www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vezje za pomoc pri vzratnem parkiranju
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
joni
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 11:55
Aktiv.: 0.19
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2006 12:14 pm    Naslov sporočila:  Vezje za pomoc pri vzratnem parkiranju Odgovori s citatom

Zivjo

Jz bi vas vse uprasu ce ma kdo slucajno vezje ( u bistvu layout pa spisek elementov )
za ultrazvocni merilnik razdalje. Rabim ga namrec za seminarsko nalogo, pozneje pa mogoce se za v moj avto. Lepo bi vas prosil ce kdo ima to naj mi odpise na PM ali pa kar tukaj.

Ze v naprej se vam zahvaljujem.

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2006 1:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Domet 10 - 80 cm.

UZ_vezje.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  89.33 KB
 Pogledana:  102 krat

UZ_vezje.JPG

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joni
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2006 1:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zivjo Iztok
Men slike noce povecat, pa ne vem zakaj. Zato te bi prosil ce mi jo lahko posles na mail: joniactionman@hotmail.com

joni
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2006 1:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem jo ze uspel odpreti !!!

Samo me se zanima, kaksne so vrednosti elementov ???

Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2006 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem ti poslal komplet PDF na mail.
Nazaj na vrh
joni
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2006 1:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala.
joni
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2006 2:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

I se na eno tezavo sem naletel.
Ne morem pogruntat s čim to vezje prikazuje oddaljenost predmeta, ali z ledico, ali z kakšnim drugim elementom ?

Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2006 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V PDFju, ki sem ti ga poslal imaš na strani 12/13 v 4. jezikih opisan postopek nastavitve ...

Če tistega ne razumeš bo tale seminarska bolj revna ... Confused
Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2006 7:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se ne motim, je tole tista reč iz conrada. Meni dela max do 20cm, o 80. lahko samo sanjam. Iztok, si ti to preizkusil?

Lp, M@ic

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2006 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno tega nisem preizkušal ... sem se pa ukvarjal s tistimi dražjimi za PDCje.
Nazaj na vrh
joni
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2006 8:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A je kdo preizkusil kasne ki imajo prikaz na led displayu, ali pa na 7-segmentnem prikazu?
Ker u bistvu bi jaz raje naredil takega ki ima prikaz, ker enostavno zgleda bolje.

joni
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2006 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislil sem na LCD displayu!!!
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2006 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to, da takole prosjačiš (grdo rečeno, a tako pač je) za načrti, predvidevam, da nimaš niti dovolj znanja in niti predvsem volje, da bi kaj takega šel sam delat...
Če se motim, tukaj imaš nekaj idej, kako stvar narediti:
Nujno potrebuješ mikrokontroler, če želiš to narediti z LCDjem. Drugače bi po mojem celo lahko naredil nekaj podobnega z diskretnimi elementi (npr. en timer, ki ti npr. 10x na sekundo generira pulz, ki za n milisekund vzbuja vir (UZ oddajnik), ter požene števec, ki se ustavi in izpiše na segmentnih LED, ko dobi pulz odboja...
BTW, tole vezje, ki je tukaj priloženo, deluje podobno, kot pojav, ko mikrofon pridržiš pri zvočniku in uživaš v zvokih Evil or Very Mad (kako se že temu reče - mikrofonija?). UZ oddajnik v vezju oddaja močno ojačan signal z UZ sprejemnika. Ko amplituda oscilacije doseže določeno vrednost (ki jo določiš s potenciometrom in pomeni oddaljenost od ovire), se prižge LED.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
joni
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2006 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja znanja o tem vezju res nimam kaj prevec, saj sem se vceraj zacel ukvarjati s tem in tudi v programiranju sem nov ( 1 mesec ), prej pac nisem imel zanimanja za to.
Zato pa me zanima ta izdelek, saj se mi zdi dokaj uporaben.

Vseeno hvala za tvojo razlago, recimo da mi je 0.2 % bolj jasno kot prej, saj v realizaciji moje seminarske naloge. Pa prosi ce mi malo svetujes kaksne elemente bi uporabi v tem vezju. Pa se bi to dalo naredit z picom ?

joni
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2006 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Joze!
Za mentorja ze imam Gospodariča, ceprav ko bo prisel Pipan u solo me bo prevzev on. Pa saj je to nalogo predlagal Pipan.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni