|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sberci Član

Pridružen-a: Pon 08 Dec 2014 15:25 Prispevkov: 114 Aktiv.: 0.89 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2015 2:41 pm Naslov sporočila: LED Paneli |
|
|
Sicer ne vem če sem temo postavil v pravi foruma pavseeno
Že nekaj člasa razmišljam da bi v kuhinjo za rasvetljavo postavil 2 led panela (1x nad mizo, 1x pri štedilniku)
Do nekaj časa nazaj so bili Led paneli cca 300X600mm v rangu 400 ... 500€ sedaj pa se pa se pojavljajo tudi na Kitajskem po cca 20-30€
Se kdo kaj bolje spozna na te stvari? V čem bi bila lahko bistvena razlika med LED paneli za 400€ ali 20€ istih dimenzi, enake moči in svetilnosti ... Skratka na prvi pogled naj bi šlo za isto zadevo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.12 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2015 4:19 pm Naslov sporočila: Re: LED Paneli |
|
|
sberci je napisal/a: |
Sicer ne vem če sem temo postavil v pravi foruma pavseeno
Že nekaj člasa razmišljam da bi v kuhinjo za rasvetljavo postavil 2 led panela (1x nad mizo, 1x pri štedilniku)
Do nekaj časa nazaj so bili Led paneli cca 300X600mm v rangu 400 ... 500€ sedaj pa se pa se pojavljajo tudi na Kitajskem po cca 20-30€
Se kdo kaj bolje spozna na te stvari? V čem bi bila lahko bistvena razlika med LED paneli za 400€ ali 20€ istih dimenzi, enake moči in svetilnosti ... Skratka na prvi pogled naj bi šlo za isto zadevo. |
Med kitajsko izdelavo in kitajsko izdelavo z nalepko Made in Germany  _________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sberci Član

|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2015 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer sem tudi sam podobnega mnenja vendar sem vseno prašal da se nebi pol izkazalo da pri teh "cenenih" panelih manjkajo kaki UV filti ali kaj podbnega kar je v konči fazi razlika.
UV filter je zgolj zadeva ki mi je prva pdala na pamet, ni rečeno da ima kako vezo z panelom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.12 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2015 6:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Kvečjemu nebo enaka svetilnost posameznih diod, drugače so pretty much enake te stvari. _________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sberci Član

|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2015 11:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Ok na to sem pripravljen in da secificiran svetilnost ne ustreza dejanski Ampak ok |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.71 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Sob Dec 12, 2015 3:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Življenjska doba je pa najbrž druga razlika. _________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 4.99 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2015 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Tule povprašaj ( link ). Sem dobil dobro ceno in odlično kvaliteto z podporo v sloveniji. Njihove lučke mi svetijo že eno leto (okoli 60 kos) pa niti pri eni nisem imel problema.
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matej-M Član

Pridružen-a: Čet 14 Maj 2009 18:40 Prispevkov: 87 Aktiv.: 0.44 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Dec 21, 2015 4:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
no imam 4 komade dve leti in delajo brez problema, eden rezervni pa čaka v omari  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sberci Član

|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2015 11:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Izn kje si naročil? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matej-M Član

Pridružen-a: Čet 14 Maj 2009 18:40 Prispevkov: 87 Aktiv.: 0.44 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2015 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
iz ebaya |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ssdzkrez Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2011 15:13 Prispevkov: 401 Aktiv.: 2.28 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2015 8:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Problem teh poceni kitajčkov so predvsem napajalniki. Proizvajajo zelo velik brum in smetijo okoli. Radijske postaje vse šumijo, kadar ima prižgane luči. Kar se tiče panelov, pa nimam pripomb, tudi meni že svetijo 2 leti brez težav. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sberci Član

|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2015 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Matej-M je napisal/a: |
iz ebaya |
Lahko daš kak link?
Evo jaz sem ga sedaj dobil. Se vidi da je "kitajc"
Sicer tisto kar se vidi od spodaj je čisto lično izdelano, zgornja stran pa je malce [slovenščina je zame švedska vas] [slovenščina je zame švedska vas] ampak se tako ali tako skrije.
Se pa malce razočaran nad svetilnostjo. Deklariranih 3500lum pri topi beli svetlobi je premalo za nad kuhinjsko mizo.
Sem mal še gledal podobne panele glede na moč imajo vsi deklarirano med 1100lum -1700lum tako da tale podatek o 3500lum- je sigurno napačen  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2015 8:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Razlika je lahko v barvnem spektru. Tisti ta cenejpi bodo imeli slabšo svetlobo kot tisti dragi.
Seveda pa je lahko tisti dražji le zaradi posredništva. Če že greš na drago zadevo, pojdi na Osram, Samsung, Luxeon,CREE,Honglitronic,Philips...ect.
Za LEDSM vem, da imajo LED od dobrega kitajskega proizvajalca. Če pa dajejo not dejansko ta boljše LED pa ne bi vedel.
Ostalo kar je poceni, je dobro samo na pogled. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
l3banj12 Član

Pridružen-a: Čet 30 Okt 2014 23:25 Prispevkov: 167 Aktiv.: 1.28 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2015 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
ElGrigon je napisal/a: |
Razlika je lahko v barvnem spektru. Tisti ta cenejpi bodo imeli slabšo svetlobo kot tisti dragi.
Seveda pa je lahko tisti dražji le zaradi posredništva. Če že greš na drago zadevo, pojdi na Osram, Samsung, Luxeon,CREE,Honglitronic,Philips...ect.
Za LEDSM vem, da imajo LED od dobrega kitajskega proizvajalca. Če pa dajejo not dejansko ta boljše LED pa ne bi vedel.
Ostalo kar je poceni, je dobro samo na pogled. |
Razumem da se pod slabšo svetlobo barvnega spektra smatra razne "špice" v spektru in da ni "enakomerno" porazdeljen kot recimo sončev spekter.
Ne razumem pa kako to vpliva na človeka, oziroma zakaj naj bi bili "špičasti" spektri slabši, ob predpostavki da imata obe svetlobi isto svetilnost? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2015 12:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Razen tega, da niso vse barve predmetov takšne kot bi morale biti (ali vsaj najbližje česar je oko vajeno), vpliva tudi na vid, sploh, če si prostor še slabo osvetlimo.
So neke študije kjer se omenja tudi utrujenost, migrene,...itd, nimam pa nobenega linka, da si bi prebral. Na google bi že kaj našel... _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni