www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Windows Xp Home
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Marko321
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 04 Feb 2007 23:22
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 04, 2007 11:26 pm    Naslov sporočila:  Windows Xp Home Odgovori s citatom

Lepo pozdravljeni!

Kaj mi priporočate v naslednjem primeru. Antivirus mi stalno javlja viruse, računalnik se odziva zelo počasi in kr naprej zmrzuje, kaj naj storim!?

Naj ponovno naložim windowse? Mi lahko potem še kdo pove kako!?

Za vsako informacijo Vam bom zelo zelo hvaležen in se že vanprej zahvaljujem!

Marko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.90
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 04, 2007 11:35 pm    Naslov sporočila:  Re: Windows Xp Home Odgovori s citatom

Marko321 je napisal/a:

To bo malo težje...

Lahko pa ti jih naložim, in spotoma razložim vse kar počnem. Le do mene moraš...

Marko321
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 04, 2007 11:38 pm    Naslov sporočila:  Re: Windows Xp Home Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Marko321 je napisal/a:

To bo malo težje...

Lahko pa ti jih naložim, in spotoma razložim vse kar počnem. Le do mene moraš...

Hvala za odgovor! Bi prišel, če bi bili bližje, sem iz Celja!
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.41
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 9:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno je najbolje, da res cel sistem naložiš na novo. Ko boš to naredil priporočam Win xp+sp2, nato pa še antiviru sin požarni zid. Pri meni je tako; ko imam že vso premo naloženo naredim kopijo sistema, tako da če se mi spet zruši enostavno inštaliram kopijo, ki sem jo ustvaril Wink .

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 9:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Instalacija windows na novo. Format diska ne bo škodoval. Podatki: Če narediš backup podatkov in jih potem vrneš na nove windowse, bodo z tem lahko prišli tudi virusi in podobno, kar je bilo prej na sistemu. Antivirusni program!

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Marko321
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:
Instalacija windows na novo. Format diska ne bo škodoval. Podatki: Če narediš backup podatkov in jih potem vrneš na nove windowse, bodo z tem lahko prišli tudi virusi in podobno, kar je bilo prej na sistemu. Antivirusni program!

Jur

Hvala za odgovor!

Ja mislim ga čisto na novo instalirat! Mam antivirus bitdefender v10! Sam problem je ker ne vem če bom znal windowse ponovno instalirat. Butasto se mi pa zdi vsake 6. mesecev plačevati po 100€ za servis, da mi to oni naredijo!

Je za novo instalacijo in formatiranje diskov predpisan kakšen splošen postopek!?

Hvala že vnaprej,
Marko
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 9:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V biosu nastaviš, da se računalnik boota iz CDja. Vtakneš instalacijski CD v enoto in pritisneš reset tipko. Tam, kjer instalacija začne spraševati o particijah, zbrišeš particijo. Tako prisiliš računalnik da bo formatiral disk. Za normalnega uporabnika je primerna NTFS particija. Pri formatiranju pa izbereš full format (ne quick). Formatiranje je dobro, ker bo odkrilo možne hardwerske napake diska.

Na googlu je veliko navodil za instalacijo: install windows xp, windows installation tutorial,...

Jur
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 1:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lep postopek tega imaš opisan tukaj Wink .

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Marko321
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 06, 2007 9:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

trobida je napisal/a:
Lep postopek tega imaš opisan tukaj Wink .

Hvala za odgovore! Vendar imam problem. Ne morem v BIOS ker zahteva geslo!!! Gesla nisem nastavljal in ne vem od kod je! Kako pa zdaj naj pridem v BIOS????? Rolling Eyes
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 06, 2007 9:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko zresetiraš računalnik in pritiskaš tipko delete sistem mora v bios. Geslo mogoče imaš napisano v kakšnem dokumentu, ki si ga dobil zraven računalnika; domnevam Confused .

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 06, 2007 9:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V navodilih za motherboard (web proizvajalca, če drugega ne, ga najde google) je opisano, kako se resetira BIOS password. Običajno je to en jumper, ki se ga za kratek čas prestavi v določeno pozicijo.

Jur
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.96

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 06, 2007 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če lahko odpreš ohišje, lahko tudi za minuto odstraniš BIOS baterijo iz ležišča, pa bo zahteva po geslu izpuhtela. Ali pa poišči tisti jumper za resetiranje BIOSa.
Opažam, da servisi po posegu zelo radi nastvijo geslo v BIOSu Confused .
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Marko321
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 06, 2007 2:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

igo je napisal/a:
Če lahko odpreš ohišje, lahko tudi za minuto odstraniš BIOS baterijo iz ležišča, pa bo zahteva po geslu izpuhtela. Ali pa poišči tisti jumper za resetiranje BIOSa.
Opažam, da servisi po posegu zelo radi nastvijo geslo v BIOSu Confused .
LP,
Igor

Igor hvala za odgovor. Ohišja ne morem odpreti je še v garanciji in zapečaten! A se dobi mogoče kakšen program za gesla?
Ja očitno res nastavijo geslo v BIOSu samo, da potem spet kasirajo Evil or Very Mad

Marko
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 06, 2007 4:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Serviserji nastavijo gesla zato, da imajo manj dela. Vedno se najde kakšen [cenzor], ki z napačnimi nastavitvami BIOSa uspe pokvariti ali "pokvariti" računalnik. Imam poln ku* (kufr) tistih, ki me kličejo: sem nekaj nastavil, pa je nehalo delat. Nisem nič takega naredil....

Jur

igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.96

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 06, 2007 4:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede tistega: "Ups. Saj sem samo nekaj malega v BIOSu spremenil, sedaj pa nič ne dela..." se strinjam s serviserji, da nastavijo geslo za BIOS.
Povprečen uporabnik, ki ve, kaj vse se da tam notri nastaviti, ne šari ravno pogsto po njem. Povprečen uporabnik, ki pa prvič vidi lepa potrditvena polja, lepe številke,... , pa bi rad kar vse spremenil, da bo potem računalnik "hitrejši" Rolling Eyes .

Z zaklenjenim BIOSom bi se v celoti strinjal, če bi bil dostop do vrstnega reda zagona, dosegljv s tipko. Tako, kot je <Delete> za dostop v BIOS, <F8> za dostop do varnega,... zagona, bi morala biti ena tipka za dostop do menuja: nalaganje iz USB, CD, Floppy, Harddisk, Network, ... . In svet bi bil lepši Very Happy .

Obstaja kakšen tak "predelan" autoexec.com(bat) ali boot.ini?

LP,
Igor

Nazadnje urejal/a igo Tor Feb 06, 2007 4:48 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni