www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Program Električne sheme, instalacije
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
yanco
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 19 Nov 2006 17:56
Aktiv.: 0.04
Kraj: Ljublajana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 08, 2007 11:32 pm    Naslov sporočila:  Program Električne sheme, instalacije Odgovori s citatom

Pozdravljeni!!
Mogoče kdo ve kje bi dobil opis standardnih elementov električnih shem. (tipke, motorji kabli, kontaktorji, sponke..itd ) Zanima me tudi katere programe uporabljete za risanje shem
lp janez
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 09, 2007 12:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1.Priročnik za elektrotehniko in elektroniko (Friedrich)
http://www.klubpartner.com/katalog/product.php?product_id=1357
2.Elektrotehniški priročnik (Brechmann,..)
http://www.3d-ta.si/eshop/podrobno.php3?sifra=4252

program: ePlan
Nazaj na vrh
pato90
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 20:16
Aktiv.: 0.18
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 31, 2007 1:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

za risanje električnih shem uporabljam protela
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 31, 2007 8:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

misliš bivši protel, zdaj altium... Cool
nekaj simbolov ima vsak program notri, ostale je pač treba naredit. Za največ uporabne je dovolj pogledati v kake revije - načrti so tam narisani z uradnimi simboli...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Peter
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55
Aktiv.: 1.58
Kraj: Pod krvavcem nekje

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 31, 2007 10:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za risanje elektro načrtov uporabljam EPLAN
Lesi
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 24 Mar 2008 18:14
Aktiv.: 0.01
Kraj: Šempeter

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 24, 2008 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Katero verzijo EPLAN-a pa?
Nazaj na vrh
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.34
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 24, 2008 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP

Za risanje največ uporabljam Tina PRO potem pa Eagle,
za moje pojme zelo dobra programa!

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Peter
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2008 9:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporablamo 5.50 in pa P8
drVrh
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2008 5:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP

A ta EPLAN je brezplačen program?

Nazaj na vrh
Peter
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2008 5:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uradno ne Na E-M--I pa je dobi se P--atska verzija
Lesi
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 24 Mar 2008 18:14
Aktiv.: 0.01
Kraj: Šempeter

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2008 6:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem jo dobil v službi (PCool, in me bojo čez čas poslali na tečaj. V tem poslu sem bol kot ne novinec in se mi zdi dokaj zakompliciran program. Ali se dajo dobiti kakšne knjižnice ipd.
Nazaj na vrh
Gašper
Član
Član

Pridružen-a: Čet 07 Feb 2008 0:32
Aktiv.: 0.14
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2008 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozna kdo kakšen program za konstrukcijo in preračunavanje daljnovodov? Sincal je ena verzija programa od sie..mensa, ki pa se je na žalost ne dobi kot demo oz. zastonj.
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2008 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eplan Cool
tonko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45
Aktiv.: 2.28
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2008 9:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Začel sem uporabljati Eplan Electric P8 - Compact verzijo.
Moti me njegov AutoSave, vse kar spremeniš se takoj samodejno shrani. Včasih ob pregledovanju ali kopiranju iz enega v drug načrt kaj pomotoma premakneš on pa vsako stvar takoj shrani. Veliko raje bi videl da ima ročno shranjevanje, da bi imel vse pod nadzorom.
Druga moteča stvar zame je velikost projekta. Vsak najmanjši projekt zavzame približno 40Mb (ima veliko balasta), pa čeprav imaš samo eno stran elektro sheme.
Nazaj na vrh
drVrh
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2008 2:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP

Nekaj sem zasledil o programo Protel se ga da kje dobiti vem da je plačliva verzija samo na kakih P***rat ne najdem!

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni