www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Bicikli
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70630.70

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2007 11:50 am    Naslov sporočila:  Bicikli Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.

Nazadnje urejal/a . Sre Avg 01, 2007 11:53 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2007 11:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2007 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj je tak: http://www.ktm-bikes.at/2007/eu/detailBike.php?Bike=lifetrack&kat=Offroad
502 eu. Ker je avstrijski (EU) ni carine, pa poceni transport, ker od ni daleč. Po 1300 km je kljub mazanju začelo vse škripat (pedali in še nekaj neugotovljivega). Po 3900 km (v okoli štirih mesecih) sem padel dol (prvič po kakšnih 20 letih). Kolo ima sploščen pokrov luči (20 eu) in opraskan zvonec (2 eu). Na sredini hrbta na majici (nekaj eu) sem imel po celi dolžini hrbta odtis sprednje gume. Kot da bi sebe povozil Laughing . Po enem tednu pa še malo, še zmeraj nekam težko odprem CD škatlo.

Enkrat mi je na tla padla tudi odspajkalna ročka (orodje pri spajkanju, ne del bicikla!). Počeno ohišje, zlomljena oba grelca. V primerjavi z nesrečo na kolesu je bilo za zjokat.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2007 3:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz se vozim z temle in sem kar zadovoljen. Letos sicer zaradi tezav z kolenom bolj malo, ampak....
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2007 3:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2007 3:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam manjšega bratca kot je kolo od SimonS, CULT mania , zelo v redu bicikel ... žena si ga kar dostikrat "sposodi" ...
Ko sem kupil to kolo (cca 1000€ vse komplet), mi je prodajalec rekel: se vidimo čez dve ali največ tri leta, prišel boš nabavit bolj hud bicikel ... No, jaz sem bil takrat precej skeptičen glede te trditve, sedaj pa vem, da je imel prav Smile
To je pa tako očitna razlika, da se ne da povedat. To je moje prvo polnovzmeteno kolo in nikoli več ne kupim navadnega. Vožnja po brezpotjih je užitek, žal pa za terene, ki so mi začeli postajati všeč, nekako rabim bolj hud bicikel.
Prej sem vozil kolo brez vsakega vzmetenja, kupljeno pred cca 8-10 leti za 20 jurjev, bilo je znižano za več kot 50%, ker je bilo malce opraskano, ker so se pri transportu prevrnili. No, to kolo je še danes popolnoma brezhibno in še vedno uporabno, vozi pa ga sin ... mu je bolj všeč, kot njegovo kolo znamke balance kupljeno v Hervisu ... nikoli več ne kupim bicikla v taki in podobni trgovini, to pa je šrot od šrota ... čeprav je videti kar v redu. Tisto kolo še vedno služi svojemu namenu, ampak kvaliteta je pa podn.
Najmlajši sin (5 let) vozi BMX (rog), katerega je imel najstarejši sin (11 let) in je še zelo lepo ohranjen. Hčer (9 let) vozi kolo (gorsko, no name, kvalitetno popolnoma brez vzmetenja), ki ga je imel že najstarejši sin in je še vedno zelo lepo ohranjeno in polno funkcionalno, brez napak. Kolo balance pa je polno vzmeteno in zelo nekvalitetno, žal se je to pokazalo šele po nekaj mesecih, da je zadeva precej razmajana Evil or Very Mad pa ne da bi se mulc vozil po brezpotjih in podobno.
Ja, za malo denarja, malo muzike, tako kot pri orodju.
Zanimiva tema, tole o biciklih ... SimonS, bi mogoče bolj podrobno opisal tvoje kolo in izkušnje z njim, ker ... jaz bom ostal kar na CULT biciklu ... Smile

Nazadnje urejal/a reber Sre Avg 01, 2007 8:43 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2007 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
Zanimiva tura. A si šel čez pl. Medrja? Po tisti strani sem ene dvakrat kolovratil, odkar Požun na Dobrenjščici teži vsem biciklistom, sicer mi je tista od pl. Lom do izvira še vedno za vseh 10 prstov obliznit.

LP,
M.

Bil 2x. Sem bil gor spomladi in v jeseni, tako da nisem nikogar srecal gor. Pa tudi nobenih ograj ni bilo. Spust pa je res 100 ! Samo letos imam bolj ravninske turce. Pa se to po groznajh doktorja nebi smel Sad
Je pa res, da je polno uzmeteno kolo zakon. Nekateri imajo zadrzke za te bicikle. Verjetno zaradi cenenih koles, ki so prisle pred leti na trzisce. Oni so pa bili res obup

Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.00
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2007 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam imam polnovzmetno kolo, pa nad njim nisem ravno navdušen, ker se pri "gonjenju" v klanec dosti energije porabi za krčenje zadnje vzmeti. Ko bom naslednjič kupoval bom vzel kolo s samo sprednjimi amortizerji. Za offroad spuste je pa dober.
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2007 10:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Domenius, jaz imam zadnji amortizer s hidravlično zaporo, kar pomeni, da ga lahko blokiram in se kolo obnaša, kot da zadaj ni vzmeteno. Ta zadnji amortizer ima še en ventil, s katerim se regulira hitrost pomika, oziroma dušenje amortizerja. Na vilicah je tudi ventil za uravnavanje hitrosti pomika. Pri obeh se regulira hitrost le v eno smer, to je v razbremenilno. Če pogledaš polno velikost fotografije boš na zadnjem amortizerju lahko opazilč rdečo ročko in moder vijak Wink
Tudi jaz sem mislil, da me bo motilo zadnje vzmetenje, pa sem ugotovil, da sploh ni moteče ... pravzaprav po slabih poteh v klanec še nisem blokiral amortizerja, sem pa poskusil in občutil razliko. Preklop je hiter, enostaven in ga je možno izvršiti med vožnjo.
Oba amortizerja imata kombinacijo vzmeti in zraka, kar pomeni, da se zrak napolni glede na težo kolesarja Wink

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2007 10:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem opustil kolesarjenje po brezpoteh. Imel sem težave z bolečinami v hrbtenici po spustih. No te bi sedaj sigurno vsaj delno predpisal kolesu, ki je bilo brez vzmetenja. Danes se pa vozim predvsem po asfaltiranih cestah in dobrih kolovozih.

Kolo, ki ga uporabljam je pa treking kolo Reflex od Author-ja

Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.00
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2007 11:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber je napisal/a:
...jaz imam zadnji amortizer s hidravlično zaporo...

Aha, to je pa nekaj drugega. Temu se pa nebi upiral. Verjetno ste iz tega ugotovili, da moj bicikl ni ravno letošnji model Smile .

DMan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Avg 2004 15:03
Aktiv.: 0.52
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2007 11:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Domenius je napisal/a:
reber je napisal/a:
...jaz imam zadnji amortizer s hidravlično zaporo...

Aha, to je pa nekaj drugega. Temu se pa nebi upiral. Verjetno ste iz tega ugotovili, da moj bicikl ni ravno letošnji model Smile .

Kolegov povsem novi CANYON pa ima že avtomatsko zaporo amortizerja-zapira gleda na hitrost. Bolj so hitri udarci bolj mehko deluje amortizer, pri poganjanju pa deluje praktično togo.

Mi je pa všeč tudi varianta z roočico ob menjalniških ročičas s katero se zapre/odpre amortizer.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2007 11:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.96

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2007 11:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo, še moja zverinica: Specialized HardRock Pro .
Speljem, kamor hočem, in zadostuje mi za spuste po gozdnih poteh. Pa za vsakdan je tudi dober, le grobe gume otežujejo križarjenja po asfaltu z nad 30km/h. Stal je cca 800Eur.
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Misko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15
Aktiv.: 2.35
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 02, 2007 8:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A ste vsi na MTB? Jaz pa še vedno čakam na tega http://www.freerider-on.net/trgovina/product_info.php?cPath=32_257_258&products_id=2401
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni