Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Maj 22, 2007 2:50 pm Naslov sporočila: Power modulator |
|
|
Kaj je power modulator (naprava na priloženi sliki)? Naprava ima koaksialen vhod in koaksialen izhod. Premer je okoli centimeter.
Tisti, ki to poznate bodite tiho. Zanima me ugibanje. Naprava obstoja, ne gre za zafrkavanje.
Jur
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
10.33 KB |
Pogledana: |
6171 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.20
|
Objavljeno: Tor Maj 22, 2007 2:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si pa res "žleht", še predvsem zaradi tega, ker si zbrisal tretjo vrstico teksta, ki bi bolj ali manj takoj vsem odprla oči
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.01 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Maj 22, 2007 3:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Visoka tehnologija za bicikle!
_________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Tor Maj 22, 2007 4:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
s55m je napisal/a: |
Visoka tehnologija za bicikle! |
ABS za bicikl.
Nisem ugibal, googlal sem.
http://www.allterraincycles.co.uk/product.php?pid=104276
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
integrerc Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.86 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Maj 22, 2007 4:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
ABS za bicikl!???
Najnovejša tehnologija je udarila tudi na bicikle?
lp!
_________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1905 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Tor Maj 22, 2007 6:48 pm Naslov sporočila: Re: Power modulator |
|
|
jur je napisal/a: |
Naprava ima koaksialen vhod in koaksialen izhod. Premer je okoli centimeter. |
Ti lum ti
Sedaj ko smo razkrili skrivnost,me zanima koliko stane tale rec in kje so jo dobi.
Mulo ima probleme z zadnjo gumo-zelo prevelika obraba za moj zep
_________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70830.53
|
Objavljeno: Tor Maj 22, 2007 7:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1905 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Tor Maj 22, 2007 7:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
integrerc je napisal/a: |
ABS za bicikl!???
Najnovejša tehnologija je udarila tudi na bicikle?
lp! |
Ze dolgo poznamo kovinsko cevko,vzmet in podlozke
Ni neka huda tehnologija,le licno je napravljeno
_________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Maj 22, 2007 7:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole ima tudi moje kolo. Kaj je sem zvedel po nekajminutnem brskanju po internetu. Potem, ko sem kolo pred petimi leti pripeljal domov. Je pa firme Tektro.
Samo opisovati, da ima koaksialni vhod in izhod, je pa greh.
Prevod bi bil lahko tudi omejilec zavorne sile.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joni Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 11:55 Prispevkov: 43 Aktiv.: 0.19 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Maj 22, 2007 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moje kolo je imelo tudi abs, dokler se mi ni pokvaril, pokvaril pa sem ga tako da sem ga stisnil v ploscico ko se priletel v drevo na downhill progi. To je bilo dobre 2 leti nazaj, potem pa sem kupil novo kolo ki ima kolutne zavore za katere abs ne obstaja, no vsaj tako so mi rekli.
Pa tudi abs je tej napravici tezko reci, saj je kolo zablokiralo ze pri malo mocnejsem stisku zavorne rocice.
_________________ joni |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2007 8:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Naprava je ABS za bicikel. Za sprednje kolo. Natakne se ga (koaksialno) na žico od zavore. Če kolo nima power modulatorja in zavorno ročko stisnemo do konca, bo kolo zablokiralo. Power modulator ima vzmet. Ko je zavorna ročka stisnjena do konca, se bo začela stiskati (modulirati?) vzmet v modulatorju. Vzmet je ravno toliko močna, da kolo ne bo zablokiralo in spodrsnilo. Če so še sprednje vilice vzmetenje, sprednje kolo praktično ne more spodrsniti (pri vsaj malo razumni vožnji). Naprava v principu torej ni modulator, ampak reduktor/attenuator.
Pri 1600 km z ABS mi je spodrsnilo le enkrat. Na najbolj strmem peščenem klancu iz Katarine proti Toškemu čelu. Pa še to je bilo namenoma, za test.
Pametnemu človeku ne bo zablokiralo kolesa pri biciklu tudi brez modulatorja .
Joni: tudi glava se rahlo splošči, če greš po DH progi, pa zadeneš drevo.
Robert: v kolesarskih trgovinah bi morali imeti. Izdelek na zgornji sliki je vrste Shimano. Naprava še vedno ne zagotavlja varne vožnje pri pretiravanju.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2007 9:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Cevka z dvema podložkama in vzmetjo ter hi-tech imenom in obliko za dobro prodajo in visoko ceno.
Funkcije ABSa ima toliko kot upor kapacitivnosti ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2007 9:50 am Naslov sporočila: |
|
|
To ni noben ABS.
V opisu, ki sem ga takrat prebral je pisalo, da napravica zaradi izredne občutljivosti zavor omeji zavorno silo. Če ročico stisneš do konca bo zavora še vedno blokirala kolo in posledica bo lahko tudi padec čez krmilo. To se pa pri ABS-u ne zgodi.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2007 9:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Iztok, ne boš verjal, ampak deluje. Na začetku sem mislil, da je to oslarija, pa ni. Bicikel sem imel dva dni na garancijskem servisu. Z prejšnjim kolesom (brez modulatorja) sem se v dveh dneh dvakrat skoraj sesul, ko sem zaviral.
Če je vzmet modulatorja premočna, ali če je zavorna žica preveč napeta, tako da modulatorjeva vzmet nima več hoda, bo kolo seveda zablokiralo. Na mojem kolesu in še na nekaj drugih preizkušenih stisk ročke (do konca) ne zablokira kolesa. Malo se je očitno potrebno potruditi z nastavitvijo. Ko kolo spodrsne, je konec. Če imaš srečo, se ujameš. Računati na srečo pa nikoli ni pametno.
Izraz ABS, če ga primerjamo z avtomobilskim ni povsem ustrezen, se pa je očitno prijel.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2007 10:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Jur, verjamem da nek efekt na občutkih je. Podobno bi dosegel s kakšno low-coast malce reztezljivo - "fedrasto" ne preveč kompaktno izdelano pletenico.
Zadeva je primerna bolj za digitalne kolesarske začetnike ... to so tisti, ki poznajo samo uporabo zavore v stilu DA ali NE ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|