www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kakšne avtomobilske žarnice naj uporabim
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 3:20 pm    Naslov sporočila:  Kakšne avtomobilske žarnice naj uporabim Odgovori s citatom

Pregorela mi je ena od kratkih luči na avtomobilu in treba bo menjat. Če se prav spomnim, je notri H1. Zanima pa me, s katerimi tipi (firma, model) imate dobre oziroma slabe izkušnje (tako glede svetilnosti, kot življenjske dobe).

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
robika
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 20:55
Aktiv.: 1.19
Kraj: ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 3:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da imam jaz v mojem H1 od Varte (sem prechekiral skatlice in so Osram) in drzijo vec kot dve leti (delam po cca 20-25k km/leto). Svetilnost je pa bolj tako, ker so parabole tudi ze kar v letih (12).
Pogosto vidim starejse avtomobile, ki imajo v zarometih plavkasto/belo svetilnost in bi morda bilo za poskusit.

Lp

Nazadnje urejal/a robika Čet Jan 19, 2006 7:31 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 4:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tule misim, da ni tople vode za odkrivat.
Priznan proizvajalec. Osram ali Philips.

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 6:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Philips vision plus, se kar dobro obnesejo, imam jih več kot eno leto, so pa H4, verjetno pa obstajajo tudi H1
Povprašaj v Trgoavto
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 8:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Osram

Enkrat sem noter vtaknil dve eveluxovi, pa sta naredili samo okrog 5000km

Lp
Nazaj na vrh
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 4.00
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam kar je napisal reber. Imam philipsove žarnice in sem z njimi naredil že 29 000 km pa še kar svetijo kot nove.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
milans
Deda
Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36
Aktiv.: 0.70
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred kratkim sem vstavil dve žarnici xenon blue silver H4 za poskušnjo kako se obnesejo. Zaenkrat sem zadovoljen in tudi vidljivost je boljša od navadnih žarnic.
Vozim jih približno en mesec, kako dolgo bodo vzdržale pa bom videl in jih priporočam. Sam sem jih nabavil v Avstriji pri Blažeju v Plibergu po ceni 8 evrov za dva komada. Za isto ceno pa jih je dobil tudi sosed in to H1 za isto ceno in sem mu jih zmontiral v Avdija.

P1190002.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  78.05 KB
 Pogledana:  75 krat

P1190002.JPG

Nazadnje urejal/a milans Čet Jan 19, 2006 9:27 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz uporabljam H7 Philips Vision Plus. Imajo normalno belo svetlobo in dobro vidljivost v mokrem in suhem za razliko od drugega modela, ki sveti modro (Philips Blue Vision - bolj nekakšna modna muha - imitacija halogena) in so v mokrem skoraj neuporabne. Zato priporočam, da se kakšnih modrih efektov izogibaš.
Tudi življenska doba je precej večja od kakšnega Elvelux-a.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam bi potreboval za avto ene boljše žarnice. Zdaj imam navadne H4 pa mi zelo slabo svetijo. Avto je star že 20let in so parabole tudi že v slabem stanju. Bi si moral omisliti kakšne druge žarnice. Najhuje je, ko dežuje in je tema, takrat pa komaj kaj vidiš. Confused
Nazaj na vrh
milans
Deda
Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36
Aktiv.: 0.70
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moram dodati samo še to, da te žarnice , ki sem jih prej opisal ne oddajajo modro svetlobo, kot bi kdo mislil, ampak belo.
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LoLek je napisal/a:
Sam bi potreboval za avto ene boljše žarnice. Zdaj imam navadne H4 pa mi zelo slabo svetijo. Avto je star že 20let in so parabole tudi že v slabem stanju. Bi si moral omisliti kakšne druge žarnice. Najhuje je, ko dežuje in je tema, takrat pa komaj kaj vidiš. Confused

Predlagam, da za tako star avto nabaviš druge parabole in jih daš obnovit. Za dimenzije H4 ne boš dobil nič boljšega. Če pa boš vstavil 100w H4 tvegaš okvare stikal, relejev ali pa celo počeno steklo, kar se mi je zgodilo pred davnimi leti na Yugu, ko sem zapeljal čez lužo in je voda brizgnila na razgreto steklo žarometov.
Mislim da parabole obnavljajo-kromirajo v Saturnusu.
Imam enak problem na skoraj novem Getzu in ne pomaga nič - so pač slabe (slaba optika), čeprav nove parabole. Confused Močnejših žarnic od 55w pa v plastičnih parabolah ne mislim tvegat - raje prižgem še prednje meglenke ob slabi vidljivosti. Wink
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem prej dal parabolo od hrošča prevlečiti v Sarurnust.Je videti v redu.Je na Letališka 17.
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobra debata se je razvila na tole temo Smile . Upam, da bo še kdo napisal izkušnje s konkretnimi modeli žarnic. Odločitve bodo tako lažje.

Da napišem še današnjo izkušnjo. Ker žarnice nisem imel, sem bil prisiljen v hiter nakup in menjavo. Zavil sem na najbližjo bencinsko črpalko "Slovenske naftne družbe" in presenečenje Evil or Very Mad . Lahko kupim 15 različnih vrst kondomov, ducate čokolad, časopisov in ostale krame - in eno samo vrsto Exclamation H1 žarnice. Gre za Osramovo žarnico, ki pa sveti za [cenzurirano]. Konec tedna bom potegnil ven staro še delujočo, saj se oznake na pregoreli ne vidijo. Nekaj bom moral naredit, saj je razlika med njima preočitna in moteča.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 11:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede 100W H4 je pa tako: jaz sem jih imel v škodi forman (štrom isti kot favorit) brez predelave inštalacije, ker je inštalacija v tistem avtu dovolj močna in z releji (original) in so se dobro obnesle, parabole niso v nekaj letih izgubile nič sijaja, prav tako steklo. V felicijo jih ne upam dat, ker ne vem kakšna je inštalacija, je pa zelo podobna in tudi z releji. V octaviji pa imam philips, tam pa sploh ni govora o močnejših, ker gre ves tok čez stikalo in sploh ni relejev, enako je pri pasatu, sem gledal pri kolegu Shocked ne vem zakaj ni relejev, je pa res, da je stikalo dovolj močno dimenzionirano, ampak za 60W ne pa več. Če bi hotel dat 100W bi moral predelat inštalacijo. Ni pa problem samo v kontaktih v stikalu ali pri relejih, problem je tudi v žicah. Pri starih so bile žice debelejše, pri novih pa so dimenzionirane na točno določeno obremenitev. Že pri feliciji l 99 so žice že zelo na las dimenzionirane, pri novejših pa še bolj. V starih so bile v glavnem vse žice debele, je pa res, da je bilo žic manj. Kaj bi bilo pri sodobnih avtih z veliko debelimi žicami, že tako so debeli snopi žic.
Tako, če se bo kdo igral z 100W žarnicami, naj prej preveri inštalacijo in močnostni del naredi na novo, kar direkt iz akumulatorja čez releje.
Za uporabo original moči žarnic, pa se splača dat kakšnega jurja več in kupiti dobre žarnice. Katere pa so dobre, pa lahko le ugibamo ali pa se ravnamo po dobrih ali slabih izkušnjah drugih.
Pomaga pa tudi v teh zumskih časih, če vsak dan s krpo temeljito obrišemo stekla žarometov Wink vidljivost in svetilnost bosta boljši.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2006 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem videl na lastne oči. Tip je v avto vgradil močne halogenke. Scvrlo je kable na celi dolžini od varovalke naprej. Kontakti so bili povsod požgani in izolacija staljena. Ker je varovalko kurilo, je človek nekje našel " eno dobro varovalko", pa ni bilo problema.

Jur
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni