|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
abnox Član

Pridružen-a: Sob 11 Avg 2007 10:45 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.22
|
Objavljeno: Pon Okt 08, 2007 9:23 pm Naslov sporočila: Renault 4 - katrca |
|
|
Profesor v šoli govori, da je to najnevarnejši avto, kar še vozi, pa ne pove zakaj. Ve kdo od vas, zakaj? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 3.99 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pon Okt 08, 2007 9:28 pm Naslov sporočila: Re: Renault 4 - katrca |
|
|
abnox je napisal/a: |
Profesor v šoli govori, da je to najnevarnejši avto, kar še vozi, pa ne pove zakaj. Ve kdo od vas, zakaj? |
Ker se preveč ceste drži  _________________ Roke spadajo k telesu, ne k delu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1908 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pon Okt 08, 2007 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
In kangoo je njen naslednik
Ampak kljub vsemu se spomnim Katre na Rally Saturnus -le nekam "lezece" je sla skozi ovinke  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Pon Okt 08, 2007 11:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kangoo se zelo dobro drži ceste. Poln ali prazen.
Vse je v načinu uporabe in tehniki vožnje.
No, dopuščam možnost, da se naš domač bolje drži ceste zaradi ojačane zadnje preme za večjo nosilnost.
Glede varnosti pa - katrca pri trčenju bolj ali manj razpade. Motor je majhen in pri trčenju ne ovira nasprotnega avta na poti do voznika - mehko plehovje nima sposobnosti blaženja trkov. Nagibanja skozi ovinke se je pač treba navaditi in mu prilagoditi slog vožnje.
Stvar je v tem, da je "Zakon o pogostih tehničnih pregledih" pred leti močno posodobil vozni park v Sloveniji. Počistil je avte letnik 198x in poreklo jug/vzhod. 5ke in katrce so pa še na cesti, čeprav bi morale počasi že priti na vrsto za kaj novejšega.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 1.99
|
Objavljeno: Pon Okt 08, 2007 11:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo, vendar sam katrc ne opazim na cesti. Za razliko od golfov 2D... _________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Okt 09, 2007 6:46 am Naslov sporočila: |
|
|
sulc je napisal/a: |
...golfov 2D... |
2SD (skurjen diesel)
Ene 14 dni nazaj sem se peljal za enim takim in sem doživel, da se črni, olju podobni ostanki limali meni na vetrobran. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Hi-End Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 11:51 Prispevkov: 284 Aktiv.: 1.20 Kraj: Višnja Gora
|
Objavljeno: Tor Okt 09, 2007 10:42 am Naslov sporočila: |
|
|
mucek4 je napisal/a: |
sulc je napisal/a: |
...golfov 2D... |
2SD (skurjen diesel)
Ene 14 dni nazaj sem se peljal za enim takim in sem doživel, da se črni, olju podobni ostanki limali meni na vetrobran. |
Ta jajca bi že zdavnaj morala na servis, v drugem primeru pa na odpad. Teli SD so res katastrofa. Takoj ko ga zagledam že podzavestno vključim tipko za notranje kroženje zraka.  _________________ Music is a part of my life, DIY is my life ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmartin Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Zg. Polskava
|
Objavljeno: Tor Okt 09, 2007 10:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Katrca je bila pred leti (10+) kar OK avto.
Z njo sem brez problemov prevozil celo jugo...v Sarajevu so mi enkrat vlomili....
V SLO pa me je enkrat "napadel" kolesar s koso pa je bila kar precej poškodovana; smo pa vsi preživeli...
No, danes je ta avto res že malce "zastarel", AMPAK ostaja legenda. _________________ Lep pozdrav,
webmartin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41 Prispevkov: 482 Aktiv.: 2.03 Kraj: LJ/Litija
|
Objavljeno: Tor Okt 09, 2007 5:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta avto je res legendaren. V začetku je malo zoprno za prestavljat ampak ko se pa navadiš pa gre. Tudi čez ovinke je potrebno znat odpeljat (brez popravljanja linije sredi ovinkov) pa je uredu, če jo zanihaš pa rada izgubi stik s smerjo vožnje. Je pa super tudi nakladalni prostor ki se ga enostavno pomete, ker nima roba (ko smo enkrat v hribe peljali pečenega oddojka je zadaj ven tekel sok... mislim da so šli vsi psi za nami ). Na "katrco" imam samo lepe spomine. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.07 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Okt 09, 2007 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ob potoku katrco sva prala, jaz sem drgnil ti si pa sesala .. .... . . .. . ..
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1908 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Tor Okt 09, 2007 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
mi747 je napisal/a: |
Ob potoku katrco sva prala, jaz sem drgnil ti si pa sesala .. .... . . .. . ..
LP |
Moj fant ima staro katrco,staro katrco,... v njej se ljubiva - Ptujskih5  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jani Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48 Prispevkov: 469 Aktiv.: 1.97 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Tor Okt 09, 2007 10:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Takoj ko ga zagledam že podzavestno vključim tipko za notranje kroženje zraka. Evil or Very Mad |
Jaz pa le 2. prestava, žmigavec in gasssss Kar se pa katerce tiče je pa to po mojem najboljši (vzdržljiv) avto, kar jih je izdelal Renault. Pri hiši smo imeli 2, staro TL-ko in novejšo GTL-ko. Obe sta imeli narejeni preko 200k km in to popolnoma brez kakeršnih koli problemov! Le potrošni material
LP, Jani |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.86 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 09, 2007 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moja prva katra je imela samo tri prestave! Sestavljena je bila v Italiji / verjetno/, pri motorju je bila ploščica Alfa Romeo. Letnika se ne spomnim več.
Spet nostalgija  _________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
integrerc Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.85 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Okt 09, 2007 11:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Katra je bila zakon, nobenih problemov..... toda ostal je le spomin, ostal je le spomin......skratka legenda avtomobilov!
Bila je kot javna hiša, ko si bil noter je bilo lušno, ko si pa izstopil iz nje te je bilo pa sram.
Kakorkoli moje Katre so se vse dobro ceste držale! Verjetno pa je vse od šoferja odvisno....je pa res, če bi do česa prišlo........
lp _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni