www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Koracni motor
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marko11
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47
Aktiv.: 3.76
Kraj: Dobrepolje

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 23, 2004 9:02 pm    Naslov sporočila:  Koracni motor Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Imam star koracni motor na kateremu so sledeci podatki:
I = 4,8A
R = 0,65 Ohm
Ima 8 zic

Zanima me na koliksno NAPETOST ga lahko prikljucim? Kako ugotovis koliko KORAKOV oz. stopinj ima?

LP,marko

iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 24, 2004 11:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Very Happy Wink Kakršnokoli Very Happy , samo skozi motor ne sme zaradi nje teči večji tok od predpisanega Wink . O tem je bilo na forumu že precej napisanega , ima pa Lavrič na svoji strani zelo kvalitetno razlago delovanja Koračnih motorjev.
L.P. iskra
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
toshiba
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Okt 2003 8:56
Aktiv.: 0.53
Kraj: Ljubljana - Šiška

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 24, 2004 11:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lavrič Confused Lahko poveš malo več prosim, tudi mene zanima par stvari okoli koračnih motorjev.

Lp
Nazaj na vrh
iskra
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 24, 2004 12:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://194.249.207.126/users/slavric/kmotor/
http://www.inet.hr/~obacan/sueljeza.htm

Bi dal tudi našo stran , pa je v zaprtem delu , tako da ne gre. Vsekakor pa ko bo projekt končan (CNC Vrtalni strojček) bomo vsekakor napravili povezavo tudi na ta forum.

Še ta : http://www.mikroelektronika.co.yu/domestic/magazine/magazine/6broj/6broj16.htm
L.P. iskra
Nazaj na vrh
marko11
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 24, 2004 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej, po ohmovem zakonu I=4,8A R=0,65 ohm naj bi bila napetost 3,12V. Ali to drzi?
Pa se to, meni ne odpre tega naslova http://194.249.207.126/users/slavric/kmotor/

LP,marko

marko11
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 05, 2004 11:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali kdo ve zakaj se ne odpre tale povezava od Srecka Lavrica?
http://194.249.207.126/users/slavric/kmotor/

LP,marko

Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.81
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 06, 2004 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi tole povezavo:
http://www2.arnes.si/%7Esspslavr/k_motor/k_motor.html

saso
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Mar 2004 10:16
Aktiv.: 2.15
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 19, 2004 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo

Pred kratkim sem dobil nek star koračni motor. Tip:EM 45 42SIM-24DCMB
Mislim, da je bil vgrajen v EPSON tiskalniku LQ 1050 za pomik glave.
Motor ima pet priključnih žic in sicer (rdeča, modra, rjava, bela in rumena).

Zanima me priklop tega motorja (vzbujanje).

Hvala za pomoč.

Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.90
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 26, 2004 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Že prej sem videl na spletni strani kar precej,kako bb izdelal cnc rezkak ali vrtalnik.In mene je prijelo,da ga izdelam.Dobil sem star tiskalnik 2kom in še druge stvari.Začel sem počasi sestavljati.Edino je,da ne vem kaj bi bilo boljše.Imam koračni motor,korak 7°30' .prenos pa imam zobniški ali bi to uporabil ali pa zobati jermen?Mene zanima,če kdo že napravil?Na forum sem videll napisanega od Iskre,je mogoče že napravil?
Lp Andrej
Nazaj na vrh
LukaL
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59
Aktiv.: 1.28
Kraj: okolica Grosupljega

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 02, 2005 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

najprej opravičilo adminom, če bomobudil (pre)staro temo:
namreč, doma se mi valja nek koračni motor oznake: WERNER ELECTRIN [slovenščina je zame španska vas]-200 0012-HT, 0,35A/10R. Ima pa zadeva 4 žice, vendar pa si iz linkov zgoraj ne znam ravno pomagati Confused. Ugotovil sem (vsaj mislim), da je motor 2-fazen unipolarni, sedaj bi pa želel napraviti še driver, tu pa se zatakne. PICi ne pridejo v poštev, kakšna "simpl" (in poceni) varianta pa je zelo dobrodošla.

Uporaba pa bo za vrtenje objektiva pri kameri.

LP Luka
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 03, 2005 7:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na internetu je veliko najdeš za koračni motor.Je na Google ali Yahoo.
Lp Andrej
Nazaj na vrh
LukaL
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59
Aktiv.: 1.28
Kraj: okolica Grosupljega

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 03, 2005 4:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem pa lepo prosim, če mi pokažeš vsaj eno stran, da bi bilo možno zadevo sestavit, ker jaz jo ne.

LP Luka

PS: pregooglal sem tudi vse živo Sad
Nazaj na vrh
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 03, 2005 5:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tule je povezava na driver za tak motor ....

http://www.alldatasheet.co.kr/datasheet-pdf/pdf_kor/STMICROELECTRONICS/L293D.html

Potem je pa vse samo še na tem, kako narediš števec, ki se ga da kontrolirat naprej nazaj ...

Tule, ja pa shema, kako je nekdo to naredil s PIC-om, seveda, pa se da to naredit brez tega z drugo elektroniko.

http://home1.stofanet.dk/hvaba/steppervolume/310volume_dia.png
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
iskra
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 04, 2005 8:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

andrejj je napisal/a:
Pozdravljeni!
Že prej sem videl na spletni strani kar precej,kako bb izdelal cnc rezkak ali vrtalnik.In mene je prijelo,da ga izdelam.Dobil sem star tiskalnik 2kom in še druge stvari.Začel sem počasi sestavljati.Edino je,da ne vem kaj bi bilo boljše.Imam koračni motor,korak 7°30' .prenos pa imam zobniški ali bi to uporabil ali pa zobati jermen?Mene zanima,če kdo že napravil?Na forum sem videll napisanega od Iskre,je mogoče že napravil?
Lp Andrej
Confused Ja nekako se je stvar zaustavila , ker so koračni motorji precej "neuporabni" za CNC-je . Uporabiti bom moral servo motorje in DSP . Pa tudi pozabiti na Bejzik in preiti na C. Ker je precejšnje zanimanje za MEHATRONIKO , smo tudi nastavili kar nekaj projektov v to smer .
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 04, 2005 8:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšen koračni motor si imel?Jaz sem dobil koračni motor od velikega tiskalnika TRS.Je večji motor in bom videl,če bo šlo.Za elektroniko imam,ki sem lani našel na google in sprintal.Samo kdaj bom kočal,pa ne vem točno.
Lp Andrej
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni