www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

"Dremel" pri najboljšem sosedu-vredno cene?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zcetrt
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Dec 2005 11:29
Aktiv.: 1.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 03, 2006 11:12 pm    Naslov sporočila:  "Dremel" pri najboljšem sosedu-vredno cene? Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Ker svoje TIV-e žagam z žago in brusim s pilo, luknjice pa vrtam na težkokategorni "tajvanki" (prevelik pokončni vrtalni stroj) in imam veliko apetiton po obdelavi pleksi stekla, imam namen kupiti pripravico, ki jo poznamo pod udomačenim imenom "Dremel".

Profesionalne ne potrebujem, sem pa zasledil v reklami za akcijo v Mercatorju komplet z zajlico za vrtanje in nekaterimi drugimi nastavki za tistih magičnih 100 SIT manj kot 10000.

Zanima me, če si je kdo, ki sceno bolje pozna od mene, napravico že ogledal in če je vredna nakupa.

Hvala za mnenja in odgovore

iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 03, 2006 11:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj podobnega sem kupil pred novim letom v Merkurju (130 W -do 30000 vrtljajev v kovčku s kupom orodij) Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Super zadevica rabim jo za rezkanje vrtanje , brušenje , poliranje... pa niti 7 prešernov ni stala Shocked . Odlična stvarca !
CCC
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Dec 2005 23:16
Aktiv.: 0.50
Kraj: Poljčane

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 04, 2006 9:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam enak kovček, kupljen pri Merkurju, z vsemi mogočimi nastavki in deluje odlično Very Happy. Cena je bila pod 10k SIT, proizvajalec pa je "FARtools".

LP!

milans
Deda
Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36
Aktiv.: 0.70
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 04, 2006 1:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš kje v bližini HOFER trgovino, bodo imeli od četrtka 09.02 dalje v akviji set za modeliranje z priborom za 3400 sit. Če se boš odločil boš moral biti zgodaj tam ko odprejo, saj takšnih stvari navadno hitro zmanjka.Ne delam reklame za HOFERJA vendar mislim da je cena res ugodna.

P2040010.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  72.77 KB
 Pogledana:  69 krat

P2040010.JPG

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.60
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 04, 2006 2:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hofer Confused a pa mislite da je ta aparatek res vreden tega denarja ? res je poceni, ampak ... Confused
Za nekoga ki to malo rabi je v redu, zame na primer, prav gotovo ne bi bil v redu, kdo ve, kakšne ležaje ima ta reč, koliko zračnosti v ležajih ali pušah, karkoli že pač ima, koliko je zadeva centrirana, koliko vibrira, trese ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 04, 2006 2:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber, če človek dela enkrat na mesec s takim orodjem, potem ne verjamem, da se mu splača kupovat neko profi mašino...
Za opravila okoli doma so prav tako prikladne AlphaTools mašine, če se pa pokvarijo, pa imaš itak 5 let garancije... Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.80
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 04, 2006 3:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam nekaj podobnega sicer močnejšega 135W. Prinesel mi ga je kolega Nemčije mislim da za 25€.
V kovčku je kup pribora - stojalo, podalšek na zajlo ...Našel sem ga tudi na spletu ***Klik***

Sicer ima Hofer sedaj v akciji zanimiv instrument za 2.000 sit. Če prav imam doma kup instrumentov sem ga kupil. Ima velik displej - kompaktno črno ohišje. (Kupil sem ga pred vsem za kako servisiranje na kakih kovinsko obdelovalnih strojih, kjer običano ni najbolj čisto, ter se mi je zraven zdelo škoda nosit kak drag instrument.)

reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 04, 2006 4:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda, strinjam se s tem, da za nekoga ki ga zelo malo rabi je to v redu. Še sam sem razmišljal o nakupu, ampak ne zame ampak za sina, saj mu ne morem kar direkt dati v roke drago orodje.
Glede inštrumenta je enako, za osnovne meritve na umazanih mestih je bolje en tak poceni inštrument kot pa en drag. Ravno takega, le da je rumen imam že skoraj 15 let, takrat je bil precej dražji. Dela pa še.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.27
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 04, 2006 6:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo: kaj ima ta multimeter pri vrhu slike, kjer je odsev. Levo mislim, da je tok, prav na vrhu pa ne vem. Ali je kapacitivnost?

Doma imam slabšega, čeprav je bil nov 7000SIT kakšnih 6 ali 7 let nazaj
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 04, 2006 6:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

podboj je napisal/a:
Silvo: kaj ima ta multimeter pri vrhu slike, kjer je odsev. Levo mislim, da je tok, prav na vrhu pa ne vem. Ali je kapacitivnost?

Doma imam slabšega, čeprav je bil nov 7000SIT kakšnih 6 ali 7 let nazaj

Ne, tok enosmerno.
Merilna območja :
Tok - /~
200 miA -20A

Ojačanje transistorja

Uporonost
-diode
- piskač
200 Omega - 20M Omega

Napetost -
200mV-1000V

Napetost ~
200mV -750V

Prikaz 3 1/2 mest

Baterija 9V vstavljena.
(slovenska navodila - nisem jih bral Confused )

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.52

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 04, 2006 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hofer pravis ? Moj multimeter ne piska, kar je precej utrujajoce med preverjanjem vezij pred prvim vklopom, dva tisocaka je pa res smesna stevilka za malo komforta Shocked
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 04, 2006 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:

Sicer ima Hofer sedaj v akciji zanimiv instrument za 2.000 sit. Če prav imam doma kup instrumentov sem ga kupil. Ima velik displej - kompaktno črno ohišje. (Kupil sem ga pred vsem za kako servisiranje na kakih kovinsko obdelovalnih strojih, kjer običano ni najbolj čisto, ter se mi je zraven zdelo škoda nosit kak drag instrument.)

[img]h**p://www.elektronik.si/phpBB2/album_pic.php?pic_id=249[/img]

Točno takale prda, samo da je drugače krščena (in je bila vsaj 3x dražja), mi služi v kovčku za na teren že DOOOOLGA leta. Nimam pripomb, res pa je, da sem se ga že malo naveličal Wink .

Za doma pa, jasno, Fluke in pika.
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 05, 2006 9:00 am    Naslov sporočila:  Hm, sto ljudi, sto čudi. Odgovori s citatom

Mnenja so različna. Vive la diference!
Jaz sem tudi že kupoval cenena orodja, računajoč, za tisto malo, kar rabim, ne bom plačeval ne vem kakšnega denarja. Pa ne bom več.
Kupil sem ALfatool namizno cirkularko, češ bom žagal električno in precizno, z vodilom, namesto na roke, rez bo lep, precizen in hiter, pa sem prinesel žago domov, ki je tako slabo uležajena, da je rez pol hudiča vreden. Reklamirat? Saj se vrti in žaga! Malo denarja malo muzike.
Najmanj pa bi priporočal, da otroku daš slabo orodje. Če ima otrok veselje do dela in ustvarjalnosti, je to velik dar, velika vrednost, ki jo je treba negovati in čuvati. Najhitreje ga ubiješ s slabim orodjem. Raje manj orodja, a tisto uporabno.
Pa tudi če sam rabiš malo, naj vsaj takrat, ko rabiš, da od sebe, tisto, kar od orodja pričakuješ!

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 05, 2006 10:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, saj tako slabega orodja mu ne mislim dat v roke, da bi se še poškodoval. Npr inštrument, bolje da skuri 1,5ksit vreden inštrument kot pa 25ksit. Tudi za vrtalko, bo za začetek dovolj dobra ena cenena, ko bom pa videl da mu gre, pa dobi proxxon. Nekaj v tem smislu. Tudi spajkalnik je dobil v roke bolj tak in profesionalen, da vidi razliko.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 05, 2006 11:41 am    Naslov sporočila:  Re: Hm, sto ljudi, sto čudi. Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Mnenja so različna. Vive la diference!
Jaz sem tudi že kupoval cenena orodja, računajoč, za tisto malo, kar rabim, ne bom plačeval ne vem kakšnega denarja. Pa ne bom več.
Kupil sem ALfatool namizno cirkularko, češ bom žagal električno in precizno, z vodilom, namesto na roke, rez bo lep, precizen in hiter, pa sem prinesel žago domov, ki je tako slabo uležajena, da je rez pol hudiča vreden. Reklamirat? Saj se vrti in žaga! Malo denarja malo muzike.
Najmanj pa bi priporočal, da otroku daš slabo orodje. Če ima otrok veselje do dela in ustvarjalnosti, je to velik dar, velika vrednost, ki jo je treba negovati in čuvati. Najhitreje ga ubiješ s slabim orodjem. Raje manj orodja, a tisto uporabno.
Pa tudi če sam rabiš malo, naj vsaj takrat, ko rabiš, da od sebe, tisto, kar od orodja pričakuješ!

Res mnenja so različna. Je pa tudi zelo odvisno na kako orodje se nastaviš. Pa seveda tudi kak občutek imaš do orodja. Ker je pač je moj poklic tak , da imam v rokah veliko različnega ročnega orodja je moje prvo merilo kako to "sede" v roko.

Torej najprej o vrtalniku o katerem je prvenstveno govor v tem sporočilu:
Za tiskana vezja ter ostalo vrtanje (primer čelna plošča, ki sem jo ravno delal za usmernik) uporabljam steberni vrtalni stroj, ki sem ga nekoč kupil v Baumaxu - vreteno je natančno - z njim lahko vrtam tudi z 0.8mm svedrom brez težav.
Na delovnem pultu imam tudi vrtalnik katerega povezavo sem navedel zgoraj.
Nekje pod pultom pa imam najdražjega - zame tudi najslabšega "Proxona".
Zakaj najslabšega:
Prvič - motor je slab primeren pred vsem za vrtanje. Reskanje ter brušenje z njim praktično ni možno. Zraven rabi usmernik - sam imam priložen adapter, ki pa spet rabi prostor na mizi. Sad

Instrument:
Med množico instrumentov, ki jih imam navedem primerjavo med recimo 70.000 sit "vrednim" DMM750 ter tem za 2.000 sit. Osnevne veličine lahko merim z obema. Tale za 2.000 sit je celo hitrejši kar se meritev tiče. Res ima prvi še ogromno funkcij, ki pa so bolj v rabi v delavnici, kot pa recimo na terenu pri popravilu.

Spajkalnik:
V službi imam ca. 18 let staro iskrino spajkalno postajo. Doma imam voltcrafotovo
spajkalno postajo, v avtomobilu v kovčku pa navaden iskrin 25W spajkalnik. (sicer povrtano grelo, da gre v njega konica od THS-a) Osebno ne vidim kake razlike med temi spajkalniki. S vsemi lahko spajkam enako.

Ročni vrtalni stroji:
Imam kaih 10 staro B&D kladivo s katro sem naredil ogromno lukenj v beton. (pred vsem pri izvajanju instalacij) Vse kar je bilo zamenjano so bile krtačke ter stikalo. Za "rezervo" sem kupil še eno "low cost no neme" kladivo v Obi-ju za ca 12.000sit. Sam jo sicer nisem dosti rabil -kolega, ki jo je prav tako kupil pa je z njo vršil vsa dela na novogradnji, pa mu še vedno dela.
P.S.
V službi imamo "opevanega" Hiltija T-72, ki pa je bil več na servisu kot pa se z njim delalo. Z vsemi stroški ter osnovno ceno bi verijetno lahko kupili 20 low cost vrtalnikov.

Tako je moje mnenje o "dragem" orodju.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni