|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
glock17 Neznanec

Pridružen-a: Pet 25 Apr 2014 17:22 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.04 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2014 6:31 pm Naslov sporočila: OBD 2 ross tech diagnostično orodje |
|
|
lp,kot sem prebral se je o tem ze malo govorilo,vendar nič konkretnega v glavnem kupil sem ross tech kabel (kitajski) verzija12.12 res je da lepo pise da uporabljaj program ki ga dobis zraven in ne uporabljaj interneta ko delas s programom vendar jaz sem moral probat nalozit original ross tech program in sedaj je problem da se mi je kabel zaklenil oz ne deluje, rac ga sicer prepozna gonilnike se da nalozit vendar kabel ne komunicira s programom in javi da program ne najde vmesnika.
koliko sem se malo zanimal je treba cip ki je v njem na novo programirat ,gre za cip FT232R
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gargamel Član

Pridružen-a: Čet 31 Jan 2008 11:42 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.60 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2014 7:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
FT232R Je čip, ki ti pretvori USB v Uart komunikacijo in ga ni potrebno programirati. Ti imaš vrjetno probleme z gonilniki. Sem že imel podoben problem s kitajskimi ponaredki USB to UART vmesnikov, saj ti ga Windowsi zaznajo kot original, in ti naloži originalne gonilnike, ki pa s ponaredkom ne delujejo pravilno (očitno se s tem proizvajalec ščiti pred ponaredki, saj jih programsko onemogoči). Zato boš moral odstraniti originalne gonilnike, onemogočiti samodejno instalacijo gonilnikov v windowsih, na internetu poiskati "prave gonilnike" ( pomagaj si s priloženimi navodili), in stvar ponovno naložiti na novo.
Prej pa lahko v programu ki ga uporabljaš preveriš če imaš nastavljen pravilen port za komunikacijo. Mogoče je problem samo v tem.
_________________ LP Luka S53LM |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.59 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2014 7:15 pm Naslov sporočila: Re: OBD 2 ross tech diagnostično orodje |
|
|
[quote="glock17"]lp,kot sem prebral. Res je da lepo pise da uporabljaj program ki ga dobis zraven in ne uporabljaj interneta ko delas s programom vendar jaz sem moral probat nalozit original ross tech program in sedaj je problem da se mi je kabel zaklenil oz ne deluje, rac ga sicer prepozna gonilnike se da nalozit vendar kabel ne komunicira s programom in javi da program ne najde vmesnika.
Bili ste pravočasno opozorjeni!
_________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2014 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
gargamel je napisal/a: |
FT232R Je čip, ki ti pretvori USB v Uart komunikacijo in ga ni potrebno programirati..... |
Ne poznam vzroka za konkretno težavo, ampak napisano ne drži. FT232 ima kup nastavitev s katerimi lahko nastaviš lastnosti pinov,ID, serijsko številko, ime, način komunikacije itd itd...
Nastavitve se shranejo v eeprom. Nepravilo konfiguriran pač ne dela. FT prog, ki se uprablja za kofiguracijo se lahko sname s FTDI-jeve strani.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gargamel Član

Pridružen-a: Čet 31 Jan 2008 11:42 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.60 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2014 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ups.. Sem se malo prenaglil. Moja napaka..
_________________ LP Luka S53LM |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2014 8:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ti kitajski OBD kloni ross-tech vmesnika imajo poleg FTDI-ja še en procesor in en GAL. Potrebno je preprogramirati GAL.
Bom poiskal slike in spisek aktive ...
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2014 8:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Ne poznam vzroka za konkretno težavo, ampak napisano ne drži. FT232 ima kup nastavitev s katerimi lahko nastaviš lastnosti pinov,ID, serijsko številko, ime, način komunikacije itd itd... |
Tocno tako.
Snemi program MProg (verzijo 3.1 ali novejso - najbolje 3.5). Z njim programiras te parametre kar preko USB-ja, brez spajkanja ali kakrsnegakoli razdiranja vmesnika. Preveri ali je na CD-ju v mapi TOOLS, ki si ga dobil zraven vmesnika - ce je, je navadno tudi *.ept datoteka (pa ne "template.ept"), s katero v takem primeru "popravis" vmesnik.
Prilagam dve verziji *.ept datotek. datoteka rok_vag_kabel mislim da ni uporabna, ona druga pa mi je sluzila za marsikatero popravilo. Zal pa ne vem ali je od verzije 12.12...
...datoteki lahko odpres tudi v notepadu.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
ept.rar |
Velikost datoteke: |
1.08 KB |
Downloadano: |
36 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
glock17 Neznanec

|
Objavljeno: Sob Apr 26, 2014 9:13 am Naslov sporočila: |
|
|
sem probal ze odstranit program in gonilnike in počistit regedit, potem na novo nalozil tako kot prvic ko mi je vse delalo ok, gonilniki so zraven na cd-ju in vedno sem nalozil te. sem snel tudi Mprog, in poskusal vidi se da se nekaj dogaja ampak verjetno ne znam pravilno nastavit, v programu ross tech sem vedno nastavli vrata usb tak da port je ok.
bom poskusil snet tole datoteko od ZOK in vidim ce se kaj zgodi...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

|
Objavljeno: Sob Apr 26, 2014 11:06 am Naslov sporočila: |
|
|
V VCDS pri nastavitvi vrat stisni tipko TEST - ce ti ne javi napake, stisni SAVE, in bi moralo delat. Dokler TEST ni uspesno izveden, je tipka SAVE neaktivna.
Ce prikaze error (communication port/device not found ali kaj podobnega), gre navadno za napako v konfiguraciji FTDI-ja ali napacen driver.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
glock17 Neznanec

|
Objavljeno: Sob Apr 26, 2014 6:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja sem stisnil test,pa piše port ok, devide not faund, tak da mislim da je FDTI, prosim če mi lahko datoteko pošljes na mail ropotija@hotmail.com
hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor01 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09 Prispevkov: 598 Aktiv.: 2.52 Kraj: KK
|
Objavljeno: Sob Apr 26, 2014 8:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa je razlog, da sicer bere vse podatke, briše napake, ne dovoli pa kodiranja ?
Pravzaprav dovoli, vendar spremembe ne izvede kljub potrditvi.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

|
Objavljeno: Sob Apr 26, 2014 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imas na mailu.
Glede kodiranja - ne bo pustil shraniti konfiguracije dokler se ne logiras in s tem potrdis svoje pravice.
Primer: za adaptacijo motornega racunalnika stisnes tipko login, vpises kodo "12233", potrdis, potem pa gres v meni adaptacije in spreminjas parametre - ce seveda ves kaj pocnes.
Za ostale module so login kode drugacne (drugih ne vem na pamet), najdes jih lahko na kaksnem VAG forumu.
Pozor: omejitev maksimalne hitrosti je ireverzibilna: lahko jo z VCDS-om s pomocjo adaptacije zmanjsas (mislim da gre do 69 ali 79 km/h), dvignit je pa ne mores vec - razen ce snames ECU dump, poisces na kateri lokaciji je zapisan ta podatek, ga spremenis, izracunas checksume in spremenjen dump flashas na ECU. Enak postopek kot pri chip tuningu. Ampak za to je potrebno ze kaksno drugo orodje (BDM100, Galletto, MPPS, KESS, KWP2000 ali kaj podobnega).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
glock17 Neznanec

|
Objavljeno: Ned Maj 04, 2014 2:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
sem probal prenest to datoteko na cip, vendar zadeva se vedno ne deluje, sem pa izvedel za enega mojstra iz mb-ja pa ce bo lahko zrihtal bo cena nekje cca 10-15 €, drugace pa na kitajsko po novega... nasel se tudi postopek popravila vendar je za drugo verzijo kabla in nevem ce se tale tudi takole da popravit, inam pa se problem da je moj zalit z neko belo trdo maso in nimam ideje kako jo odstranit iz vezja... prilagam link
http://www.obd2repair.com/news/how-to-fix-china-vag-com-vcds-interface-ft232r-chip-protection-a-612.html
zazeleno je da tisti ki ste imeli podoben problem in ste ga resi, javite kako ....
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14 Prispevkov: 755 Aktiv.: 3.19
|
Objavljeno: Pon Maj 05, 2014 10:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Glock, tisti EPT in MPROG, ki ti ga je Zok poslal je pravi način, da to odkleneš. Jaz sem jih na ta način "odklenil" že vsaj 10.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fatmir Član

Pridružen-a: Pon 04 Feb 2008 17:36 Prispevkov: 159 Aktiv.: 0.75 Kraj: Severna Primorska-Idrija
|
Objavljeno: Pon Maj 19, 2014 6:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
marko je napisal/a: |
Glock, tisti EPT in MPROG, ki ti ga je Zok poslal je pravi način, da to odkleneš. Jaz sem jih na ta način "odklenil" že vsaj 10. |
Z MPROG lahko potegnem vsebino, ne morem pa naložit. A je kakšna finta še? More bit vag-com, imam 12.10(to je tista, ki more bit datuma 1.april) pod 12V ali zadostuje da je samo preku USB-a na PC-ju priklopljen.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni