www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Power modulator
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 22, 2007 2:50 pm    Naslov sporočila:  Power modulator Odgovori s citatom

Kaj je power modulator (naprava na priloženi sliki)? Naprava ima koaksialen vhod in koaksialen izhod. Premer je okoli centimeter.

Tisti, ki to poznate bodite tiho. Zanima me ugibanje. Naprava obstoja, ne gre za zafrkavanje.

Jur

powermod.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  10.33 KB
 Pogledana:  6171 krat

powermod.jpg

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.20

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 22, 2007 2:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si pa res "žleht", še predvsem zaradi tega, ker si zbrisal tretjo vrstico teksta, ki bi bolj ali manj takoj vsem odprla oči Smile
Nazaj na vrh
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.01
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 22, 2007 3:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Visoka tehnologija za bicikle!
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 22, 2007 4:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s55m je napisal/a:
Visoka tehnologija za bicikle!

ABS za bicikl. Very Happy

Nisem ugibal, googlal sem.

http://www.allterraincycles.co.uk/product.php?pid=104276
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
integrerc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50
Aktiv.: 1.86
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 22, 2007 4:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ABS za bicikl!??? Shocked

Najnovejša tehnologija je udarila tudi na bicikle?

lp!

robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 22, 2007 6:48 pm    Naslov sporočila:  Re: Power modulator Odgovori s citatom

jur je napisal/a:
Naprava ima koaksialen vhod in koaksialen izhod. Premer je okoli centimeter.

Ti lum ti Twisted Evil

Sedaj ko smo razkrili skrivnost,me zanima koliko stane tale rec in kje so jo dobi.
Mulo ima probleme z zadnjo gumo-zelo prevelika obraba za moj zep Rolling Eyes

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70830.53

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 22, 2007 7:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 22, 2007 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

integrerc je napisal/a:
ABS za bicikl!??? Shocked

Najnovejša tehnologija je udarila tudi na bicikle?

lp!

Ze dolgo poznamo kovinsko cevko,vzmet in podlozke Shocked
Ni neka huda tehnologija,le licno je napravljeno Wink

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 22, 2007 7:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole ima tudi moje kolo. Kaj je sem zvedel po nekajminutnem brskanju po internetu. Potem, ko sem kolo pred petimi leti pripeljal domov. Je pa firme Tektro.

Samo opisovati, da ima koaksialni vhod in izhod, je pa greh.

Prevod bi bil lahko tudi omejilec zavorne sile.

joni
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 11:55
Aktiv.: 0.19
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 22, 2007 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moje kolo je imelo tudi abs, dokler se mi ni pokvaril, pokvaril pa sem ga tako da sem ga stisnil v ploscico ko se priletel v drevo na downhill progi. To je bilo dobre 2 leti nazaj, potem pa sem kupil novo kolo ki ima kolutne zavore za katere abs ne obstaja, no vsaj tako so mi rekli.

Pa tudi abs je tej napravici tezko reci, saj je kolo zablokiralo ze pri malo mocnejsem stisku zavorne rocice.

jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2007 8:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naprava je ABS za bicikel. Za sprednje kolo. Natakne se ga (koaksialno) na žico od zavore. Če kolo nima power modulatorja in zavorno ročko stisnemo do konca, bo kolo zablokiralo. Power modulator ima vzmet. Ko je zavorna ročka stisnjena do konca, se bo začela stiskati (modulirati?) vzmet v modulatorju. Vzmet je ravno toliko močna, da kolo ne bo zablokiralo in spodrsnilo. Če so še sprednje vilice vzmetenje, sprednje kolo praktično ne more spodrsniti (pri vsaj malo razumni vožnji). Naprava v principu torej ni modulator, ampak reduktor/attenuator.

Pri 1600 km z ABS mi je spodrsnilo le enkrat. Na najbolj strmem peščenem klancu iz Katarine proti Toškemu čelu. Pa še to je bilo namenoma, za test.

Pametnemu človeku ne bo zablokiralo kolesa pri biciklu tudi brez modulatorja Very Happy.

Joni: tudi glava se rahlo splošči, če greš po DH progi, pa zadeneš drevo.

Robert: v kolesarskih trgovinah bi morali imeti. Izdelek na zgornji sliki je vrste Shimano. Naprava še vedno ne zagotavlja varne vožnje pri pretiravanju.

Jur
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2007 9:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cevka z dvema podložkama in vzmetjo ter hi-tech imenom in obliko za dobro prodajo in visoko ceno. Laughing

Funkcije ABSa ima toliko kot upor kapacitivnosti ... Razz
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2007 9:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To ni noben ABS.

V opisu, ki sem ga takrat prebral je pisalo, da napravica zaradi izredne občutljivosti zavor omeji zavorno silo. Če ročico stisneš do konca bo zavora še vedno blokirala kolo in posledica bo lahko tudi padec čez krmilo. Twisted Evil To se pa pri ABS-u ne zgodi.

jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2007 9:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok, ne boš verjal, ampak deluje. Na začetku sem mislil, da je to oslarija, pa ni. Bicikel sem imel dva dni na garancijskem servisu. Z prejšnjim kolesom (brez modulatorja) sem se v dveh dneh dvakrat skoraj sesul, ko sem zaviral.

Če je vzmet modulatorja premočna, ali če je zavorna žica preveč napeta, tako da modulatorjeva vzmet nima več hoda, bo kolo seveda zablokiralo. Na mojem kolesu in še na nekaj drugih preizkušenih stisk ročke (do konca) ne zablokira kolesa. Malo se je očitno potrebno potruditi z nastavitvijo. Ko kolo spodrsne, je konec. Če imaš srečo, se ujameš. Računati na srečo pa nikoli ni pametno.

Izraz ABS, če ga primerjamo z avtomobilskim ni povsem ustrezen, se pa je očitno prijel.

Jur
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2007 10:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jur, verjamem da nek efekt na občutkih je. Podobno bi dosegel s kakšno low-coast malce reztezljivo - "fedrasto" ne preveč kompaktno izdelano pletenico.

Zadeva je primerna bolj za digitalne kolesarske začetnike ... to so tisti, ki poznajo samo uporabo zavore v stilu DA ali NE ... Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni