www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

SONY tv ne štarta
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
joe di maggio
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Avg 2007 1:03
Aktiv.: 0.73
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 09, 2007 1:09 am    Naslov sporočila:  SONY tv ne štarta Odgovori s citatom

zadnjič sem se lotil popravila tv-ja sansui ( http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=8039&highlight=sansui )pri kateremu je zanič nekaj okoli vertikale pa zadeve nisem rešil ker sem obupal nad njim in ga bom pustil za kak teden na miru. mi je pa postalo všeč to servisiranje tv-jev
zato sem se odločil da bom probal zrihtati še moj prejšnji sony televizor ki se kar na enkrat ni hotel več prižgat, tako da ga nisem nič vozil na servis ampak direkt v klet in po drugega sony-ja

zdaj bi pa potreboval nekaj vaših nasvetov ,da vidim če se mi sploh splača nosit tv iz kleti v 3 nadstropje ker je precej težak (ekran okoli 72)

opis napake:
ko hočem prižgati tv lučka za standbay začne utripati zasliši se monitor (kako se magnetizira)potem pa čez par sec mrk in tudi lučka čisto ugasne in potem ga tudi na tipko več ne moreš štartat dokler ne iztakneš kabel iz vtičnice potem čez nekaj časa pa spet lahko ponoviš
a se komu kaj sanja tako na pamet??

je tak podoben temu ki je na priloženi sliki, ki sem jo snel nekje z neta

sonytv.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  11.96 KB
 Pogledana:  7660 krat

sonytv.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.60
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 09, 2007 9:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stikalni napajalnik je na meji delovanja in se varnostno izklopi.
Zamenjaj elektrolite v napajalniku in prespajkaj vse lote.
Ker je 3 leta ležal v (vlažni) kleti ga pusti najprej da se posuši pred priklapljanjem. In očisti s stisnjenim zrakom zgornjo stran vezja in s krtačko (in alkoholom) spodnji del vezja, da odstraniš vso nesnago, ki mogoče kje povzroča stik.

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.64
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 09, 2007 11:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če sem prav razumel, je TV crknil, še preden je šel v klet. Klet bo stanje še poslabšala (vlaga, podgane, prah).
Napaka je lahko v napajalniku, ali pa je crknila neka druga stopnja, ki vleče preveč toka. En način je, da se (z pomočjo načrta) odključuje posamezne stopnje. Ko je odklopljena defektna stopnja, napajalnik kar naenkrat oživi.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joe di maggio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 09, 2007 11:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Stikalni napajalnik je na meji delovanja in se varnostno izklopi.
Zamenjaj elektrolite v napajalniku in prespajkaj vse lote.
Ker je 3 leta ležal v (vlažni) kleti ga pusti najprej da se posuši pred priklapljanjem. In očisti s stisnjenim zrakom zgornjo stran vezja in s krtačko (in alkoholom) spodnji del vezja, da odstraniš vso nesnago, ki mogoče kje povzroča stik.

ne ne ni 3 leta v kleti pa tudi klet ni vlažna ipd.. tako da mislim da to čiščenje ni potrebno
kondenzatorje bom pa probal zamenjati
poročam naprej o uspehu

lp.

Nazadnje urejal/a joe di maggio Čet Avg 09, 2007 2:01 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
joe di maggio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 09, 2007 1:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

evo popisal sem vse kondenzatorje na plošči tako da jih grem zdaj nabavit in pol zamenjat (32kom)

model tv ja je pa kv-c2969d če ima kdo kak načrt

lp.
Nazaj na vrh
frapor
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24
Aktiv.: 1.08
Kraj: okolica Kranja

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 09, 2007 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim,da je nesmiselno kar menjati kondenzatorje na celi plošči. Poskušaj si najprej dobiti načrt. Če ga ne moreš dobiti drugače, se pa obrni na kako firmo, ki se ukvarja z posredovanjem načrtov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.86
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 09, 2007 2:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za začetek kaj pomeni utripanje LED diode.

LP, Peter

Sony Blink codes.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Sony Blink codes.pdf
 Velikost datoteke:  9.66 KB
 Downloadano:  50 krat

Nazaj na vrh
joe di maggio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 09, 2007 3:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frapor je napisal/a:
Mislim,da je nesmiselno kar menjati kondenzatorje na celi plošči. Poskušaj si najprej dobiti načrt. Če ga ne moreš dobiti drugače, se pa obrni na kako firmo, ki se ukvarja z posredovanjem načrtov.

ja vem ampak 5 eur za komplet kondenzatorjev ni velik(menjal sem jih samo po glavni plošči in bolj okoli visoke napetosti)
pa še čas imam

za tiste kode (utripanje diode je pa ful uredu )

sporočim ko zamenjam kondenzatorje

Nazadnje urejal/a joe di maggio Čet Avg 09, 2007 8:11 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
frapor
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24
Aktiv.: 1.08
Kraj: okolica Kranja

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 09, 2007 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
ja vem ampak 5 eur za komplet kondenzatorjev ni nelik
pa še čas imam

Bolje bi bilo če lokaliziraš napako s pomočjo LED diode.
Nazaj na vrh
joe di maggio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 09, 2007 4:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja sej bi ampak ko sem dobil odgovor na temo o utripih ledice sem tv imel že razdrt
Nazaj na vrh
joe di maggio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 09, 2007 5:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zdaj sem zamenjal kondenzatorje in tv lepo dela vendar rabi nekaj časa da prižge ekran

Nazadnje urejal/a joe di maggio Čet Avg 09, 2007 9:59 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
joe di maggio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 09, 2007 6:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mislim da je crknil ekran???

prvo je tv delal krasno vendar je rabil kakšno minuto da je pokazal sliko drugič ko sem ga prižgal je rabil cca. 2minuti in vedno kasneje se je ekran prižigal

tako da se sedaj na ekranu ne vidi nič več -samo ko preklapljam med programi sa vidijo črte

a je še kaj pomoči??
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.64
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2007 12:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se vidijo črte, ko menjaš program, pomeni, da katodna cev deluje. Zelo verjetno je, da si napako odpravil delno, ali pa nisi odpravil primarne napake. Načrt in voltmeter v roke. Ker se ti spremembe dogajajo počasi (dve minuti), je navaden voltmeter še kar uporabna naprava za opazovanje napetosti.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joe di maggio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2007 5:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tam zadaj na katodni cevi -na vezju je en potenciometer na katerem piše SCRN in ko ga malo premaknem se slika v trenutku pokaže (bom probal potenciometer zamenjat)
ko ga pa ugasnem se pa spet ekran ne prižge več dokler ne premaknem SCRN??
in potem dela normalno samo malo bleda je

mislim da bi moral barve malo bolj poživit -posvetlit kako?
zadaj na plošči so 3 tranzistorji BF871 ali bi jih bilo mogoče treba zamenjati?
Nazaj na vrh
joe di maggio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 11, 2007 3:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zamenjal sem potenciometer in sedaj se tv lepo prižge in dela vse krasno

samo barve bi moral malo posvetlit (kje je kak trimer ali potenciometer da jih ne vrtim na pamet)

In če je slika temna. naprimer ko dam na AV bi moralo biti ozadje čisto črno ampak malo vleče na zeleno in so notri svetlejše rahlo zelene črte

dejte mi pomagat da že enkrat zaključim z tem televizorjem

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni