Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
panasonic Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.66 Kraj: med Notranjsko in Primorsko
|
Objavljeno: Ned Maj 07, 2006 11:24 pm Naslov sporočila: Katere poštne odjemalce uporabljate ? |
|
|
Zanima me, kateri poštni program uporabljate za sprejemanje e-pošte.
Na spletu je kar precej brezplačnih programov, pa me zanima vaše mnenje glede njihove uporabnosti. Koristen bi bil kakeršen koli nasvet iz vaših iskušenj.
Do sedaj sem pošto prebiral direktno na serverju, tako da s temi odjemalci nimam skoraj nobenih iskušenj. Bi bil pa rad hitreje obveščen o prispeli pošti, zato me zanima še nekaj stvari, in sicer :
- je možno nastaviti zagon programa takoj ob zagonu računalnika, da deluje v ozadju in me ob prispeli pošti takoj obvesti ( nastavitve ? )?
- pregleduje hkrati več računov ?
Zanima me tudi če te možnosti podpirajo vsi programi ?
Za odgovore se vam vnaprej zahvaljujem
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Maj 07, 2006 11:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabljam Mozilin Thunderbird, Prej pa sem uporabljal tudi Outlook Express, V službi Outlook.
Sem poizkusil tudi tistega, ki je vgrajen v Opero, pa mi ni bil všeč.
Thunderbird mi zaenkrat ustreza. Uporabljam ga za več računov poleg tega pa ga uporabljam občasno tudi za pregled novičarskih skupin. Normalno vsak program lahko tartaš ob zagonu računalnika. Samo bljižnico vržeš v Statup mapo pa je. Dokler je odjemalec zagnan te obvešža o prispeli pošti. Čas pregledovanja se da nastaviti. Obstajajo tudi bolj specializirani programi mogoče celo v obliki vtičnikov, ki skrbijo le za obveščanje.
Zaenkrat sem z Thunderbirdom kar zadovoljen. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Maj 07, 2006 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako je pri Tunderbird-u s šumniki, ker sem imel probleme, ko sem probaval razne odjemalce (pred približno pol leta). Nikakor mi jih ni hotel prikazati (vsaj ne pravilno). Imam pa gmail.
Uporabljam pa outlook 2003 in sem z njim zadovoljen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psic Član

Pridružen-a: Pon 10 Jan 2005 18:03 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.28 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Maj 07, 2006 11:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
V Thunderbird-u delajo (oz. so mi delali ko sem ga se uporabljal) sumniki brez problemov. Sicer pa uporabljam Sylpheed Claws, ki pa je na voljo le za Linux. V windows se pa uporabljal Thunderbird. V obeh se da nastavit vec racunov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Maj 07, 2006 11:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi uporabljam Gmailov račun, brez problemov. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.14 Kraj: MB
|
Objavljeno: Pon Maj 08, 2006 7:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam uporabljam kar spletni vmesnik na gmailu. Deluje hitro, ima vse kar potrebujem, in je dostopen od vseposot. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.81 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Maj 08, 2006 7:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Mozilla Thunderbird doma in v službi. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.62 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Maj 08, 2006 9:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Prej Netscape Communicator
Sedaj Thunderbird. Podpira kombinacijo POP in IMAP računov, kar je zelo v redu.
Odjemalec si lahko nastaviš tako, da ima vsak račun svojo mapo, ali pa da ti vsa prejeta sporočila iz vseh računov "zmeče" v isti - lokalni inbox. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zrij Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2004 14:40 Prispevkov: 157 Aktiv.: 0.66 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pon Maj 08, 2006 10:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Za privatne račune uporabljam Outlook Express, za službeni račun pa Microsoft Outlook preko VPN.
Zdravko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.59 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pon Maj 08, 2006 3:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Outlook Express, Gmail ter Yahoo Beta (presenetljivo dober narejen spletni vmesnik!).
Outlook Exp. pa zato, ker ne zavzema veliko sistemskih sredstev, se zažene takoj in nima problemov s precej veliko bazo sporočil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.66 Kraj: med Notranjsko in Primorsko
|
Objavljeno: Pon Maj 08, 2006 5:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za tako hitre in podrobne odgovore, vendar imam še en problem. Naložil sem si Mozillo thunderbird in outlook, pa mi nobeden ne pošilja sporočil, med tem ko vse ostalo deluje normalno.
Thunderbird mi javi naslednje sporočilo :
A je mogoče problem, ker sem povezan preko routerja. So potrebne mogoče kakšne nastavitve na njemu ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 3.99 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pon Maj 08, 2006 7:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za gmail račun v odjemalcu pošte si moraš najprej pravilno nastaviti gmail. Nekje sem videl postopek kako nastaviš, ampak se trenutno ne spomnim kje. Bom malo prebrskal.
EDIT: Sem našel. *Klik* |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gavran Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.75 Kraj: Posavje
|
Objavljeno: Pon Maj 08, 2006 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Thunderbird.
@ panasonic: za smtp server si nastavi server svojega ponudnika internetnega dostopa. Če je to Siol potem si za smtp nastavi mail.siol.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.52
|
Objavljeno: Tor Maj 09, 2006 10:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Meni Gmailov SMTP cisto normalno deluje, le pravilno ga je treba nastaviti (geslo, protokol) ... tako lahko vsaj vohunijo po *vsej* moji posti na tistem accountu, ne le prejetih sporocilih  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psic Član

Pridružen-a: Pon 10 Jan 2005 18:03 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.28 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Maj 12, 2006 12:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Pazi tudi vse varnostne nastavitve, predvsem SSL. Gmail je namreč dobro zaščiten. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|