|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70614.66
|
Objavljeno: Ned Jun 02, 2013 8:32 pm Naslov sporočila: Kateri 32" TV? |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Ned Jun 02, 2013 8:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
pred kratkim sem se zanimal za DVD rekorder, ker ga ni več v nobenem seznamu, nobeni trgovini. Zanimalo me je, kaj ljudje danes uporabljajo za snemanje oddaj. Dobil sem odgovor, da današnji televizorji omogočajo snemanje na zunanji disk ali USB ključek. Če pa takšnega televizorja nimam, so mi priporočili Blue-ray player z vgrajenim DVB-T/DVB-C tunerjem in možnostjo snemanja na zunanji HDD.
Torej, če bi danes kupoval TV, bi gledal na možnost snemanja oddaj. In da ga prodajajo na nemškem trgu. Če ga ni v katalogih nemških trgovin, je verjetno neka oskubljena verzija za vzhodno-evropski trg. _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.04
|
Objavljeno: Ned Jun 02, 2013 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mare, jaz sem pristal na SAMSUNG 32F5500 v neki akciji je bil skoraj 100€ cenejši kot so zdaj
LED TV pomeni, da ima osvetlitev ozadja LED
Kolikor vem, bi morali vsi sprejemniki za slovensko tržišče podpirati DVB-T za sprejem z anteno, praviloma tudi DVB-c za kabelsko.
Iščeš Smart TV, to je s priključkom za internet, lahko je tudi WiFi z dodatnim ključkom, praviloma od proizvajalca TV.
Serija Samsung 53 in več tudi ima snemalnik na USB disk ali ključek, vendar lahko gledaš potem samo na ISTEM TV
Bo še kdo kaj povedal _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo.
Nazadnje urejal/a Krampus Ned Jun 02, 2013 9:24 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmartin Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Zg. Polskava
|
Objavljeno: Ned Jun 02, 2013 9:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede proizvajalca je stvar obcutka; pac vzames nekaj za kar bos imel dober servis, oz. bos lahko nekoc mogoce kupil dele. Osebno mislim, da je LG nekaj takega. Namrec tudi "gorenje" TV je veckrat kar LG... Ne vem pa kako je npr s Philipsi, Samsungi....naj to odgovorijo bolj izkuseni.
LED TV: kolikor jaz razumem so namesto klasicnih cevi za osvetljitev vzeli LED-ice.
Isto kot npr. pri Laptopih. Vcasih si imel inverter, ki je prizigal backgroung flouroscentke- sedaj so to pac LED-ice.
So tudi ze pravi LED TV a so se zelo dragi (Sharp?).
Glede interneta in ostalega na TV: vec ko je tega vgrajenega visja je cena.
Mogoce je po eni strani ceneje kupiti LED TV za neko normalno ceno in nanj priklopiti kar Android tablico z HDMI izhodom. To mislim narediti tudi sam, ko bo stari CRT TV sel v pokoj...sedaj pa se kaj pridno dela in mi ga niti ni skoda, ko ga otrok kar naprej ugasa in priziga.....
Za snemane je pac treba vzeti kar externi HDD in TV ki to pac podpira. Je pa tako, da ponavadi takih posnetkov ne mores gledati na drugem TV-ju ampak samo na tistem, s katerim si to posnel (vsaj do nedavnega je bilo tako). _________________ Lep pozdrav,
webmartin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Jun 02, 2013 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
LED tv je priporočljivo vzeti, ker je poraba bogato manjša. (primerjava za 46 col: navadn preko 200W, LED cca 53W). Namesto fluo cevi je osvetlitev LED. variant je več: od EDGE LED, kjer so LEDice ob strani, potem Dynamic EDGE, kjer se sektorji LEDic (prav tako ob strani) lahko ugašajo in s tem povečujejo kontrast do najdražjih sistemov, kjer so LEDice razporejene za LCD matriko kot array (ne ob robu) in se posamično lahko prižigajo in ugašajo. Nadgradnja tega je namesto belih ledic v array-u RGBledice
DVB-T dekoder imajo se mi zdi vsi, tukaj ni panike. Nimajo pa vsi LAN konektorja, kamor priklopiš internet, kjer potem lahko brskaš po netu, (pa voyo), pa youtube, facebook...
Skype je že vprašljiv, ker za tako eksotiko rabiš kamero. Marsikateri pa zna predvajati filme, priporočljiva je podpora h264 (HD ).
Eni imajo vgrajen DVB-S (satelitski receiver).
Snemanje na ključek resda eni omogočajo, je pa pogojeno z dovoljenjem posamezne postaje. Te omejitve seveda pri snemanju na zunanji DVD ni...
Eni imajo gor media server: na računalniku zaženeš media strežnik (lahko je vgrajen windows media server) ter preko lokalne mreže gledaš slike, filme, glasbo.
NE vzet prvega s police, to je jasno. So tudi razlike v kvaliteti same slike, čeprav je v trgovini to težko ugotoviti, saj so tovarniške nastavitve lahko različne...
Jaz ponavadi (malo za šalo, malo zares) rečem: firma sploh ni pomembna, samo da gor piše Sony
Jaz imam sedaj doma sicer Philipsa (sicer 46 col). Lepa slika, veliko funkcij (vse zgoraj naštete plus veliko več..). Sam meni je malce počasen, ampak saj ne brskaš gor sto na uro.
AJA: si prepričan, da je 32 col dovolj? LED televizor je hitro premajhen. Jaz sem prej imel 32 sedaj je 46 in ni nič prevelik.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
anze90 Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 3:06 Prispevkov: 334 Aktiv.: 1.87 Kraj: Šentjur
|
Objavljeno: Ned Jun 02, 2013 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi imamo pri hiši kar dva led lcd televizorja. Prvi je sharp quattron ja in je bil drag ko pes in prvo smo mislili, da je to televizija da se ji reče. Nato pa človek doživi hladen tuš, ko vidi kako slabo dela menu in pri predvajanju multimedijskih vsebin preko usb zelo šteka(filmi), tako da ni gledljivo, skratka vstran vržen denar. Moram rečti slika kot taka je pa zelo vredu(matrika ima poleg rgb dodano še rumene piksle).
Druga televizija je pa samsung ue40es5500. Televizija ima poleg treh hdmi vhodov tudi mrežni priključek, 2 x usb, cf, componentni video vhodi, optični izhod(zvok) in seveda scart heh. Ima tudi preprosti os kateri omogoča spletni brskalnik, youtube, fb, picasa... Oziroma je nenakšne vrste trgovina z aplikacijami in jih samo inštaliraš podobno kot android, imaš tudi igre oz. svašta. Televizija pa omogoča tudi snemanje na usb zunanji ključek oz disk. Podpira pa televizija tudi tipkovnico in miško(navadno računalniško). Lovi pa dvb-t,c mpeg4. Mislim da je za takšen denar top of the top, novembra(2012), ko sem jo nabavil je bila 460€ pri Mi**vr**ah. Samsung me je pozitivno presenetil. Upam, da bo televizija zdržala vsaj 5 let uporabe.
Mare, če pa že kopuješ je pomoje bolje da kupiš 40", ker za moje pojme se dandanes ne splača kupovati nekaj malega. Če le imaš prostor... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
anze90 Član

|
Objavljeno: Ned Jun 02, 2013 10:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uf protonček si me malo prehitel
Ja res se splača malo poglobiti, da ne kupiš prvo tv ki jo zagledaš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

|
Objavljeno: Ned Jun 02, 2013 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aja, imam tudi tole ue40es5500, enaka kot 32 samo večja
Preko omrežja jo lahko krmiliš tudi s tablico, s programom SamsungTVMedia na androidu lahko porineš film s tablice na ekran. _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Jun 02, 2013 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, tudi jaz sem pozabil omenit, da Philipsa lahko krmiliš s telefonom ali tablico.
Sicer se spomnim, da je Sharp imel neke poskuse z dodajanjem rumene, ampak brez neke opazne izboljšave... ne vem, če niso to opustili. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Ned Jun 02, 2013 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj so nekatere cene iste kot v SLO, nekatere pa občutno nižje, tudi če prišteješ poštnino. Z upanjem, da se v garancijskem roku ne bo nič pokvarilo, seveda, drugače se najbrž ne splača. _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Ned Jun 02, 2013 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Ned Jun 02, 2013 10:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

|
Objavljeno: Ned Jun 02, 2013 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mare, ti si še iz drugih časov?
Danes kupljena TV bo delala do izteka podaljšane garancije (5let) _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
anze90 Član

|
Objavljeno: Ned Jun 02, 2013 11:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali pa še to ne, meni je samsungov monitor začel ugašati dober teden po dvoletni garanciji . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pomar Član

Pridružen-a: Čet 04 Dec 2008 21:15 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.24 Kraj: okolica Ptuja
|
Objavljeno: Ned Jun 02, 2013 11:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preko tablice ali telefona se najbolje upravja LG. Na tablico se prenese chennel lista. Lahko zajameš sliko iz televizorja. Na tablici se ti pojavi tudi drsna miška. Ko odpreš brskalnik in klikneš na ukazno vrstico se ti na tablici odpre tipkovnica za vnos teksta. Letos je nova velikost televizorja 39 col. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni