|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Maj 18, 2006 8:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Conrad je svinjsko drag. Sosednja trgovina desno od Conrada (v Ljubljani) www.delko.si ima dosti cenejše kamere.
Jur
Nazadnje urejal/a jur Čet Maj 18, 2006 10:22 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14676 Aktiv.: 61.80 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Maj 18, 2006 9:29 am Naslov sporočila: |
|
|
MEKy je napisal/a: |
.... zdi se mi visoka cena.... glede na to, da se za tako ceno dobijo brezžične...
Rad bi čim manjšo in lahko tudi brez ohišja, po možnosti širokokotno. |
Seveda je visoka. Enak izdelek v Conradu čez mejo stane 50€ ca. 12.000sit- _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tModCNRD Član

Pridružen-a: Tor 09 Maj 2006 3:15 Prispevkov: 38 Aktiv.: 0.16
|
Objavljeno: Čet Maj 18, 2006 2:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se opravičujem za OT. Ker imam informacije o CONRADu iz prve roke bi želel pojasniti nekaj stvari zaradi takšnih izjav:
Citiram: |
Conrad je svinjsko drag. |
Ker na tem forumu komercialni prispevki niso zaželjeni, ne nameravam delati reklame, ampak bi samo pojasnil nekaj stvari glede nove organizacije in cenovne politike CONRADa.
Verjetno vas večina še ne ve, da vmesni člen med nemškim CONRADom in SLO tržiščem, ni več E-trading, ampak novi poslovalnici v LJ in Grosuplju. Zato so z letošnjim letom minili časi, ko smo (tudi jaz) na cene iz nemškega kataloga, plačevali do 60% dodatka-provizije in čakali na naročene artikle več tednov. Po novem so te cene višje od nemških le 10 do maks. 30%, z dobavnim rokom 3 do 7 dni.
Zato so npr. nekatere elektronske komponente celo cenejše od konkurence, ki se med drugim povezuje-linka tudi direkt iz tega foruma. Da kvalitetne predstavitve artiklov s podrobnimi slikami in pripeto PDF dokumentacijo niti ne omenjam.
Ker vseh artiklov iz nemških strani ni v slovenskem katalogu, se je zato odprl nov *Forum*, preko katerega lahko ažurno dobite točne informacije o izdelku, cenah in domačih testih.
Glede na visoko strokovnost članov tega foruma bodo vaša vprašanja verjetno samo glede cen .....
Upam, da vam bo ta informacija-razlaga v pomoč pri bodočem iskanju in izbiri komponent ter trgovine, o čemer se kot kupci še vedno lahko odločate(mo) predvsem sami.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Maj 18, 2006 3:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
...nove organizacije in cenovne politike CONRADa... |
Pred prejšnji teden sem v Ljubljanskem Conradu kupil košček pertinaxa (FR3). Ker sem ga nujno potreboval, sem ga vzel, kljub temu da je bila cena višja za okoli 25% od enako velikega kosa v HTE. HTE tiste dimenzije ni imel, zato sem vzel v Conradu.
Vzel sem v roke (ta hip) iz predala naključen chip: L293D
Primerjam cenike na internetu ta trenutek: v HTE (www.hte.si) po 570 sit, v Conradu (www.conrad.si) po 2090 sit.
Še malo primerjav:
HTE dil14 pozlačeno podnožje: 48.89sit -- Conrad navadno podnožje 90 sit
HTE upor 1/4 w 33 ohm 5% ogljenoplastni 6.75 sit -- Conrad 0.25W ogljikov upor, 33 ohmov, 90 sit
razlika med 1/4 W in 0.25 W znese čez 80 sit...
E-trading gor ali dol. [cenzurirano]
Jur
Ja, vem. 1/4 W je enako kot 0.25 W |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tModCNRD Član

|
Objavljeno: Čet Maj 18, 2006 4:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne nameravam se prepirat ali iskat dlak v jajcih. Cene varijajo od trgovine do trgovine in kupci gotovo znajo računati.
@jur, če pa že hočeš kakšno podrobnost v kakršne se v bodoče ne bom spuščal.
Zakaj v svojih primerjavah nisi navedel cene npr. potenciometer 10k LIN, ki stane v HTE 296SIT, v Conradu pa 261SIT.
Ali pa če omenim še kakšno dražjo napravo kot je npr. Magellanov GPS SporTrak, ki v HTEju stane preko 100.000SIT v Conradu pa ga dobiš pod 60.000SIT.
Da ne omenjam HTE prikaza izdelka, kjer ni niti fotografije, kaj šele kakšnega PDF dokumenta. Vsaj meni je to kot kupcu, serviserju, projektantu za nakup prva in bistvena informacija. Čeprav ves vložen trud in priprava takšnih informacij zahteva kar nekaj dodatnega dela pri prodaji, se to sedaj v končni ceni pozna minimalno.
Kot poznavalcu stroke so ti takšni podrobni podatki gotovo zelo pomembno. Zakaj to nočeš priznati pa veš najbolje sam.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.78 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Čet Maj 18, 2006 4:53 pm Naslov sporočila: re: |
|
|
tModCNRD ----a si to ti? Mraulinc ?
Dragi kolegi mora tudi Rebec od česa žvet
Rad bi pa povedal tole - Konradov katalog : odkod imate prevajalce ?
vseeno je ali so mV , mW , večkrat kar je zares važno sploh ni podano ipd...
elementi so opisani včasih malo po domaće , pač zato da nekaj piše
Btw. imel sem tudi nemški katalog  _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tModCNRD Član

|
Objavljeno: Čet Maj 18, 2006 5:31 pm Naslov sporočila: Re: re: |
|
|
lucca brassi je napisal/a: |
tModCNRD ----a si to ti? Mraulinc ?
Dragi kolegi mora tudi Rebec od česa žvet  |
Nič od tega, si v zmoti.
lucca brassi je napisal/a: |
Rad bi pa povedal tole - Konradov katalog : odkod imate prevajalce ?
vseeno je ali so mV , mW , večkrat kar je zares važno sploh ni podano ipd...
elementi so opisani včasih malo po domaće , pač zato da nekaj piše
Btw. imel sem tudi nemški katalog  |
Se strinjam, da nekateri prevodi in izrazi niso najbolj ustrezni. Še vedno pa je to precej bolje kot nič.
Ravno zaradi takšnih vprašanj in pomoči kupcem s strokovnega stališča je bil postavljen forum na katerem dobite vsa podrobnejša pojasnila in seveda lahko izrazite tudi kritike, ki bodo direktno posredovane vodstvu.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.92 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Maj 18, 2006 7:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Skočil sem na CONRAD-FORUM in se nisem utegnil prijaviti. Preveč cenim sebe in svoje oči !
Tisto je za otroški vrtec !
Pa brez zamere, zgolj moje mnenje.
p.s. : Pravil ni za dobiti. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14676 Aktiv.: 61.80 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Maj 19, 2006 6:59 am Naslov sporočila: |
|
|
tModCNRD je napisal/a: |
... Po novem so te cene višje od nemških le 10 do maks. 30%, z dobavnim rokom 3 do 7 dni....
LP |
OK, pa poglejmo kaj ta "le" pomeni. Recimo odločim se, da si opremim delavnico. Izbral bom nekaj naključnih izdelkov ter nekaj izdelkov, ki sem jih sam kupil. (seveda v Conradu čez mejo)
Za lažo primerjavo bodo cene v €.
Spajklna postaja LS 50 + LA 50
SLO:83.42€
GRAZ:59,90€
Razlika + 23.5€
Digitalni multimeter VC 820
SLO:108.45€
GRAZ:83,66
Razlika +24.8€
MICROMOT 50E vrtalnik
SLO:50.03€
GRAZ:33,75 €
Razlika:+16.3€
Ročni osciloskop HPS 40
SLO:417.25€
Graz:369,95€
Razlika +47.3€
Pa še en izdelek z oznako "ugodno"
Fotoelektrični detektorji dima , 3 kosi
SLO: 20.82€
Graz:14,90€
Razlika:5.9€
Zaključek; Če gremo po omenjen nakup čez mejo, prihranimo 117€ (ca 28.200sit)
S tega je razvidno, da je "piskrček" trgovcev pri nas nenormalno velik.
Računica naprej..
Ljubljana-Graz je ca 200km (400km v obe strani) Pri porabi avtomobila 7l/100 to znese 28l. Torej bomo za bencin dali ca 7.000sit. Ostane nam še 21.000sit. ... _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Maj 19, 2006 7:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Tole znese 21% višje cene pri nas. (Če slučajno koga zanima) _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3365 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Maj 19, 2006 7:29 am Naslov sporočila: Tudi antireklama bi morala biti prepovedana! |
|
|
A ste že slišali tistega:
Človek leži na cesti, drugi ljudje ga brcajo. Dva gledata, kaj se dogaja. Potem eden od njiju tudi pristopi, in še on brcne ležečega. Pa ga ta drugi vpraša, zakaj si ga pa ti brcal? In mu le ta odgovori: Ja, pač zato, ker je na tleh.
Vedno čutim simpatijo do tistega na tleh in če ni preveč riskantno za moje zdravje, se zanj zavzamem.
A ste za to, da na to temo malo umirimo žogo? Živimo v svetu, kjer se vsak trudi pridobiti svoj življenski prostor. Dokler pri tem ni nasilen in tat, potem je vse v redu, kaj ne? Ljudje trgovine CONRAD pač po svoje iščejo svoje kupce in nikogar ne prisiljujejo, da pridemo k njim.
Če na tem forumu ni dovoljena reklama, potem bi morda bilo prav, da bi bila prepovedana tudi antireklama. Če nekdo 'osira' neko trgovino, ji s tem dela škodo in nasilje.
Mislim, pa, da bi bilo škoda, če si udeleženci Foruma ne bi pomagali med seboj z informacijami, kje kaj kupovati. Seveda ne mislim s tem reklame kar povprek, ampak če nekdo povprašuje po konkretnem izdelku, (ne na splošno, češ, kje se kupuje poceni elektronsko robo), potem ni nič narobe, če tisti, ki imamo izkušnje, kaj o tem povemo.
Jaz imam probleme z nogami, in kupujem tam, kamor pridem z avtomobilom. To je JUST in pa ob sobotah, ko se da parkirati, pri IC. CONRAD je tudi dostopen z avtomobilom in pri njem kupujem pač stvari, ki jih drugje ne dobim, in jih dobim le pri CONRADU in sem mu hvaležen, da jih pri njem dobim. Poslujem, če se le da , brezgotovinsko, in nikoli ne držim denarja v denarnici. Zato mi tudi pošiljanje robe 'po povzetju', kar vsi elektronski prodajalci ponujajo, ne odgovarja, ker ko pride poštar, nimam denarja, in se pred poštarjem počutim nekako revnega. Pa tudi verjetno bi za poštnino plačal več, kot je materijal, ki ga kupim, vreden.
Pri CONRADU sem kupil na primer dve radijsko vodeni uri, nekaj PIR senzorjev, ki sem jih vgradil kar v doze, kjer so bila prej stikala za luč, kupil sem tudi DCF sprejemnik, ki sem ga nesel nazaj in so mi ga vzeli nazaj, pa še sedaj nisem prepričan, da nisem sam kaj zamočil, da mi ni delalo. In kar mi je zelo všeč je to, da dobim dokumentacijo o izdelku, ki ga iščem, po internetu.
Poanta tega mojega prispevka je: Pustimo vsem živeti in ne delajmo jim škode z antireklamo. _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pet Maj 19, 2006 7:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Vilko komentiral sem tisti LE.
Pri nas imamo veliko trgovin, ki niso naše Hofer, Špar...itd a v njih so cene včasih celo nižje nikakor pa za 20% višje. Navedel sem le primer. Cene za primerjavo lahko vsak, ki ima dostop do spleta sam preveri. Kje kdo kupuje pa je stvar posamezika. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.92 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Maj 19, 2006 7:51 am Naslov sporočila: |
|
|
vilko, imaš popolnoma prav.
Problem je samo v eni stvari, ki je sedaj že jasna. Nekdo, ki je istočasno mod na CONRAD-FORUM, (mimogrede, takega razmerja med zaklenjenimi in free tememi pa še ne) poskuša zavajati uporabnike tega foruma z "nizkimi" cenami, ki pa to niso.
Povsem drugače bi bilo, če bi se oglasil in podal zgolj informacijo, da forum obstaja in, da je podjetje zdaj organizirano drugače.
Moje mnenje je, da je njegov prispevek, že na meji tega, kar rečemo komercialno oglaševanje, torej kot tak na tem forumu vprašljiv. Reakcije uporabnikov so potem temu primerne.
tModCNRD, nič osebnega, a recimo bobu bob ! Še zdaleč se ne bom spuščal, kako do teh cen pride. Vem da so države, kjer so rabati precej nižji od naših. Njihovo filozofijo vpeljevat na naš trg je lahko pogubno. Vem pa tudi da je CONRAD gmbh firma, ki je zelo prilagodljiva, če to hoče. V Češkem sem pred več leti kupoval conradove stvari tudi za faktor 3,8 x ceneje kot v Nemčiji.
Upam, da bo ta namig pomagal.
Lep dan želim še naprej. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70653.26
|
Objavljeno: Pet Maj 19, 2006 9:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tModCNRD Član

|
Objavljeno: Pet Maj 19, 2006 2:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Silvo in @ Highlag hvala, da ste se potrudila s primerjavo in izračunom. Rezultat samo potrjuje moje obvestilo o znižanju cen.
Naj vam povem še najnovejšo informacijo. Najkasneje v pol leta se bodo cene še spustile. Reorganizacija cenovne politike še vedno poteka in bo končana pred koncem leta.
VolkD je napisal/a: |
Problem je samo v eni stvari, ki je sedaj že jasna. Nekdo, ki je istočasno mod na CONRAD-FORUM, (mimogrede, takega razmerja med zaklenjenimi in free tememi pa še ne) poskuša zavajati uporabnike tega foruma z "nizkimi" cenami, ki pa to niso. |
Zanimivo, da to piše oseba, ki je še pred dnevi na tem istem forumu reklamirala svoj lastni forum. In to ne kakršen koli, temveč direktno konkurenčen temu. Forum kjer sem jaz moderator to nikoli ne bo, in že po svojem namenu ter zasnovi ne more biti konkurenca temu!
Še stavek na tvoje mnenje o otroškem vrtcu - oblika in barve Conrad foruma so izdelana po naročilu plačnika, ki je želel podoben dizajn, kot so obstoječi katalogi.
Se ti zdi to čudno?
borisz je napisal/a: |
Tudi meni gre v nos tisto hvaljenje slovenskega Conrada in opravičevanje. Tudi sam sem bil v trgovinski branži (1 Milijon € letnega prometa, 4 trgovine, 11 zaposlenih, lastni uvoz, lastna blagovna znamka). Recimo dovolj podoben Conradu, da lahko tole komentiram iz druge roke. |
Še en primerek nekoga, ki očita drugim sam pa počne enako, in to v še večji meri. Če pogledam tvoje poste bi lahko rekel, da se tvoja trgovska zgodovina precej pozna na tem forumu.
Naj še enkrat povem - moj prispevek in oglašanje na forumu ni direktno reklamiranje! CONRAD od nekaj forumašev tega foruma (čeprav strokovnega tako po zasnovi kot tudi večini forumašev) ne bo niti obogatel, niti obubožal. Če bi bil moj namen širokopotrošniški bi začel obveščanje npr. na ****Suxu.
Moj namen je bilo obvestilo članom tega foruma o neki trgovini, ki se cenovno popravlja v korist kupcev, in je bila do sedaj na slabem glasu zaradi navitih cen.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni