|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
boriskozjan Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23 Prispevkov: 956 Aktiv.: 4.73 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
71GA Član

Pridružen-a: Tor 16 Jun 2009 18:53 Prispevkov: 391 Aktiv.: 2.01 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 20, 2016 2:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja saj ni komplicirano - lahko bi naredil sam vendar se gre za šolo, kjer nameravamo kupiti en kos - vsak šolski kos mora imeti varnostni certifikat tako da samogradnja odpade v celoti. Pomisli, kakšno sranje bi imeli v primeru nesreče... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok_S Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06 Prispevkov: 506 Aktiv.: 4.53 Kraj: Ljubljana, Trzin
|
Objavljeno: Ned Nov 20, 2016 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
...gre za šolo, kjer nameravamo kupiti en kos - vsak šolski kos mora imeti varnostni certifikat ??!???
Svinčniki so definitivno bolj nevarni pa za njih nihče ne zahteva varnostnega certifikata. Za vsako reč je potrebna določena mera zdrave pameti - verjamem pa, da se v JU vsi otepajo popolnoma vseh odgovornosti, to pa na žalost na tak način ne gre.
Obenem menim, da varnostnega certifikata za tak proizvod nima prav nihče, ker ne gre za stroj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
71GA Član

|
Objavljeno: Pon Nov 21, 2016 9:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Iztok_Š je napisal/a: |
...gre za šolo, kjer nameravamo kupiti en kos - vsak šolski kos mora imeti varnostni certifikat ??!???
Svinčniki so definitivno bolj nevarni pa za njih nihče ne zahteva varnostnega certifikata. Za vsako reč je potrebna določena mera zdrave pameti - verjamem pa, da se v JU vsi otepajo popolnoma vseh odgovornosti, to pa na žalost na tak način ne gre.
Obenem menim, da varnostnega certifikata za tak proizvod nima prav nihče, ker ne gre za stroj. |
Sistem je tak, medtem ko ti mene napadaš kot da sem nek kreten!? Predstavljaj si, da šola nekomu plača da malo "pofuša" elektro inštalacijo na šoli. Nato se slučajno zgodi, da ubije dijaka pri praksi in se ugotovi, da je šola najela "freelancerja", ki se je malo zmotil. Po tvojem bi tukaj rekel kaj? UPS! SE ZGODI?
Vodstvo bi v tem primeru takoj izgubilo tla pod nogami in tega nočejo. Zato zahtevajo, da vedno za kupljenimi produkti stoji firma, ki mora imeti izdelek narejen po varnostnih predpisih. Posledično "freelancerji" odpadejo. Če se s tem počutiš napadenega oz. ogroženega to ni moj problem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok_S Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06 Prispevkov: 506 Aktiv.: 4.53 Kraj: Ljubljana, Trzin
|
Objavljeno: Pon Nov 21, 2016 9:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Oprosti !! Nič ne napadam tebe ne me narobe razumet. Gre za tiste v javni upravi (v šolstvu v tem primeru, ampak je povsod enako) , ki ne znajo uporabljati zdrave pameti in po nepotrebnem zaradi svojega neznanja komplicirajo brez kakršne koli potrebe. Električar je drugo in se ve kako in kaj.
Tukaj gre za enostaven pripomoček, ki je na nivoju ravnila, svinčnika, čopiča... in te stvari NE PODLEŽEJO standardu o varnosti strojev tako, da bi brez težav to lahko naredili sami in uporabljali tudi na šoli. Osebno ne vidim glede tega prav nobenega zadržka niti predpisa, ki bi to preprečeval. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
71GA Član

|
Objavljeno: Pon Nov 21, 2016 10:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Iztok_Š je napisal/a: |
Oprosti !! Nič ne napadam tebe ne me narobe razumet. Gre za tiste v javni upravi (v šolstvu v tem primeru, ampak je povsod enako) , ki ne znajo uporabljati zdrave pameti in po nepotrebnem zaradi svojega neznanja komplicirajo brez kakršne koli potrebe. Električar je drugo in se ve kako in kaj.
Tukaj gre za enostaven pripomoček, ki je na nivoju ravnila, svinčnika, čopiča... in te stvari NE PODLEŽEJO standardu o varnosti strojev tako, da bi brez težav to lahko naredili sami in uporabljali tudi na šoli. Osebno ne vidim glede tega prav nobenega zadržka niti predpisa, ki bi to preprečeval. |
Razumem, kaj govoriš in verjemi, tudi meni se delo v javni upravi včasih zdi nesmiselno in zakomplicirano. Upam, da se stvari popravijo ampak to je na strani ministrstva in vseh svetnikov, ravnateljev, ki so v šolstvu že 20+ let.
Pač nesreče se dogajajo. Lahko na preprosti napravi popusti ležaj ali kak vijak in se ob pritisku nosilec sprosti, koga udari v oko... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pon Nov 21, 2016 12:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kupi iz tujine oz. ebaya. Zakaj bi moral imeti posrednik še dobiček? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1661 Aktiv.: 13.19 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Pon Nov 21, 2016 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
71GA je napisal/a: |
Ja saj ni komplicirano - lahko bi naredil sam vendar se gre za šolo, kjer nameravamo kupiti en kos - vsak šolski kos mora imeti varnostni certifikat tako da samogradnja odpade v celoti. Pomisli, kakšno sranje bi imeli v primeru nesreče... |
Me zelo zanima kdo te je tole "nafarbal" in seveda še za katero šolo gre. S takimi pravili je šolstvo tako kot je, prakse je vedno manj, mnoge šole so oklestile kvoto ur praktičnega pouka na minimum. Za varstvo pri delu še niste slišali? Če se bojiš, da kumu kaj prileti v oko, ste dolžni uporabiti zaščitna očala! Ker omenjaš električno inštalacijo in freelancerje, tole v tej temi gre za pripomoček, to ni stroj, še najmanj električni. Največ kar se lahko zgodi je, da bi kdo vtaknil prste vmes, nekdo drug pa bi pritisnil in bi nekoga malo uščipnilo, še vrata v prostor so veliko bolj nevarna... aja, vrata imajo atest in varnostni certifikat, volk sit in koza cela.
Učitelji so pogosto brez hrbtenice, eni bi po liniji najmanjšega upora, drugi imajo ideje in bi delali (kot ti) ampak se bojijo karkoli narediti po svoje, tudi na lastno odgovornost. Poglej, če si ne upaš, pač ne boš naredil, naj ti preprosto povečajo budget ali pozabi na svoje ideje, tu nimaš kaj. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
71GA Član

|
Objavljeno: Pon Nov 21, 2016 1:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
v.j. je napisal/a: |
71GA je napisal/a: |
Me zelo zanima kdo te je tole "nafarbal" in seveda še za katero šolo gre. S takimi pravili je šolstvo tako kot je, prakse je vedno manj, mnoge šole so oklestile kvoto ur praktičnega pouka na minimum. Za varstvo pri delu še niste slišali? Če se bojiš, da kumu kaj prileti v oko, ste dolžni uporabiti zaščitna očala! Ker omenjaš električno inštalacijo in freelancerje, tole v tej temi gre za pripomoček, to ni stroj, še najmanj električni. Največ kar se lahko zgodi je, da bi kdo vtaknil prste vmes, nekdo drug pa bi pritisnil in bi nekoga malo uščipnilo, še vrata v prostor so veliko bolj nevarna... aja, vrata imajo atest in varnostni certifikat, volk sit in koza cela.
Učitelji so pogosto brez hrbtenice, eni bi po liniji najmanjšega upora, drugi imajo ideje in bi delali (kot ti) ampak se bojijo karkoli narediti po svoje, tudi na lastno odgovornost. Poglej, če si ne upaš, pač ne boš naredil, naj ti preprosto povečajo budget ali pozabi na svoje ideje, tu nimaš kaj. |
Varstvo pri delu (praksi) je zajeto v prvih par ur delavniškega dela. Na koncu dijaki izpolnijo obrazec, da so bili seznanjeni z nevarnostmi. Še vseeno vodstvo pač ne pusti nakupa, če za izdelkom ne stoji firma... In nisem se jaz tega spomnil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

|
Objavljeno: Pon Nov 21, 2016 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da se nisi tega sam spomnil, si že napisal in se ni potrebno več ponavljati. Izogibaš pa se odgovoru na nekatera vprašanja: šola, oseba ...
Kot sem ti že napisal (ne bom se ponavljal), treba se je malce znajti in imeti hrbtenico, nakup ni potreben, lahko se tak preprost izdelek, ki je v bistvu pripomoček, naredi pri praksi. Problem nastane le, če je ur premalo, če ni na voljo ustreznega orodja in če ni učitelja, ki bi bil pripravljen žrtvovat nekaj svojega "dragocenega" časa, ki je namenjen pripravi na pouk, ta čas je namreč plačan. Šola bo nabavila material, si boš že nekaj izmislil za kaj rabiš, potem pa sestavite sami oziroma sestaviš sam. Ampak nikar se ne ponavljaj, raje se pozanimaj kako je z varnostnimi zadevami v resnici, predlagam da informacije poiščeš izven stavbe, v kateri si zaposlen. OK, kaj pa če se komu kaj zgodi pri delu s tem pripomočkom, kaj če nekoga ubije, nekomu odtrga roko ali prst, .... ker je to zanemarljivo majčkena možnost, pač tvegaš na lastno odgovornost, ker boš izpolnil svoje poslanstvo, ne pozabi, si namreč učitelj, v nekaterih primerih moraš premagati tudi birokracijo. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
71GA Član

|
Objavljeno: Pon Nov 21, 2016 2:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da se nisi tega sam spomnil, si že napisal in se ni potrebno več ponavljati. Izogibaš pa se odgovoru na nekatera vprašanja: šola, oseba ...
Kot sem ti že napisal (ne bom se ponavljal), treba se je malce znajti in imeti hrbtenico, nakup ni potreben, lahko se tak preprost izdelek, ki je v bistvu pripomoček, naredi pri praksi. Problem nastane le, če je ur premalo, če ni na voljo ustreznega orodja in če ni učitelja, ki bi bil pripravljen žrtvovat nekaj svojega "dragocenega" časa, ki je namenjen pripravi na pouk, ta čas je namreč plačan. Šola bo nabavila material, si boš že nekaj izmislil za kaj rabiš, potem pa sestavite sami oziroma sestaviš sam. Ampak nikar se ne ponavljaj, raje se pozanimaj kako je z varnostnimi zadevami v resnici, predlagam da informacije poiščeš izven stavbe, v kateri si zaposlen. OK, kaj pa če se komu kaj zgodi pri delu s tem pripomočkom, kaj če nekoga ubije, nekomu odtrga roko ali prst, .... ker je to zanemarljivo majčkena možnost, pač tvegaš na lastno odgovornost, ker boš izpolnil svoje poslanstvo, ne pozabi, si namreč učitelj, v nekaterih primerih moraš premagati tudi birokracijo. |
Jaz se ničesar ne izogibam. Predlagam, da se držiš teme, ki ni "pljuvanje po šolskem sistemu" ampak predlaganja manual stencil printerja.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

|
Objavljeno: Pon Nov 21, 2016 2:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda se izogibaš, pa še kako. Pljuvanje po šolskem sistemu ni potrebno, vsi dobro vemo kakšen je. Menim, da bi bila bolj primerna graja čez učitelje, ki se ne znajdejo/te.
Jaz sem ti predlagal, kaj storiti, če tega ne želiš, je to tvoj problem. Če želiš ne vem kakšne papirje, potem pa kar v LPKF ali kamorkoli že, kjer te papirje imajo. Če presega tvoj budget, potem boš moral poskušati le tega povečati ali opustiti idejo.
Mimogrede te vprašam, čeprav je mogoče izven teme, kaj sploh poučuješ, da ta "stencil printer" sploh potrebuješ? Verjetno ste obdelali in obvladate že vsa tista znanja, ki so predhodno potrebna, za spajkanje SMD-jev z vročim zrakom ali pečico... bo naslednje vprašanje sledilo: kje dobiti reflow pečico, moj budget je 500eur
Ali je stencil printer zgolj tvoja ideja in želja... seveda je lahko, učitelj je pri svojem delu avtonomen... in prav na tej podlagi sem ti predlagal izdelavo pripomočka v samogradnji. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Pon Nov 21, 2016 5:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko pa dobi stenico, če pozabi prst v okvirju  _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
71GA Član

|
Objavljeno: Tor Nov 22, 2016 12:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda se izogibaš, pa še kako. Pljuvanje po šolskem sistemu ni potrebno, vsi dobro vemo kakšen je. Menim, da bi bila bolj primerna graja čez učitelje, ki se ne znajdejo/te.
|
Sem mislil, da boš dojel namig in obrnil pogovor v konstruktivno smer a sem se zmotil. Očitno je, da nimaš pojma o politiki tega foruma - ugrabil si mojo temo za reševanje lastnih frustracij. To leti na veliko posameznikov, ki preganjate svoj prosti čas in komentirate prav vsako temo, ki jo pač lahko, čeprav nimate nikakršne intelektualne vrednosti, ki bi jo prispevali k temi. Mislim, da se na tak način zgolj nesmiselno preganjate za izredno nepomembnim številom prispevkov in aktivnostjo izpisanima pod vašim avatarjem... Prosim poiskusite s takimi komentarji na Q/A strani http://electronics.stackexchange.com/ pa da vidimo, koliko časa bodo vaše številke ostale pozitivne... Tam moderatorji namreč opravijo svoje delo.
Mene so zgolj zanimala priporočila a bom pomoč raje poiskal drugje - takim slovencljem kot ste ti in tvoja družba pa želim čim več točk na tem forumu.
Prosim moderatorja, da izbriše to tako ali tako že zavoženo temo.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.05 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Tor Nov 22, 2016 2:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prosim, da ne daješ vse v isti koš!
Mimogrede, tudi ti si se prepiral. _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni