobremenitve, ko sem odkrhnil vogal ali pa delček konice, pomagalo je krajšanje konice za nekaj desetink mm in fina prilagoditev konice. Pri brušenju je treba biti zelo previden, da ne bi pregreli materiala in s tem izgubili na pravi trdoti.

Vijaki s predrobno zarezo so zelo redki, tako da priporočam uporabo standardnih izvijačev, za nestandardne vijake pa prilagojene izvijače. No, nestandardnih vijakov je kar nekaj, zanje kupujemo prav posebne izvijače, tako da ne vidim problema, če kakšen ploščat izvijač prebrusimo.

Uporaba no-name izvijačev je pa pri meni takole: nimam nobenega več Rolling Eyes so tako slabi, da so že zdavnaj uničeni, Unior izvijači pa še kar vztrajajo, le zakaj Smile

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 11:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brušenje, če že edino pila... Tisti komplet na fotografiji je star verjetno krepko čez 10 let. So veliko v rabi, a jih zelo čuvam. Uporabljajo se izključno za elektro namene.
Glede noname izvijačev.
Zavisi na kaj se nastaviš. V orodni kišti jih imam en kup. Pred davnimi časi sem kupil v enem Bau** (max, hausu) ne vem več točno en velik komplet za zelo mali denar. Bili so v pakiranju 1m2. Notri je bilo vse živo od torex-ov do "pajserjev" kratkih izvijačev itd.... Sam material izvijača je bil zelo kvaliteten. Prav tako so zelo trpežni ročaji. Trda plastika, nekaj podobnega kot koterm. Po njem lahko tolčeš brez strahu, da se bo zdrobil. Žal pa so ročaji zelo slabo oblikovani. Če bi jih malo dlje časa uporabljal, bi dobil ožulek.
Pred časom sem tudi kupil en komplet izloiranih pri enem od diskontnih prodajalcev (ne vem točno a Lidl ali Hofer) Material zanič- mehki izolacija debela, edino ročaji so koliko toliko oblikovani.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni