|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
robika Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 20:55 Prispevkov: 281 Aktiv.: 1.19 Kraj: ajdovščina
|
Objavljeno: Tor Jul 09, 2024 1:07 pm Naslov sporočila: Iskanje/locir zunanjega brezžičnega temperaturnega senzorja |
|
|
Bivši najemnik mi je pustil v hiši termometer z brezžičnim zunanjim senzorjem. Spomladi, ko je prvič prenehal pošiljati temperaturo, sem vprašal bivšega najemnika, če ve kje je lociran zunanji senzor. Vse sem pregledal okoli hiše, a ga nisem našel. Danes sem opazil, da zunanja temperatura spet deluje, zdaj vem glede na temperaturo, da je na vzhodni strani. Še enkrat sem temeljito pregledal okolico hiše, a ga ne najdem. Morda je padel z okna med travo, zdaj pa je prekrit z nanešeno zemljo. Ima kdo idejo kako ga poiskati, verjetno bi šlo s kakšnim občutljivim sprejemnikom v širšem frekvenčnem spektru (verjetno med 430 in 870MHz).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 1123 Aktiv.: 6.29 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Tor Jul 09, 2024 3:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ima sprejemna enota kakšen naziv. Po temu bi lahko pogruntali frekvenco.
_________________ Vremenska postaja Doblička gora |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
magma Član

Pridružen-a: Sob 18 Avg 2012 18:59 Prispevkov: 106 Aktiv.: 0.68 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Jul 09, 2024 4:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi če poznaš frekvenco bo težko najti zunanjo enoto. Zaradi varčevanja z energijo te zadeve ne oddajajo konstantno, temveč v kratkih impulzih. Doma imam 2 uri z zunanjim temperaturnim tipalom, eno odda impulz vsakih 30 sekund, drugo pa vsako minuto.
_________________ l.p. Dušan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1971 Aktiv.: 12.88 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Tor Jul 09, 2024 4:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če si glede na temp. že določil na kateri strani hiše se skriva oddajnik, potem tudi mislim, da ni pokrit z zemljo.
Počakaj na noč, z malo sreče ima oddajnik ledico, ki vsake toliko časa utripne in s še več sreče, da je oddajnik z ledico obrnjen tako, da bi jo ponoči opazil.
Bo pa potrebno kar nekaj časa "buljiti" v nič, sploh, če oddajnik oddaja na npr. 30 sek. ali več.
_________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3531 Aktiv.: 31.57
|
Objavljeno: Tor Jul 09, 2024 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej, če je kakšna izrazita stopnica v temperaturi. S tem bi lahko ugotovil kdaj pride na sonce. S tem bi precej zožal kje iskati.
Na RF meritve po mojem lahko pozabiš, ker takih čričkov je v okolici cel kup.
Pri meni zgleda takole pri senzorju v vrtni uti. Postavljen je sicer v notranjosti, a blizu zunanje zahodne stene. Malo čez 16h začne na leseno steno sijati sonce.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
311.97 KB |
Pogledana: |
1 krat |

|
_________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robika Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 20:55 Prispevkov: 281 Aktiv.: 1.19 Kraj: ajdovščina
|
Objavljeno: Tor Jul 09, 2024 8:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri tisti hiši sem bolj poredko. Danes sem bil tam, ker mi je elektro menjal števec za trifazni in sem opazil, da zunanja temperatura spet deluje. Očitno si je baterija od pomladi nekoliko opomogla. Termometer je tale in zunanja enota deluje na 433MHz. Danes je en fant bolj na nežno prekopal nanesen pesek ob hiši, a ga ni uspel izslediti. Razmišljal sem v smeri da bi zvečer ko padejo temperature začel točkovno po cca 1/4m² segrevat (npr.: fen na vroč zrak ali plinski brener) okolico in opazovati kdaj začne naraščat temperatura.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mateik Član

Pridružen-a: Sob 06 Avg 2022 18:31 Prispevkov: 261 Aktiv.: 7.50 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 09, 2024 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoce je pritrjen na kaksen zleb (tako ima sosed) ali pa celo na spirovc strehe?
naceloma se komaj vidi ker je na notranji strani, med hiso in zlebom v kotu..
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
prel1 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 20:16 Prispevkov: 371 Aktiv.: 8.60 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Tor Jul 09, 2024 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se nahaja merilnik temperature nekje na tleh in v travi bi morda prej našel s pomočjo detektorja kovine,če ne pride prej pod nogo (pohojen) med iskanjem.
_________________ Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.20
|
Objavljeno: Tor Jul 09, 2024 10:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za začetek lahko ugotoviš na kateri strani hiše je in sicer tako, da se s sprejemnikom postaviš pred hišo in se nato odmikaš od nje, dokler komunikacija ne pade. Isto ponoviš na zadnji strani. Zelo velika verjetnost je, da je na tisti strani hiše, kjer je ta razdalja daljša.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robika Član

|
Objavljeno: Tor Jul 09, 2024 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Proteus je napisal/a: |
Za začetek lahko ugotoviš na kateri strani hiše je in sicer tako, da se s sprejemnikom postaviš pred hišo in se nato odmikaš od nje, dokler komunikacija ne pade. Isto ponoviš na zadnji strani. Zelo velika verjetnost je, da je na tisti strani hiše, kjer je ta razdalja daljša. |
To sem že ugotovil, da je na vzhodni strani hiše. Kakšne hude filozofije ni, ker je med hišo in cesto le odtočni kanal meteornih vod, v kateri se je zarasla tudi trava. Moram vzet kakšen kos ročnega orodja in malo bolj temeljito obrnit nanešen material. Sumim, da je padel z okna, kjer naj bi ga pustil bivši najemnik in nato so ga je prekrile naplavine oziroma pesek, ki ga je prinesla meteorna voda.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 1123 Aktiv.: 6.29 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Tor Jul 09, 2024 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Te dni bo sonce "žgalo" na moč. Če boš imel čas glej kdaj ti nabije temperaturo.
Če bo temperatura čez 40+°C potem je nekje na soncu.
Koliko °C ti pokaše max. čez dan?
Domet tega je 30m plus še kakšna stena vmes in je to že skoraj polovica dometa.
Poglej še na kakšno drevo (če imaš).
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jozkoc Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2010 13:32 Prispevkov: 589 Aktiv.: 3.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jul 10, 2024 1:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bi šlo z obratno logiko, da tla pokriješ z večjim kosom pločevine in opazuješ kdaj se komunikacija prekine, da ne bi praskal po zemlji in pesku.
_________________ Nikoli ni tako dobro da ne bi moglo biti še boljše. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robika Član

|
Objavljeno: Sre Jul 10, 2024 7:00 am Naslov sporočila: |
|
|
s53al je napisal/a: |
Te dni bo sonce "žgalo" na moč. Če boš imel čas glej kdaj ti nabije temperaturo.
Poglej še na kakšno drevo (če imaš). |
Včeraj dopoldne na direktnem soncu malenkost pod 39°C, popoldne pa le še 33°C.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

|
Objavljeno: Sre Jul 10, 2024 9:59 am Naslov sporočila: |
|
|
robika je napisal/a: |
s53al je napisal/a: |
Poglej še na kakšno drevo (če imaš). |
Včeraj dopoldne na direktnem soncu malenkost pod 39°C, popoldne pa le še 33°C. |
33°C je za te dni realno. Torej je bil takrat v senci. Išči tudi ponoči, mogoče ima ledico, ki vsake toliko utripne, kot je že predlagal DusanK.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jul 10, 2024 12:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa če lovi senzor od sosedov. Osnovna enota po menjavi baterij ponovno registrira senzorje...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni