www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Katere poštne odjemalce uporabljate ?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
panasonic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13
Aktiv.: 1.66
Kraj: med Notranjsko in Primorsko

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 07, 2006 11:24 pm    Naslov sporočila:  Katere poštne odjemalce uporabljate ? Odgovori s citatom

Zanima me, kateri poštni program uporabljate za sprejemanje e-pošte.
Na spletu je kar precej brezplačnih programov, pa me zanima vaše mnenje glede njihove uporabnosti. Koristen bi bil kakeršen koli nasvet iz vaših iskušenj.

Do sedaj sem pošto prebiral direktno na serverju, tako da s temi odjemalci nimam skoraj nobenih iskušenj. Bi bil pa rad hitreje obveščen o prispeli pošti, zato me zanima še nekaj stvari, in sicer :

- je možno nastaviti zagon programa takoj ob zagonu računalnika, da deluje v ozadju in me ob prispeli pošti takoj obvesti ( nastavitve ? )?

- pregleduje hkrati več računov ?

Zanima me tudi če te možnosti podpirajo vsi programi ?

Za odgovore se vam vnaprej zahvaljujem

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 07, 2006 11:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabljam Mozilin Thunderbird, Prej pa sem uporabljal tudi Outlook Express, V službi Outlook.

Sem poizkusil tudi tistega, ki je vgrajen v Opero, pa mi ni bil všeč.

Thunderbird mi zaenkrat ustreza. Uporabljam ga za več računov poleg tega pa ga uporabljam občasno tudi za pregled novičarskih skupin. Normalno vsak program lahko tartaš ob zagonu računalnika. Samo bljižnico vržeš v Statup mapo pa je. Dokler je odjemalec zagnan te obvešža o prispeli pošti. Čas pregledovanja se da nastaviti. Obstajajo tudi bolj specializirani programi mogoče celo v obliki vtičnikov, ki skrbijo le za obveščanje.

Zaenkrat sem z Thunderbirdom kar zadovoljen.

Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 07, 2006 11:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako je pri Tunderbird-u s šumniki, ker sem imel probleme, ko sem probaval razne odjemalce (pred približno pol leta). Nikakor mi jih ni hotel prikazati (vsaj ne pravilno). Imam pa gmail.

Uporabljam pa outlook 2003 in sem z njim zadovoljen.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
psic
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Jan 2005 18:03
Aktiv.: 0.28
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 07, 2006 11:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Thunderbird-u delajo (oz. so mi delali ko sem ga se uporabljal) sumniki brez problemov. Sicer pa uporabljam Sylpheed Claws, ki pa je na voljo le za Linux. V windows se pa uporabljal Thunderbird. V obeh se da nastavit vec racunov.
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 07, 2006 11:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi uporabljam Gmailov račun, brez problemov.
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.14
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 08, 2006 7:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam uporabljam kar spletni vmesnik na gmailu. Deluje hitro, ima vse kar potrebujem, in je dostopen od vseposot.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.81
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 08, 2006 7:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mozilla Thunderbird doma in v službi.
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.62
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 08, 2006 9:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prej Netscape Communicator
Sedaj Thunderbird. Podpira kombinacijo POP in IMAP računov, kar je zelo v redu.

Odjemalec si lahko nastaviš tako, da ima vsak račun svojo mapo, ali pa da ti vsa prejeta sporočila iz vseh računov "zmeče" v isti - lokalni inbox.

zrij
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2004 14:40
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 08, 2006 10:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za privatne račune uporabljam Outlook Express, za službeni račun pa Microsoft Outlook preko VPN.

Zdravko
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 08, 2006 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Outlook Express, Gmail ter Yahoo Beta (presenetljivo dober narejen spletni vmesnik!).
Outlook Exp. pa zato, ker ne zavzema veliko sistemskih sredstev, se zažene takoj in nima problemov s precej veliko bazo sporočil.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
panasonic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13
Kraj: med Notranjsko in Primorsko

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 08, 2006 5:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za tako hitre in podrobne odgovore, vendar imam še en problem. Naložil sem si Mozillo thunderbird in outlook, pa mi nobeden ne pošilja sporočil, med tem ko vse ostalo deluje normalno.
Thunderbird mi javi naslednje sporočilo :

A je mogoče problem, ker sem povezan preko routerja. So potrebne mogoče kakšne nastavitve na njemu ?
Nazaj na vrh
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 3.99
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 08, 2006 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za gmail račun v odjemalcu pošte si moraš najprej pravilno nastaviti gmail. Nekje sem videl postopek kako nastaviš, ampak se trenutno ne spomnim kje. Bom malo prebrskal.

EDIT: Sem našel. *Klik*
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Gavran
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16
Aktiv.: 1.75
Kraj: Posavje

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 08, 2006 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Thunderbird.

@ panasonic: za smtp server si nastavi server svojega ponudnika internetnega dostopa. Če je to Siol potem si za smtp nastavi mail.siol.net
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.52

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 09, 2006 10:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni Gmailov SMTP cisto normalno deluje, le pravilno ga je treba nastaviti (geslo, protokol) ... tako lahko vsaj vohunijo po *vsej* moji posti na tistem accountu, ne le prejetih sporocilih Laughing
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psic
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Jan 2005 18:03
Aktiv.: 0.28
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 12, 2006 12:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pazi tudi vse varnostne nastavitve, predvsem SSL. Gmail je namreč dobro zaščiten.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 5 dni