|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 1:38 pm Naslov sporočila: Program za 3D risanje elementov |
|
|
Kaj bi mi predlagali za risanje raznih elektronskih elementov v 3D svetu. Preizkusil sem kar nekaj programov, ampak mi ne gre. Nekoč sem bil nekako domač z Alibre design, pa mi nikakor ne pošlje sporočila za free aktivacijo.
Sketchup kakor vem sploh ne deluje na dimenzije in si moraš res dobro predstavljati, da delaš v pravem razmerju.
Kaj enostavnega predlagate?
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.90 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 1:49 pm Naslov sporočila: Re: Program za 3D risanje elementov |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Sketchup kakor vem sploh ne deluje na dimenzije in si moraš res dobro predstavljati, da delaš v pravem razmerju. |
kako to misliš, da ne deluje? Nastaviš enote in rišeš v merilu.
_________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 1:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko prosim poveš kje. Našel sem sicer za kotiranje, vendar kakor vem to ni to.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.90 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 2:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko želiš risati objekt klikneš prvič kje želiš objekt začeti, nato pa v spodaj desno polje Dimension, vpišeš dimenzije objekta in pritisneš enter. Za črto vpišeš Lenght. Če imaš merilo v inčh, ga spremeni v mm ali kaj drugega. Pišem po spominu, ker v službi nimam programa.
_________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 2:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Super, sedaj pa vidim hvala.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
No sedaj sem spoznal, da Sketchup le ni tako zanič, kot se mi je zdelo v OŠ. Za poizkus sem v njem zrisal vrstno sponko, ki jo prilagam. Težava pa je ta, da mi program za PCB sprejme wrl ali pa 3ds datoteko. V omenjena formata seveda izvozim iz Sketchupa. Težava pa je ta, da mi pri wrl okrogline spremeni v kvadrate z zaobljenimi robovi, če pa uporabim format 3ds se pa barve ignorirajo in se tako izdelka sploh ne razloči, ker je vse črno.
V čem je težava?
Na internetu sem sicer gledal nek posnetek uvažanja v DipTrace. V katerem programu je bilo risano ne vem, vem pa da ja avtor neprestano exportal iz programa v program, da je dobil željene barve in izgled.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.67 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 9:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni priponke.
_________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2012 10:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj mi je pa le uspelo ugotoviti, a narediti spet nič.
Sem še enkrat našel video in avtor si je pomagal tako. Zrisal pa je v Alibre Design.
Alibre Design, export v .stl->Freecad, export .stl->Wings 3D, export .wrl->Dip Trace.
Ampak si jaz žal s tem ne morem pomagati, ker Google Sketchup ne zna izvoziti v format .stl drugih zato uporabnih končnic pa ostala dva programa ne podpirata.
Iskal sem dalje in našel dokument v povezavi z Google Sketchup-om in 3D tiskanjem.
Kjer je avtor iz Sketchup-a izvozil v Google Earth (.kmz), to je nato odprl v tem programu, pri katerem pa očitno meni ali pa kar vsem ne deluje prenos. Drugje ga pa ne najdem.
Če ima slučajno še kdo ta program oziroma ve kje se ga da prenesti, oziroma ve rešitev problema se priporočam.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2012 6:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Luknje pa potem izgledajo takole, zakaj ne vem.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
10.85 KB |
Pogledana: |
4260 krat |

|
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1OVER0 Član

Pridružen-a: Sob 01 Dec 2007 14:06 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.19 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2012 6:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Veliko takšnih in drugačnih komponent se nahaja tudi na www.3dcontentcentral.com
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2012 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vidim ja, sem jo že našel, samo pri registraciji zahtevajo skoraj še število hlač, kar mi malček smrdi. Poleg tega pa ne vidim razloga, da nebi moje za moje pojme za ta namen dobro narisane vrstne sponke uspel spraviti v Dip Trace brez napak.
Tako, da še naprej iščem rešitev, poizkusil pa bom tudi na Dip Trace forumu.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
T-bag Neznanec

Pridružen-a: Ned 04 Nov 2012 21:31 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.05 Kraj: Kr-Lj
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2012 10:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi FreeCad. Drugače priporočam SolidWorks. Še najbolj enostavno je da proizvajalcu komponente zatežiš za .step file. Ampak fino je da to počneš iz kakega nezastonjskega emaila.
Kar se tiče www.3dcontentcentral.com pazi predvsem na to, da je .step zrisan kot se zagre. Pač težko je zaupati nekomu, ki ga ne poznaš, če delaš foot iz stepa. Če v tem primeru step ni ok, tudi foot ni, in ajde jovo ponovi vajo pri risanju plate. To pa je dodaten čas in strošek.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2012 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja FreeCAD imam naložen, sicer mi ni všeč bom pa poizkusil sedaj z njim kakšen nov element zrisati, samo tega bi pa vseno rad spravil v DipTrace, ker sem risal kaki 2 uri, če ne celo več, da se še zakril vse robove.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pon Nov 12, 2012 7:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
No stvari sem s pomočjo DipTrace foruma prišel do dna. Očitno je, da se SketchUp in DipTrace ne razumeta najbolje. Rešitev pa je program Deep Exploration. Vanj je potrebno le uvozit wrl iz SketchUp-a in ponovno izvozit v wrl. Rezultat pa je viden na slikah...
Hvala tudi za vašo pomoč.
|
 Download |
Ime datoteke: |
Tayco1.PNG |
18.26 KB |
Downloadano: |
47 krat |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Tayco2.PNG |
15.69 KB |
Downloadano: |
40 krat |
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni