www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Naprava za pozicijo tel številke
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Mr.Nice
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Avg 2006 11:24
Aktiv.: 0.48
Kraj: okolica Maribora

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 6:15 pm    Naslov sporočila:  Naprava za pozicijo tel številke Odgovori s citatom

Zanima me, če obstaja kakšna naprava, ki bi pokazala, kje se nahaja oseba z telefonsko številko?
Npr vtipkaš njeno številko in natančno pokaže,kje je oseba?
Nekakšen princip gps-a.
LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obstaja. Je del sklopa telefonskega sistema providerja. Za njeno uporabo je potrebno pridobiti nalog sodišča. V izjemnih primerih reševanja človeškega življenja se na tak papir ne čaka. Dežurni ali kak drug odgovoren v providerju izda ukaz za ugotavljanje te informacije. S tem pa prevzame tudi polno pravno odgovornost.
Mr.Nice
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 24, 2006 11:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej ne gre brez pravnih poti, škoda.
Tega verjetno niti ni mogoče kupiti brez nikakršnih papirjev...
LP
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 24, 2006 11:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za navadne (fiksne) telefone ni problem ugotoviti lokacije. Greš na telekomov web: tis.telekom.si. Če si registriran uporabnik, odtipkaš telefonsko številko in dobiš vse podatke vključno z lokacijo na zemljevidu. Če si brezplačno registriran je nekaj omejitev.
Pri mobitelih se da ugotoviti približno oddaljenost (zono) od bazne postaje. Ko je znana oddaljenost od dveh baznih postaj, se oseba nahaja nekje približno v sečišču krogov oddaljenosti. GPS točnosti seveda ni.

V prilogi, iskanje številke 239 61 20: Metalka, Dalmatinova 2, Ljubljana, označeno z črno puščico. Rdeči krogec je dejanski rezultat iskanja. Slika je malo odrezana, da je majhna.

Jur

metalka.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  64.43 KB
 Pogledana:  0 krat

metalka.JPG

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mr.Nice
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 24, 2006 3:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja mislil sem konkretno gsm.
Nazaj na vrh
siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.36
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 24, 2006 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:

...
Pri mobitelih se da ugotoviti približno oddaljenost (zono) od bazne postaje. Ko je znana oddaljenost od dveh baznih postaj, se oseba nahaja nekje približno v sečišču krogov oddaljenosti. GPS točnosti seveda ni.
...
Jur

to ni res!
mislim, naj bi blo res - tehnično gledano, v praksi oz. realnosti pa NEMOGOČE!

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 24, 2006 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

siljo je napisal/a:
jur je napisal/a:

...
...
Jur

to ni res!
mislim, naj bi blo res - tehnično gledano, v praksi oz. realnosti pa NEMOGOČE!

Japajade ... Nas najvecji operater ponuja lokacijsko storitev, ki deluje v okviru zonznosti in temelji ravno na postopku dolocanja pozicije, ki ga je opisal jur. Tehnologija obstaja in deluje.

V Ljubljani deluje recimio na del mesta, v manjsih krajih pa pac samo omeni kraj; naj bi bilo cca. pol kilometra natancno. Inteligentno podjetje bi to tudi znalo izkoristiti (trzenje glede na lokacijo, itd.), a pri nas se ni prislo do tega (cenejsa narocnina v zameno za oglase recimo).

Poslji SMS z vsebino "lokacija" (brez narekovajev) na 1919. Placas tudi povratni SMS (mislim da 25 SIT). A je se nemogoce ?
Nazaj na vrh
dipsi111
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17
Aktiv.: 1.47
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 24, 2006 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem naročnik pri Simobilu in imam telefon SonyErickson K700i. Na displayu mi vedno pod operaterjm piše še kraj kjer se nahajam. Najprej sem mislil, da stvar deluje samo v Sloveniji, vendar ko sem bil na dopustu na Hrvaškem je zadeva ravno tako prikazovala kraj kjer sem se nahajal.

LP Boštjan
Nazaj na vrh
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.96
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 24, 2006 9:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja jaz sem pa pri mobitelu in hecno je to da v sloveniji mi ne piše nič ko pa grem na hravaško ali pa v italijo mi pa piše kraj kej sem.
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 24, 2006 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri Mobitelu so to že imeli, kasneje pa ukinili, zdaj pa zaračunavajo.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Tihi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15
Aktiv.: 1.18
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 25, 2006 8:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot je že rekel Jur, drugače so cone na 100m natančno, se pravi če pogledaš za vsaj tri postaje in kje se sekajo kolobarji dobiš že kar narančno lokacijo. To si lahko izračunaš tudi sam, če imaš na telefonu omogočen prikaz baznih postaj in njihove parametre (sprobano). Sveda moraš vedet tudi kje se bazne nahajajo. Te pa tudi pri operaterju BP locirajo še malo bolj natančno, če so "izredne razmere" (tudi sprobano).
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 25, 2006 8:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, samo resolucija 100 m je resno določanje preslaba. Na ta način ne moreš zadeti niti ulice, bloka, kaj šele stanovanje.

Na začetku te teme piše:
Citiram:
Npr vtipkaš njeno številko in natančno pokaže,kje je oseba?
Ni pa omenjeno koliko natančno je natančno. Mogoče je 100 m že dovolj?

Jur
Nazaj na vrh
Tihi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 25, 2006 9:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš srečo se kolobarji lepo sekajo tako, da natančnost varira od recimo 5m do 80m2, zato pa imaš ponavadi na voljo več baznih. Je pa res da za drugo osebo to ni možno, če nisi operater. Mislim pa da ima tukaj tudi kaj veze nekaj glede varstva osebnih podatkov Surprised
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 25, 2006 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Operaterja ravno tako omejuje širina con, tako da točne lokacije (stanovanja) ne more določiti. Ravno zaradi tega hočejo po svetu uvesti predpise, da bi mobiteli imeli obvezno vgrajen GPS. Vse to za našo varnost, se razume. :shock:

Jur
Nazaj na vrh
Tihi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 25, 2006 9:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V mestu niti ni toliko težko dovolj točno določit ker imaš veliko baznih postaj in vzameš tiste ki se najlepše pokrivajo oz. slabo prekrivajo. Je pa malo slabša situacija na podeželju, kjer je baznih manj in ne morejo toliko pazit nate (seveda vedno samo z naboljšimi namerami Laughing ).
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni