www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nadomestek za avtomobilski CD changer
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 10, 2006 8:48 pm    Naslov sporočila:  Nadomestek za avtomobilski CD changer Odgovori s citatom

Na tole zadevo sem naletel med iskanjem primerne rešitve za poslušanje MP3-jev v avtu. Zanima me, ali pozna kdo to ali podobno rešitev za ta namen? Kakšna mnenja predlogi, več podatkov?

Lp, Frenki

solisto-5.jpg
 Opis:
Solisto 1
 Velikost datoteke:  56.13 KB
 Pogledana:  30 krat

solisto-5.jpg

solisto-6.jpg
 Opis:
Solisto 2
 Velikost datoteke:  63.27 KB
 Pogledana:  8 krat

solisto-6.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 10, 2006 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V USB vtičnico se vtakne USB ključ (lista podprtih je tukaj), s katerega bere ta napravica podatke (MP3je), ki jih nato pretvori v audio obliko (predvaja) in jih pošlje avtoradiju (lista podprtih je tukaj) preko konektorja za CD izmenjevalnik. Na tem konektorju se tudi nahaja podatkovno vodilo za izmenjavo podatkov avtoradio - CD izmenjevalnik. Preko tega vodila pošlje avtoradio število pesmi, katera se naj predvaja ter nastavitve (in obratno).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70829.94

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 10, 2006 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 10, 2006 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Škoda, ker vozim Cliota Sad

Tule je en podoben projekt.
http://www.pjrc.com/store/mp3_pcb_assem.html http://www.pjrc.com/store/mp3_pcb_assem.html

jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 10, 2006 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bila bi zelo uporabna zadeva, ČE bi našel načrt in program za mikrokontroler, da bi si ga lahko sam zgradil Twisted Evil
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 10, 2006 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako zadeva deluje sem si prebral. Zanima me, ali obstaja še kakšna podobna zadeva, glede na ceno (cca 220EUR kar se mi ne zdi ravno malo) pa tudi ali je stvar vredna svojega denarja?

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 10, 2006 11:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj takega bi tudi mene zanimalo, namreč imam original radio, ki ima samo kasetnik in priključek za CD izmenjevalec, ker slednjega nimam (in ga niti pod razno ne kupim), bi kaj takega zelo prav prišlo.
Na živce mi gre, da se vsak proizvajalec avtomobilov spomni in naredi neki posebni model radia, ki še ima navadno komande ob volanu in pa v armaturki display. Če hočeš menjati radio so sami problemi in nepotrebni stroški. Za nekaj 10ksit pa dobiš zelo dobro radio na mp3. Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 10, 2006 11:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem si pred kratkim kupil kar Kenwood avtoradio z USB vhodom za 43.000 SIT

http://images.kenwood.eu/files/images/products/product_id_421/category_8/original/KDC-W534UA.jpg

Prvo sem pa razmišljal o nakupu avtoradija za približno 20.000 SIT

http://www.evertone.net/images/highres/CD-3310.jpg (pozor velika slika)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 10, 2006 11:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.01

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 11, 2006 12:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kje pa ima USB priklop? Saj ti verjamem, da ga ima, tudi piše na njem, ampak kje pa je?

Kenwood:
Čisto spodaj Levo, pod okroglim gumbom.
Evertone:
Čisto spodaj Desno, pod režo za spominsko kartico.
LP, Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 11, 2006 12:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:
Nekaj takega bi tudi mene zanimalo, namreč imam original radio, ki ima samo kasetnik in priključek za CD izmenjevalec, ker slednjega nimam (in ga niti pod razno ne kupim), bi kaj takega zelo prav prišlo.
Na živce mi gre, da se vsak proizvajalec avtomobilov spomni in naredi neki posebni model radia, ki še ima navadno komande ob volanu in pa v armaturki display. Če hočeš menjati radio so sami problemi in nepotrebni stroški. Za nekaj 10ksit pa dobiš zelo dobro radio na mp3. Evil or Very Mad

Če imaš kasetnik, potem lahko uporabiš eksterni MP3 player, katerega povežeš z ustrezno kaseto. (mislim, da stane v big-bang-u ca 3.000sit)

[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 11, 2006 1:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kenwood ima odzadaj kabel kot USB podaljšek ki ga potem lahko nekje na armaturi zmontiraš. Evertone pa na skrajni desni strani, ampak sam Evertone ima še možnost za SD kartice
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 11, 2006 10:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
MarkoM je napisal/a:

Če imaš kasetnik, potem lahko uporabiš eksterni MP3 player, katerega povežeš z ustrezno kaseto. (mislim, da stane v big-bang-u ca 3.000sit)

Poznam to, samo kvaliteta zelo pade, zakaj bi moral signal peljati čez nekakšen filter (v tem primeru magnetna glava) in popačiti signal. Pa še zelo neestetsko je vse skupaj. Jaz bi menjal radio, samo potem potrebujem CAN-bus vmesnik in pa še blendo, ker je original radio večjih dimenzij.
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 11, 2006 12:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Variante drugih avtoradijev odpadejo, ker originalno vgrajen ostane! Ne vem, ceno sem primerjal s CD changerjem tukaj, ki stane cca 270EUR.

Lp, Frenki

p.s. Prosim ne smetite teme z opazkami, kje ima kak avtoradio USB priklop in podobnim ... Rolling Eyes
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 11, 2006 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni