www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vam dela internet?
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 07, 2007 10:47 pm    Naslov sporočila:  Vam dela internet? Odgovori s citatom

Prejle sem če opazil, da ne pridem do nekaterih strani recimo Google. Zdajle sem pognal še računalnik v delavnici. Ne gre nikamor. Pišem s prvega - uporabljam Siolov DNS grem sedaj pogledat kaj je vpisano v drugemu. Domnevam težave z DNS-ji.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 07, 2007 10:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz se sploh na internet ne morem povezat. Trenutno laufam kar preko UMTS kartice.
Je pa 080 1000 čist zasedena... Very Happy

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 07, 2007 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Definitivno so problem DNS-i. Že dopoldne sem imel kar nekaj težav s tem, sedaj pa ni nič bolje. Stokajo z vseh koncev, tako da tole ni problem lokalnega značaja.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.14
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 07, 2007 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izgleda, da ima siol probleme z tujino, saj večina slovenskih strani (delno) dela.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 07, 2007 11:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

More biti kar nekaj resnega. Po tistem, ko sem sporočilo napisal sem resetiral modem -ruter. Sinhroniziral se je takoj - da sem dobil ip, pa je trajalo več kot pet minut.
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 07, 2007 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo sedaj z drugega računalnika. Tukaj sem imel vpisana oba arnesova DNS-ja Očitno ne delata.
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 07, 2007 11:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno je neka kar huda zbrka Sad Računalnik, ki mi prej ni delal (Arnesov DNS) sem vpisal siolovega in sicer 193.189.160.13 Sem na forum pridem, ne gre pa recimo na Siol. Na starem imam vpisan star siolov DNS. Z njim pridem na Siol. Shocked
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.90
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 07, 2007 11:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iz SiOL-a ven ne gre. kamorkoli ...

To da nam je strežnik dosegljiv je pravzaprav sreča, ker je na SiOL-u.

Sem malo poklical, pa se nihče ne javi. To pa pomeni, da majo res hudo frko.

igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.96

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 07, 2007 11:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo. Pred par minutami sem prišel na internet. Siol Adsl.
Okrog 20ih nenadoma nobene "strani ni (bilo) mogoče prikazati".
Sem zadevo povezal s hudo nevihto, ki je divjala par km zahodneje od mene (Blanca, Sevnica). Potem pa mi je začel javljati, da je geslo in uporabniško ime neveljavno, in mi ni bilo več tako vseeno. Če je bila zmeda z DNSji, ali se je celo zgodil kakšen vdor, smo vsi, ki smo poskušali vpisovati up.imena in gesla, to pošiljali ... KAM ?
Važno, da zdaj dela. Geslo sem že spremenil.
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.27
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 07, 2007 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem se več kot uro matral, da sem spet prišel gor.Sem bil za nekaj časa odklopil modem in ko sem se hotel ponovno povezati pa mi ni ratalo.
Sem že mislil, da sem kaj narobe delal, ker imam zadnje čase kar nakaj problemov z računalnikom.
Lp Srečko

MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2007 8:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri meni je bilo enako, najprej so bili problemi z DNS-om, nato se pa niti povezati ni več šlo.

p.s. Zanimivo je kako smo odvisni od interneta, nekaj ur izpada in že smo panični. Very Happy
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2007 8:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še vedno ni kakega uradnega sporočila za javnost. (vsaj sam ga nisem našel)
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.41
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2007 8:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:
p.s. Zanimivo je kako smo odvisni od interneta, nekaj ur izpada in že smo panični. Very Happy

Tudi savinjska je imela včeraj izpad. No danes zjutraj je pri nas že vredu, tako da se lahko povežem na bilo katero stran. Res pa je da so bile ponekod nevihte .

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.60
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2007 8:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi pri nas je linija padala. Siol adsl. Sinhronizacija B.P; vzpostavitev PPPoE povezave pa je trajala cca 1 minuto (ponavadi je v parih sekundah).
Poskušal sem tudi resolvati mojo lastno domeno, ki kaže na domači IP (pinganje domačega routerja preko domene), pa ni šlo. Očitno DNS problemi. Sedaj normalno deluje (v službi, tudi Siol).

Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.03
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2007 9:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se ni zdel razlog nevihta ampak bolj izpad linij s tujino. Ker vse kar je na slovenskih strežnikih je delalo (to pomeni tudi izključitev odpovedi DNSjev). Lahko da so kaj nadgrajevali, še bolj verjetno pa da je šlo za kakšen ddos napad na siol od zunaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni